De 5 werkproblemen die kunstmatige intelligentie u kan helpen succesvol op te lossen

Nieuws

Hij werkende markt bevindt zich in een proces van veranderingen en belangrijke debatten als gevolg van de komst van de Kunstmatige intelligentie aan de bedrijven. De impact ervan kan banenverlies veroorzaken en de creatie van anderen, volgens verschillende benaderingen. Wat momenteel echter duidelijk is, is dat deze technologie werknemers kan helpen bij het oplossen van praktische problemen in hun werktaken.

Kunstmatige intelligentie kan al effectief helpen bij bepaalde soorten functies, zoals het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen communicatie aanpassen aan de ontvangers. Om deze reden wordt het steeds vaker gebruikt om gemeenschappelijke problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. Maar hoe kan AI mij dan helpen?

AI als bondgenoot aan het werk

Het gebruik van AI op het werk is in de loop van de tijd toegenomen en zal dat blijven doen, en zal nog meer terrein winnen. Het belang ervan voor Automatiseer taken en verbeter de efficiëntie van werknemers is in veel internationale bedrijven al een feit. Om deze reden is het nuttig voor professionals om te weten in welke functies het met succes kan worden gebruikt.

Complexe onderwerpen begrijpen

Kunstmatige intelligentie kan helpen complexe academische onderwerpen te begrijpen, door middel van tools die het gebruiken om eenvoudiger samenvattingen te maken, en met uitleg van concepten die moeilijk te begrijpen zijn als het onderwerp niet onder de knie wordt. Het kan een goede manier zijn, niet alleen om te leren, maar ook om tijd te besparen.

E-mailoptimalisatie

In dit geval helpt AI bij het classificeren van e-mails, vooral als er veel worden ontvangen, en zorgt het voor snellere reacties. Er zijn programma's met AI, die dat zelfs kunnen analyseren van de inhoud van berichten, identificeer afzenders en laat de inbox georganiseerd op basis van prioriteiten. Ze kunnen ook worden gebruikt om antwoorden op te stellen.

Verbeter de communicatie met collega’s

Wanneer zich een werkconflict voordoet, kan een van de betrokken partijen een 'vijandige' boodschap naar zijn collega schrijven. Zo los je de boosheid en ergernis op die je hebt vanwege een bepaalde situatie op je werk. Om de boodschap te verzachten en niet te verzenden, en een nog groter conflict te veroorzaken, kunt u dat doen vraag de AI om het hartelijker te herschrijven en constructief. Op deze manier zal de ontevredenheid op een meer diplomatieke manier worden geuit, in een poging om verbetering te bereiken.

Effectiever vergaderen met AI

Momenteel zijn er verschillende vergaderassistenten die AI gebruiken. Deze functie is erg handig als we door telefoontjes of berichten de neiging hebben om midden in een vergadering afgeleid te worden. Als dit zou gebeuren, Deze tools zijn in staat om samen te vatten en te transcriberen en organiseer wat er wordt gezegd, zodat het later kan worden beoordeeld. Platformen als Zoom en Teams hebben deze mogelijkheid al, in realtime en waardoor je indien nodig terug kunt gaan in het gesprek.

Gegevensanalyse

Gegevensverwerking en -analyse zijn erg belangrijk voor bedrijven omdat ze deze gegevens kunnen verkrijgen waardevolle informatie om de bedrijfsvoering te verbeteren. Om deze reden kun je met behulp van AI deze processen automatiseren en trends en patronen leren identificeren met als doel het werk en de prestaties efficiënter te maken.