Beken de beste trucs om een ​​baan te vinden

Nieuws

Elena, een maker van TikTok-inhoud, heeft op haar TikTok-account onthuld de beste trucs om een ​​baan te vinden. Aan het begin van de video raadt hij aan dat als een recruiter de video bekijkt, hij of zij hiermee moet stoppen, omdat hij zo zijn beste trucs kan ontdekken.

Aan het begin van de video bekent hij dat hij werk heeft gevonden op verschillende plaatsen in de wereld, zoals Duitsland of Hong Kong, dankzij het volgen van zijn trucs “het zijn geen gemakkelijke industrieën om binnen te komen.”

Om de beste tips voor het vinden van een baan te beschrijven, begin je met te zeggen: “Ik ga van licht naar zwaar, sterker nog, Ik denk dat dat laatste illegaal is” Wat betreft de eerste truc, bekent dat het vooral toepasbaar is als je aan het begin van je carrière staat. “Zet je ervaring niet op als stageplek, je hoeft geen titel te verzinnen” Zet geen specifieke titel van de functie die je bekleedde.” Hij voegt er ook aan toe: “Op je CV of op je LinkedIn zet nooit het jaartal waarin je afgestudeerd of welk jaar 'Je bent begonnen', volgens deze maker mag je niet liegen. 'Als ze je vragen, lieg dan uiteraard niet', bevestigt ze.

In het tweede truc, “Wat hopelijk niet velen van jullie doen omdat het anders minder effectief wordt”, bekent ze lachend dat het werkt, en zo kreeg ze haar baan in Hong Kong. “Als je eenmaal solliciteert, moet je iemand van het bedrijf hebben” geeft verschillende opties, het kan de recruiter van de vacature zijn of iemand op LinkedIn binnen het bedrijf die in dezelfde functie zit of zelfs iemand van de universiteit of eerder werk die jullie gemeen hebben.

In het derde truc Hij geeft toe dat het HR-personeel het CV niet van elke kandidaat afzonderlijk gaat onderzoeken, maar dat ze al over tools beschikken die een eerste filter maken om te zien welke CVS de moeite waard is om te bekijken. Waarop de hoofdpersoon van de video zichzelf de vraag stelt: “Hoe kun je de kans vergroten dat de recruiter jouw CV te zien krijgt?”

Ze bevestigt dat veel van de mensen die op zoek zijn naar een baan niet volledig gekwalificeerd zijn, maar dat de gemakkelijkste manier om tot de uitverkorenen te behoren is door een deel van de trefwoorden uit het profiel waarnaar ze op zoek zijn, over te nemen en deze in je cv te kopiëren.