Andalusië zal gepensioneerde leraren inhuren voor ondersteunend werk, maar zij worden niet betaald

Nieuws

In Andalusië is de gepensioneerde docenten Ze zullen weer les kunnen geven op scholen, ja, vrijwillig en onbetaald. De Junta de Andalucía rechtvaardigt dat deze maatregel tot doel heeft voormalige leraren te 'hervissen' om ervaringen uit te wisselen met nieuwe of stagiaires, en om bemiddelings- en begeleidingsactiviteiten uit te voeren bij het oplossen van conflicten.

Met andere woorden, de administratie heeft tot doel creëer de figuur van de Emeritus Samenwerkende Professor, maar u zult geen vergoeding voor uw activiteit zien als u met pensioen bent. Zoals ze vanuit het organisme aangeven: “Het is niet iets nieuws, het wordt al geïmplementeerd in Aragon, de Canarische Eilanden en de Balearen.”

Dit type samenwerking zal worden opgelegd op basis- en middelbare scholen en samenwerkingsscholenHet zal maximaal 10 uur per jaar zijn. Om het oude beroep terug te krijgen, moeten geïnteresseerden zich aanmelden bij de centra waar er plaatsen beschikbaar zijn, vooraf via een oproep. Dit moet goedgekeurd worden door de Schoolraad en de Faculteit der Leraren.

Vereisten voor gepensioneerde professionals om terug te keren naar de klaslokalen

Volgens de gegevens van de regionale overheid moeten gepensioneerde Andalusische leraren die willen terugkeren naar de klas dat wel doen aantonen dat u minimaal 15 jaar lesgeeft. Natuurlijk, omdat we de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en gepensioneerd zijn.

Volgens de gemaakte schattingen is a gemiddeld zouden 3.000 leraren kunnen terugkeren naar het geven van ondersteunende lessen samen met stagiaires, aangezien dit het gemiddelde aantal is dat elk jaar in Andalusië met pensioen gaat.

Zoals aangegeven door het Ministerie van Onderwijsontwikkeling en Beroepsopleiding in verklaringen verzameld door Europa Press: “Het doel is om de carrière van leraar een boost te geven, waarbij gebruik wordt gemaakt van het talent en de ervaring van emeritus-leraren voor het systeem door hun samenwerking met centra en universiteiten. gezinnen.” Ze voegen eraan toe: “Deze ervaring die is opgebouwd door gepensioneerd personeel is gunstig voor de onderwijsgemeenschap.”