De 10 meest gevraagde banen in Spanje en banen waarvoor geen universitair diploma vereist is

Nieuws

De kansen op werk Voor jongeren die de Spaanse arbeidsmarkt willen betreden, zijn er niet veel. Het gebrek aan eerdere ervaring en het opleidingsniveau zijn twee factoren die van invloed zijn, zoals blijkt uit de derde editie van de 'Eerste Werkgelegenheidsbarometer 2024', gepubliceerd door het sociale netwerk LinkedIn. Een van de relevante gegevens van dit rapport is de lijst waarin de tien banen met de meeste aanwervingen worden vermeld voor jongeren die geen universitair diploma hebben en ze willen hun eerste baan krijgen. Waar administratieve assistenten de boventoon voeren.

Het kennen van de sectoren die de meeste werkgelegenheid bieden aan degenen die geen hogere opleiding hebben gevolgd, kan als leidraad dienen voor het volgen van cursussen of andere cursussen. Specialisatie FP in het gebied. Maar het kan hen ook helpen vind je eerste baan. Een taak waarin 1 op de 4 mensen onder de 25 jaar in Spanje meer dan een jaar investeert om deze te verwezenlijken. Maar wat zijn dan de banen waarvoor geen universitair diploma vereist is en die meer kansen bieden?

Waar vind je je eerste baan als je geen universitair diploma hebt?

De LinkedIn First Job Barometer stelt een totaal van 10 banen of rollen waarin jongeren onder de 25 jaar werkenzonder universitair diploma, ze hebben meer kansen. Het sociale netwerk wijst er ook op dat 38% van de aanbiedingen die het publiceert betrekking hebben op initiële functies, en 44% op middelmatige niveaus. De manier van werken op afstand en hybride werk domineert, omdat dit het meest gevraagd wordt door bedrijven en kandidaten.

10 meest gewilde functies voor je eerste baan

 1. Administratief Medewerker
 2. Afhankelijk
 3. Ober serveerster
 4. Full-stack programmeur
 5. Laboratorium technicus
 6. webontwikkelaar
 7. IT-technicus
 8. receptioniste
 9. Verpleegster
 10. Reclame

Wat betreft de sectoren waar kandidaten het meest naar op zoek zijn voor hun eerste baan: dat is waar onderwijs, bouw, consumentendiensten, logistiek, transport, toeleveringsketen en opslag, administratieve en ondersteunende diensten en gezondheidszorg.

De 10 vaardigheden die nodig zijn om een ​​eerste baan te krijgen

LinkedIn heeft ook geanalyseerd wat de 10 vaardigheden die jongeren nodig hebben die op zoek zijn naar hun eerste baan, om succesvol te zijn. Het sociale netwerk heeft rekening gehouden met de profielen van miljoenen gebruikers en vacatures. Hierdoor hebben we kunnen vaststellen dat de meest succesvolle juniorprofielen degenen zijn die over de juiste vaardigheden beschikken volgende vaardigheden:

 1. Aanpassingsvermogen
 2. Ontwerp
 3. Planning
 4. Audiovisuele productie
 5. Microsoft Excel
 6. Databases
 7. Programmering
 8. Oratorium
 9. Klantrelatiebeheer (CRM)
 10. Analysecapaciteit

Deze vaardigheden zijn afhankelijk van profieltype die nodig is voor de functie, zoals spreken in het openbaar voor klantrelatiebeheer, of het vermogen om initiatief te nemen als het een baan voor het publiek is, zoals die van klerk.