CCOO in de verdediging: “Ze laten veldwerkers om deze reden met één hand voor en één achter”

Nieuws

De Andalusische Arbeiderscommissies (CCOO-A) spraken zich deze dinsdag uit over twee gebeurtenissen die de huidige agenda in Spanje de afgelopen dagen hebben gemarkeerd: de agrarische mobilisaties En de burgerwachten die stierven tijdens hun plicht in Barbate.

De secretaris-generaal, Nuria López, die de provincie Almería heeft bezocht om een ​​bijeenkomst met haar vakbonden te houden, heeft in haar toespraak de problemen van het Andalusische platteland gehandhaafd die tot de agrarische mobilisaties van de afgelopen dagen hebben geleid. Zo reageerde hij op Noticias Trabajo over het standpunt van de vakbond.

De redenen waarom CCOO de plattelandsmarketeers aanvalt

Van CCOO-A beweren ze een deel van de eisen van de landbouwsector te delen, maar Zij geven rechtstreeks de schuld aan de Voedselketenwet, aan zijn gebrek aan controle. ‘Alleen mensen betalen altijd voor zondaars’, klaagt López.

Via de piramidestructuur heeft de secretaris-generaal werknemers en kleine boeren aan de basis geplaatst de grote marketeers en distributeurs bevinden zich bovenaan. “Zij zijn degenen die over de middelen beschikken en ze exploiteren uiteindelijk de onderstaande”, verzekert hij.

López doet een beroep op de dialoog van regeringen. Hij benadrukt de noodzaak om aan tafel te zitten en de transformaties te zien die het Andalusische platteland moet doorvoeren, “zonder altijd dezelfde te verliezen.” Van CCOO dus Zij beweren dat er geen landbouwwerkgelegenheidsplan bestaat Hierdoor kunnen we zien wat er op het platteland gebeurt en dat er gezinnen zijn die profiteren van landbouwsubsidies.

Op dezelfde manier roept het op tot “een strategisch plan voor de middellange termijn om de verliezen te compenseren.” Dat wil zeggen, een overeenkomst waarin eerlijke transformaties plaatsvinden, “omdat er is iemand die het altijd warm houdt, en zij staan ​​bovenaan de piramide: de grote marketeers.” Dezelfde, zoals hij opmerkt, die “bij de eerste gelegenheid vertrekken en ons kleine arbeiders achterlaten met één hand voor en één achter.”

CCOO neemt een standpunt in over wat er in Barbate is gebeurd

De dood van de Civiele bewakers overreden door een drugsboot Barbaat Het was de afgelopen dagen iets om over te praten. De algemeen secretaris, aangesloten bij de Unified Association of Civil Guards, is het eens over de noodzaak van materiële en menselijke hulpbronnen “om drugshandelaren te confronteren.”

Zoals de vakbond nastreeft, heeft López opnieuw verwezen naar de preventie. “Als een arbeider overlijdt terwijl hij een dienst verricht, zoals een metselaar of een plaatwerker, vragen wij dat er preventie plaatsvindt.” Op deze manier vraagt ​​het de regering “meer middelen om te voorkomen dat werknemers, als we de kost gaan verdienen, deze kwijtraken”.