5 decoratieve ideeën om je goed te voelen op kantoor

Vooruitgang op het werk

Planten om je goed te voelen op kantoor

Vergroen je werkplek! Dit is wat je kan helpen om je goed te voelen aan je bureau. Zet in op de junglegeest met groene kamerplanten. Als je geen groene vingers hebt of bang bent om te vergeten water te geven, kies dan voor variëteiten waarvan bekend is dat ze onverwoestbaar zijn, zoals schoonmoederstongen, Monstera’s en Schefflera’s. Weinig hebzuchtig in water en behoorlijk resistent, ze zullen niet het risico lopen uit te drogen in geval van korte afwezigheid. De planten glippen overal heen en nemen niet veel ruimte in beslag als je werkruimte niet al te groot is.

Ons advies : als je in een open ruimte werkt, kun je je snel verstikt voelen. Gebruik je groene planten als plantenafscheiding om wat privacy te creëren.

Lees ook >> Hoe organiseer je je bureau op het werk?

Een decoratief idee om je goed te voelen op kantoor: de muur van inspiratie

In het bedrijfsleven wordt kantoormeubilair niet gekozen door werknemers. Je kunt het niet naar eigen inzicht regelen. Aan de andere kant kun je spelen op de accessoires om het te personaliseren. Om uw omgeving naar uw wens te decoreren, waarom niet beginnen met het maken van een fotomuur, een woordbord, citaten in Kanban-stijl of gewoon vastgepinde ideeën? Durf de inspiratiemuur aan als je kantoor naast een scheidingswand ligt. Naast het personaliseren en kleuren van uw werkruimte, heeft het het voordeel dat het uw creativiteit en productiviteit een boost geeft.

Lees ook >> 10 essentiële tools om uw efficiëntie op het werk te vergroten

Leuke gadgets op je bureau

Als de strakke stijl niet jouw ding is, maar juist een nette rommel op je bureau je concentratie verbetert, je efficiëntie of je aan het lachen maakt, vul hem dan met allerlei leuke of ongewone gadgets: rubiks kubus, Playmobil®, trendy potloodhouder, geek goodies, slimme karakters… Investeer of jaag op alles wat je goed kan doen op je werk. Soms is niets genoeg om uw kantoor aangenaam te maken.

Lees ook>> Deze eco-slimme objecten die ervoor zorgen dat je naar kantoor wilt gaan

Een decoratie-idee om je goed te voelen op kantoor: een cocooning corner

Een koffiepauze of een lunchpauze op kantoor? Als je werkgever het toelaat, creëer dan een heuse cocooning corner in de buurt van je kantoor. U zult zien dat het uitwisselingen en gezellige momenten met uw collega’s bevordert. Om je goed te voelen in deze gepersonaliseerde en ingerichte ruimte, vraag je bedrijf om te investeren, of organiseer je een poes met je collega’s, in kussens, poefs, een snoeppot, kleine gekleurde slingers… En waarom niet eens, als je huis regels het toelaten, een kleine koelkast of een koffiezetapparaat?

Lees ook >> Hebben managers werktijden?

Een lichttherapielamp om je goed te voelen op het werk

Is je kantoor donker, op de begane grond of gewoon raamloos? Het gebrek aan licht draagt ​​er zeker aan bij dat je je niet lekker voelt aan je bureau, in een wisselvallige bui en soms zelfs ongemotiveerd. Om dit te verhelpen kunt u uzelf trakteren op een lichttherapielamp die de voordelen van zonlicht nabootst. Geplaatst op je bureau en na een korte dagelijkse sessie voel je je weer beter op je werk.

Belangrijk : de lichttherapielamp moet, om effectief en vooral veilig te zijn, de CE-markering dragen en mag geen UV- of infraroodstralen uitstralen. Het lichtveld moet groot genoeg zijn om niet gedwongen te worden eraan vast te houden.

Lees ook >> 5 tips om te overleven in een hittegolf