Dat je dat niet mag vergeten op je cv, zegt een HR-expert

Nieuws

Zorg voor een goed CV is de eerste stap daartoe een baan vinden. Het is niet voldoende dat het ontwerp innovatief is of een lange lijst van eerdere ervaringen of opleidingen (postdoctorale opleidingen, opleidingen, enz.) presenteert. Het fundamentele is om enkele essentiële gegevens die de aandacht trekken van de gebruiker duidelijk te presenteren Human Resources-managers.

Volgens Human Resources (HR)-expert en Tiktok-gebruiker @reclutandovoy kijken bedrijven naar bepaalde heel specifieke aspecten als ze de ideale kandidaat moeten kiezen. In een van zijn video's benadrukt hij dat hoewel er elementen zijn die helpen, zoals presentatievideo's of portfolio's, deze niet zijn wat bedrijven echt willen zien.

Voor opvallen in een vacatureen dat degenen die verantwoordelijk zijn voor het selectieproces dit niet binnen enkele seconden uitsluiten, moeten we ons concentreren op aspecten als duidelijk en beknopt zijn en het vermelden van die aspecten waarin de kandidaat meent zich te kunnen onderscheiden van de anderen.

De informatie die nooit mag ontbreken in het cv

De HR-expert, wiens naam Andrea is, heeft uitgelegd dat het allerbelangrijkste is een goed beroepsprofiel hebben die moet beginnen met een korte presentatie. In deze tekst, die aanbevolen wordt kort te zijn, worden de werkervaring, de cursussen of de specialisaties en professionele vaardigheden of competenties die centraal staan ​​in de sector waarin de functie zich bevindt.

Het is het beste om het duidelijk te maken In welke functie wil je werken?, het beroepsprofiel waarmee u op de vacature solliciteert of eerdere werkervaring. In die zin wijst Andrea erop dat je het beste een lijst kunt maken waar er drie of vier voorkomen en dat deze recent zijn.

Benadruk ook dat het de voorkeur heeft dat de begeleidende brief geen persoonlijke informatie bevat. En in die zin verwijst het naar talen, woonadres, leeftijd of geboortedatum of burgerlijke staat.