7 uitvoerende beroepen die ervoor zorgen dat je de wereld rondreist

Vooruitgang op het werk

1. Kopers beoordelen bij leveranciers

In de voedingsindustrie, maar ook in de auto-industrie, kleding enz., kopen veel Franse fabrikanten hun grondstoffen in het buitenland. Aan hun hoofd, min of meer gespecialiseerde kopers per product (of familie van producten) die de wereld rondreizen om nieuwe leveranciers te “sourcen”.en zorg ervoor dat aan de specificaties wordt voldaan. Het idee is om ter plekke te zien wat er werkelijk gaande is in de achterwinkels. In dit beroep zijn zakenreizen dan ook talrijk, vooral in Azië.

Om dat op te merken in massadistributie is het niet ongebruikelijk voor productmanagers, in het bijzonder textiel en accessoires die twee keer per jaar de kwaliteit van de productie in hun fabrieken waarborgen met Chinese en Indiase onderaannemers, enz. Reist minimaal twee tot drie weken per keer.

>>Raadpleeg de offertes voor kopers van

2. Exportverkopers, helemaal naar het buitenland

Het is duidelijk dat de vertegenwoordigers die verantwoordelijk zijn voor de export de wereld doorkruisen op zoek naar nieuwe markten en afzetmogelijkheden. “Dit is met name het geval bij lokale ZBO’s/MKB’s die soms meer dan 80% van hun omzet in het buitenland behalen “, merkt Corinne Cabanes op, directeur van het wervingsbureau Corinne Cabanes & Associés.

>>Raadpleeg de exportaanbiedingen van

3. Senior executives reizen naar benchmark

Vroeger erg sedentair, hogere leidinggevenden (juridisch, marketing, verkoopdirecteur, enz.) moeten steeds vaker naar in het buitenland gevestigde dochterondernemingen reizen. “Hun doel is om de best practices van de dochterondernemingen te analyseren om ze tot de standaard van uitmuntendheid in de rest van de groep te maken”, legt Cyril Capel, manager van CCLD Recruitment, uit.

Lees ook : Al ons advies om in het buitenland te gaan werken

4. Key accountmanagers centraliseren wereldwijde relaties met hun klanten

“Deze key-accountmanagers, die vooral in de industrie voorkomen, centraliseren de relatie met de key-accountklanten. Hij zal bijvoorbeeld toezicht houden op de productie van drankenkartons voor een Franse klant die zowel in Frankrijk, maar ook in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika is gevestigd… Het is zijn rol om ervoor te zorgen dat elke fabriek in elk land meer bestellingen ontvangt. Hiervoor moet hij vaak verhuizen”, illustreert Carole Menguy, medeoprichtster van WiserSkills.

>>Bekijk de vacatures voor key account managers

5. Fusac pro’s om externe groei te stimuleren

Franse bedrijven spelen volop de kaart om bedrijven in het buitenland over te nemen. Om een ​​bedrijf te auditen, terugkoopregels op te stellen, de follow-up te organiseren, ze sturen interne auditors, hun directeur management control, hun juridisch directeur natuurlijk, maar doen ook een beroep op strategische adviesbureaus en organisatie om het vervolg uit te vinden. Deze hoogvliegende consultants moeten vaak veel tijdzones absorberen om aan al hun missies te voldoen.

6. Trainers geven les in het buitenland

Meer bepaald leiden deze professionals buitenlandse onderaannemers op. De verplaatsing van bepaalde activiteiten naar het buitenland stelt Franse bedrijven teleur trainers voor een bepaalde tijd ter plaatse te sturen die bepaalde werkwijzen en kwaliteitseisen bijbrengen. Deze handel, die tot dusver sterk Frans-Frans was, is dus ook bezig internationaal te worden.

Lees ook : [Infographie] 10 landen, 10 kantoorsferen

7. Teams van start-ups in vertegenwoordiging

“Veel Franse start-ups trekken snel naar het buitenland. Om dit te doen, sturen ze een of meer leden van hun team werd in het begin vaak ingekrompen om het product of de dienst bekend te maken, de markt te identificeren of zelfs een kantoor ter plaatse in te richten merkt Carole Menguy op. Bij een start-up is de salesmanager daarom waarschijnlijk veel en snel onderweg.

>>Raadpleeg de commerciële aanbiedingen van in een start-up