De 5 eigenschappen van een goede manager

Vooruitgang op het werk

Wat is een beheerder?

Een manager is een bedrijfsleider die een team leidt naar een verwacht resultaat. Om het gestelde doel te bereiken, definieert hij de methoden en prioriteiten.

De overgang van de status van expert naar die van manager vindt niet plaats aan het prille begin van een carrière, maar na enkele jaren ervaring in een bedrijf. Uw bedrijfsmanagers of recruiters beoordelen uw leiderschap voordat ze u de teugels van een team overhandigen. Naast de technische vaardigheden die je waarschijnlijk al hebt als je dit soort functies krijgt aangeboden, moet de manager menselijke kwaliteiten hebben om zijn team het beste te kunnen leiden.

Inderdaad, de eerste functie van een manager is om de leidinggeven aan een team, dat wil zeggen, al zijn leden naar een gemeenschappelijk doel leiden door hen te machtigen. Om deze hoofdmissie uit te voeren, zal hij een beroep doen op de besluitvormingen zal moeten leren om effectief delegeren bepaalde taken.

De manager is ook verantwoordelijk voor zijn team herstructureren zo nodig als feliciteer haar wanneer het nodig is.

Er bestaan ​​verschillende technieken om de uitdaging aan te gaan en een goede manager te zijn. Het is aan jou om de stijl van leidinggeven te vinden die het beste bij je past.

De 5 eigenschappen die van een goede manager worden verwacht

Er is niet één managementmodel, maar bepaalde kwaliteiten zijn essentieel om een ​​team binnen een bedrijf succesvol aan te sturen. De functies van manager vereisen dat u 5 kwaliteiten bezit of verwerft om de taak te vervullen die u door uw bedrijf is toevertrouwd:

  • Weet hoe je met je stress om kunt gaan : deins niet terug voor de doelstellingen die voor u gesteld kunnen worden. Gecontroleerde stress en emoties voorkomen dat ze worden gecommuniceerd naar de rest van uw team.
  • Wees beschikbaar : de medewerkers van uw team zullen u vragen om hen een cursus te geven en hen te ondersteunen in hun werk. Je wordt ook gevraagd door je eigen superieuren. Zorg er echter voor dat u geen buitensporige uren maakt en een goede balans tussen werk en privé houdt.
  • Weet hoe u met conflicten omgaat : ze zijn onvermijdelijk in het bedrijfsleven. De concentratie van medewerkers en de verschillen in karakter kunnen tot fricties leiden waar je mee om moet gaan. Een goede leider moet luisteren naar zijn teamleden en mag situaties niet laten escaleren.
  • In dienstpositie komen : een goede manager worden is niet een leider worden die koste wat kost orders geeft. Hij staat ten dienste van zijn team en moet ervoor zorgen dat het alles heeft wat het nodig heeft (tools, duidelijke doelstellingen, kengetallen, enz.). Ook moet hij een medewerker ondersteunen die hulp nodig heeft om bijvoorbeeld een dossier op tijd in te vullen.
  • Weet hoe je je team kunt motiveren in alle omstandigheden: in faalsituaties, maar ook in positieve situaties. Het is belangrijk om uw teams te stimuleren door hen professionele kansen, opleidingen en ook loonsverhogingen aan te bieden. Motivatie omvat ook regelmatige feedback van de manager aan zijn medewerkers.

Goed om te weten : om u te helpen bij uw verschillende professionele taken, is het belangrijk om een ​​goed team te hebben. Manager: hoe omring je je met de beste? Of hoe u een HPI in uw team beheert? Onze artikelen beantwoorden deze twee vragen.

Kwaliteiten van een goede manager: aangeboren vaardigheden of vaardigheden die zijn verworven in het bedrijfsleven

Na de euforie van de promotie moet de nieuwe manager heel snel de rol op zich nemen die zijn bedrijf hem heeft toegewezen op het gebied van management. Het leiden van een team vereist het hebben van leiderschap. Dit is aangeboren of u zult eraan moeten werken om het in de loop van de tijd te verbeteren: neem deel aan interne trainingen (bijvoorbeeld training in besluitvorming of spreken in het openbaar in het bedrijfsleven), schrijf u in voor specifieke coaching of aarzel niet om te zoeken advies van collega’s. Als je in moeilijkheden zit of als je leiding geeft aan een moeilijk team, sluit jezelf dan vooral niet op in eenzaamheid en praat erover met een aandachtig oor of met andere teams.

Goed om te weten : om een ​​goede manager te worden, kan je ook inspiratie putten uit de 4 Toltekenovereenkomsten.

Kwaliteiten van een goede manager in tijden van Coronavirus epidemie

De Coronavirus-epidemie die Frankrijk vanaf 17 maart 2020 trof, heeft de managementkaarten opnieuw geschud. Managers moesten nieuwe kwaliteiten verwerven om snel een passende werkorganisatie op te zetten. Terwijl sommige managers al getraind waren in crisisbeheersing, moesten anderen gezond verstand en aanvullende kwaliteiten gebruiken.

In de voorhoede van de kwaliteiten die vereist zijn tijdens de Coronavirus-epidemie: deaanpassingsvermogen. De goede manager moet flexibel zijn en in staat zijn te reageren op een veranderende situatie. Als hij in paniek raakt, dreigt het hele team te duiken.

Een andere kwaliteit: rust. De goede manager moet geruststellend kunnen praten met medewerkers. In tijden van crisis is de manager de belangrijkste bron van betrouwbare informatie voor de leden van zijn team.

Tot slot de laatste eigenschap van een goede manager tijdens Covid-19:begeleiding en coaching van de erin geslaagden om hen te helpen de veranderingen te overwinnen. De manager moet zich ontwikkelen tot coachmanager.