Als uw achternaam eindigt op -ez, heeft de overheid een belangrijke boodschap voor u

Nieuws

Van de Ministerie van Arbeid en Sociale Economiegeleid door Yolanda Diazsluit je aan bij de trends op sociale media via hun Instagram-profiel en lanceer een mysterieuze boodschap van de overheid: “Als uw achternaam eindigt op -es, zult u deze informatie zeker op prijs stellen.” Maar waar gaat het over? Waar wil jij deze zomer over communiceren?

Het bestaat uit een speciale campagne waarin het ministerie de zomer voor de deur wilde benadrukken, vooral vanwege het Arbeidsrisicopreventieplan vanwege de hitte.

Zie dit bericht op Instagram

Een gedeelde publicatie van het Ministerie van Arbeid (@trabajogob)

“Wist je dat? In 2023 werd een Koninklijk Wetsbesluit 4/2023 goedgekeurd, waarin werd vastgelegd “nieuwe verplichtingen voor bedrijven om de bescherming van hun werknemers te verbeteren”, leggen ze uit in het beschrijvingsvak. Hieraan voegen zij toe dat “de werkdag zal worden verkort of aangepast in gevallen waarin een waarschuwing op rood of oranje niveau voor ongunstige verschijnselen wordt afgegeven.”

Het bericht eindigt met “Deel het met uw collega’s.” Zo sluit het ministerie zich aan bij die beroemde sociale medianetwerken om een ​​groter aantal mensen te informeren.

Werk Maatregelen om beroepsrisico's bij hitte te vermijden

Bij binnenwerk bepaalt de regelgeving dat in gesloten werkruimten aan deze voorwaarden moet worden voldaan:

  • De kamertemperatuur waar zittend werk wordt verricht, moet tot de lijst worden gerekend 17 en 27 °C.
  • De temperatuur van de ruimte waar ze worden uitgevoerd licht werk moet ertussen zitten 14 en 25 °C.
  • De RV zal tussen staan 30 en 70%, behalve waar er risico’s zijn als gevolg van statische elektriciteit, waarbij de ondergrens 50% is.

Ja, ze werken buiten, het is inbegrepen “het verbod om bepaalde taken uit te voeren tijdens de uren van de dag waarop zich ongunstige meteorologische verschijnselen voordoen, in die gevallen waarin een passende bescherming van de werknemer op geen enkele andere manier kan worden gegarandeerd.”