Alsa lanceert 150 beurzen voor vrouwen: krijg een baan met een vast contract en een salaris van 2.000 euro

Nieuws

Alsa kondigt de opening aan van de oproep voor 150 gratis beurzen buschauffeurs op te leiden. Het transportbedrijf garandeert na voltooiing van de opleiding een vaste baan, met een salaris tot 2.000 euro en 3 buitengewone uitkeringen naast een interessant verloningspakket.

Dat is het aanvraagperiode geopend via de website alsa.es, en de kandidaten zullen een selectieproces moeten doorlopen zodra de deadline is verstreken. Bovendien kunnen zij, zodra zij bij Alsa werken, profiteren van gratis kortingen op reizen of voortgezette opleidingen, die professionele groei garanderen Binnen het bedrijf.

De training heeft een geschatte waarde van 2.000 euro, maar kost niets voor degenen die zich inschrijven, aangezien deze 100% gesubsidieerd is en de beurzen worden gehouden in A Coruña, Almería, Barcelona, ​​Cantabrië, Granada, Ibiza, León , Madrid en Zaragoza.

Vereisten voor het aanvragen van een gratis Alsa-beurs

Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit gratis trainingsprogramma om als buschauffeur te werken (onder andere op discretionaire of langeafstandslijnen) moeten aan een reeks vereisten voldoen.

 • Wees een vrouw ouder dan 24 jaar.
 • Zorg voor een geldige DNI/NIE.
 • Rijbewijs type B.
 • Zorg voor 10 tot 15 punten op uw rijbewijs.
 • Beschikbaarheid om een ​​persoonlijke training van 140 uur bij te wonen.
 • Woonachtig of beschikbaar voor verblijf in de provincie waar de cursus wordt gegeven.
 • Hoge capaciteit om passagiers positieve en kwalitatieve aandacht te bieden.

Zodra de aanvraag is ingevuld, zullen degenen die verantwoordelijk zijn voor het toekennen van deze beurzen een test uitvoeren op de kandidaten om te beslissen wie aan de cursus kan deelnemen. Deze bestaan ​​uit een persoonlijk gesprek, een praktijkexamen autorijden en een psychotechnische test.

In dit geval hoeft de kandidaat niets te betalen, alle kosten komen voor rekening van Alsa. De cursussen vinden plaats tussen de maanden mei en september en duren twee maanden.

Waaruit bestaan ​​Alsa-beurzen voor vrouwen?

Na voltooiing van de opleiding verkrijgt u de D-kaart en de CAP (Certificaat van professionele geschiktheid), met een waarde van 2.000 euro. Het omvat een intensieve theoretische opleiding in een rijschool van 130 uur, verdeeld over 8 uur per dag.

 • 20 praktijkuren busrijden verdeeld in 10 verplichte uren en 10 versterkingsuren.
 • Examenkosten voor het afleggen van het CAP-examen.
 • Examenkosten rijbewijs D: theorie, praktijk op de baan en praktijk op de weg.
 • De kosten van het psychotechnisch onderzoek worden vergoed.

Wanneer deze fase voorbij is, krijgt de chauffeur een dienstverband met een voltijds contract van onbepaalde duur. Verder kent het bedrijf qua salarissen naast het salaris een goed beloningspakket als beloning voor prestaties.

Voordelen van werken bij Alsa als chauffeur

Alsa kondigt in de bel voor uw gratis beurzendat als je eenmaal de baan hebt gekregen, er een aantal voordelen zijn, waaronder:

 • Aanwezigheid van opleidingspersoneel dat de nieuwe werkneemster zal begeleiden bij haar start en permanente opleiding gedurende haar hele professionele carrière.
 • 'Alsalud'-programma dat toegang geeft tot een netwerk van sportscholen.
 • 'Alsa + werknemer'-kaart om met het gezin te genieten van kortingen op uitstapjes en in verschillende vestigingen.
 • Mogelijkheid tot interne mobiliteit.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan vrijwilligerswerk en daarvoor prijzen te ontvangen.

Hoe u zich kunt inschrijven voor Alsa-beurzen

Om u aan te melden voor Alsa-beurzen, moet u eerst controleren of aan alle vereisten is voldaan. Zodra dit is gebeurd, moet u het 'Vrije plaatsenformulier' invullen. Er verschijnt een reeks balken die moeten worden ingevuld. De naam, achternaam en e-mailadres.

Het systeem geeft een melding als er in een van de provincies geen plaatsen meer zijn, waardoor er de mogelijkheid is om op een wachtlijst te komen voor het geval er zich een annulering voordoet.