Aanmeldingsbonus: wat het is en hoe het werkt

Vooruitgang op het werk

Bedrijven die toptalent willen aantrekken en behouden, halen alles uit de kast.

Ze bieden hogere lonen, hybride of afgelegen positiesEn unieke arbeidsvoorwaarden zoals lidmaatschap van een sportschool en collegegeldvergoeding. En tijdens de huurprocesbieden ze misschien zelfs een aanmeldingsbonus aan om potentiële nieuwe werknemers te verleiden.

Als u op zoek bent naar een baan, is een tekenbonus een goede indicatie dat een werkgever u graag wil aannemen en aan boord wil nemen. Maar het feit dat een bedrijf u er een aanbiedt, betekent niet dat u deze moet nemen – althans niet onmiddellijk.

Uw aanbod voor een aanmeldingsbonus kan er op het eerste gezicht geweldig uitzien, maar het kan andere problemen met de baan maskeren die op de lange termijn misschien niet gunstig zijn, zoals een lager basissalaris of een hoog personeelsverloop. Voordat u een aanbieding accepteert, moet u nadenken over de voor- en nadelen en de voordelen accepteren die u opwinden.

Wat is een aanmeldingsbonus?

Een tekenbonus is een geldelijke beloning die werkgevers aanbieden wanneer iemand een baan accepteert. Deze bonus kan de vorm aannemen van een forfaitaire som, meerdere betalingen in de loop van de tijd, of aandelenopties van bedrijven die een aanzienlijke waarde hebben. Wat de voorwaarden van de bonus ook zijn, het doel ervan is meestal om een ​​competitiever rekruteringsproces te creëren en gekwalificeerde werknemers aan te trekken.

Aanmeldingsbonussen komen het meest voor in sectoren die periodiek te maken hebben met personeelstekorten. In 2022, De Wall Street Journal meldde dat Walgreens bonussen tot wel $ 75.000 aanbood omdat er niet genoeg apothekers op de markt waren. En volgens Indeed zijn de ondertekeningsbonussen voor andere beroepen in de gezondheidszorg in de zomer van 2020 over het algemeen enorm gestegen als gevolg van de pandemie.

Maar deze bonussen verschijnen overal, afhankelijk van het bedrijf, de positie en de toestand van de markt. Als u tussen twee banen moet kiezen of een competitieve kandidaat bent, kunt u zelfs een ondertekeningsbonus bedingen om de deal nog aantrekkelijker te maken.

Hoe werken aanmeldingsbonussen?

Aanmeldingsbonussen werken meestal door een forfaitaire betaling toe te voegen aan uw baanaanbieding, en u ontvangt deze nadat u deze formeel hebt geaccepteerd. In bepaalde gevallen kunt u een deel van de bonus vooraf krijgen en de rest na een proefperiode, waarin het bedrijf beslist of ze u willen behouden. De aanwervingsbonus kan variëren van een paar honderd tot een paar duizend dollar, maar maakt geen deel uit van (en mag geen invloed hebben op) uw jaarsalaris bij het nieuwe bedrijf.

Net als uw andere arbeidsinkomsten worden aanmeldingsbonussen belast. Zowel uw eenmalige betaling als de eventuele extra inkomsten op uw loonstrookje tellen als aanvullend inkomen, wat betekent dat u er wel belasting over moet betalen.

Sommige bonussen worden ook geleverd met een vertrouwelijkheidsovereenkomst die u verbiedt deze met anderen te bespreken. En als u binnen een bepaalde periode uw baan opzegt, moet u mogelijk de gehele of een evenredig deel van de aanmeldingsbonus aan het bedrijf terugbetalen.

Met het bovenstaande in gedachten, let op uw arbeidsovereenkomst wanneer u zich aanmeldt. Het moet de voorwaarden van de bonus bevatten, zoals wanneer u deze ontvangt en eventuele beperkingen, dus lees deze zorgvuldig. U moet weten wat u kunt verwachten en eventuele vragen stellen voordat u het aanbod formeel accepteert. Dit zal de angst voor een nieuwe baan helpen verlichten en u voorbereiden op succes.

Hoe onderhandel je over een tekenbonus?

Wanneer u zich voorbereidt op een nieuwe baan, hoeft u het aanbod dat u krijgt niet te accepteren, maar u kunt wel om een ​​tekenbonus vragen als dit oorspronkelijk niet op tafel lag.

Als u over gespecialiseerde vaardigheden beschikt, twijfelt tussen een baan, of mogelijk een paar weken inkomen verliest om aan deze functie te beginnen, is het meer dan acceptabel om over uw baanaanbod te onderhandelen en om meer prikkels te vragen. Wervingsmanagers zijn gewend om met potentiële werknemers te onderhandelen, dus wees niet bang om te vragen wat je waard bent. Het ergste scenario is dat ze nee zeggen.

Maar een tegenbod doen gaat over meer dan een gesprek. Vooruit plannen en weten wat u wilt, is de sleutel tot succesvol onderhandelen. Zo vraagt ​​u om een ​​tekenbonus:

1. Breng uw waarde onder woorden

De eerste stap is om het bedrijf te laten weten wat u waard bent, waarbij u uw ervaring, vaardigheden en vaardigheden herhaalt relevante prestaties. Het articuleren van uw waarde blijkt zelfbewustzijn en laat het bedrijf weten dat u een aanwinst bent. Hier is wat u moet overwegen:

  • Werkervaring: Heb jij meer werkervaring dan wie dan ook in het team, of unieke eerdere functies die een . creatief en innovatief rand? Herinner de rekruteringsmanager eraan hoe uw achtergrond het bedrijf kan helpen strategische doelen te bereiken.
  • Kennis: Een bedrijf kan u een tekenbonus aanbieden als u over gespecialiseerde kennis beschikt, dus zorg ervoor dat zij weten welke vaardigheden uw sterkste zijn. Jij zou de sleutel kunnen zijn tot een groter marktaandeel of een hogere omzet, en zij zouden die waarde moeten erkennen.
  • Prestaties: Heeft u prijzen gewonnen voor uw werk of heeft u deelgenomen aan een project dat lovende kritieken ontving op uw vakgebied? Als u aan boord bent, kan dit prestige toevoegen aan uw nieuwe werkgever, waardoor uw positie meer gewicht krijgt.

2. Denk aan logistiek

jongeman-die-voor-een-desktop-denkt

Naast het feit dat uw ervaring, kennis en prestaties u een grotere bonus kunnen opleveren, wilt u wellicht ook potentiële logistieke problemen noemen waarmee u te maken kunt krijgen als u de baanaanbieding accepteert.

Het kan zijn dat u bij dit bedrijf langer moet reizen dan bij een ander bedrijf, en de tijd en het geld die u hieraan besteedt, moeten deel uitmaken van de financiële prikkel. Mogelijk moet u zelfs verhuizen voor de baan, en als dat het geval is, moet een verhuisbonus of vergoeding deel uitmaken van het aanbod.

Als u tussen twee banen moet kiezen, is dit uw kans om een ​​beter aanbod te vragen. Wijs erop dat u misschien een beter achterlaat voordelenpakket of salaris als u deze functie accepteert. Zelfs als een bedrijf je niet meer kan geven voordelen en compensatiekunnen ze de overgang vergemakkelijken met een aanzienlijke ondertekeningsbonus.

3. Ken je verdieping

Voordat u in onderhandeling gaat met een potentiële werkgever, moet u al weten hoe laag u bereid bent te gaan in termen van uw bonusaanbod. U hoeft uw beste en laatste bod niet meteen bekend te maken, maar het is belangrijk dat u de werkgever er niet voorbij laat gaan. Laat jezelf gelden als iemand die stand kan houden en tegelijkertijd redelijk kan blijven.

Heb vertrouwen, en onthoud dat u elke cent waard bent waar u om vraagt. Ga terug op lowball-aanbiedingen, vooral als u weet dat het bedrijf het kapitaal heeft om u meer te betalen kalm blijven en verzameld. Als u zich in de onderhandelingsfase bevindt, is de kans groot dat u geïnteresseerd bent in de baan, dus blijf respectvol en maak een afspraak. goede eerste indruk.

4. Begrijp beperkingen

jonge vrouw die zich voorbereidt op een onderhandeling

Hoewel u zelf financiële behoeften en doelstellingen heeft, moet u de onderhandelingen over aanmeldingsbonussen aangaan met op zijn minst oppervlakkige kennis van de budgettaire beperkingen van het bedrijf. Dit is vooral belangrijk als u te maken heeft met een kleiner bedrijf of een startup die mogelijk niet direct toegang heeft tot grote hoeveelheden kapitaal.

5. Begrijp de effecten

Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes op uw aanmeldingsbonuspapieren leest, zodat u goed over de voorwaarden kunt onderhandelen. Als u een lager salaris accepteert of andere voordelen weglaat die u gewend bent bij uw huidige baan, moet u dit weten voordat u het gesprek begint. Maak gebruik van deze informatie tijdens het proces om uw potentiële werkgever te laten weten wat er op het spel staat.

Naast dat u de voorwaarden van de bonus kent, moet u ook de tijd nemen om te begrijpen hoe het bedrijf u op de lange termijn zal compenseren. Kom je na een bepaalde periode in aanmerking voor loonsverhoging? Als uw salaris op dit moment niet concurrerend is, heeft het bedrijf dan plannen om dit in de loop van de tijd te verhogen? Als dat zo is, kan dit een kleinere aanmeldingsbonus rechtvaardigen en u meer gemoedsrust geven wanneer u uw doel bereikt eerste werkdag.

6. Overweeg salarisonderhandelingen

twee-mannen-onderhandelingssalaris

In sommige gevallen is het onderhandelen over een aanmeldingsbonus misschien niet mogelijk omdat het bedrijf niet wil of kan toegeven. Houd er in deze situaties rekening mee dat onderhandelen over uw aanmeldingsbonus niet uw enige optie is. Je kunt ook met een aan tafel komen verzoek om een ​​hoger salariswat aantrekkelijker kan zijn omdat het in de loop van een jaar kan worden uitbetaald in plaats van vooraf.

En als u niet kunt onderhandelen over de bonus of het salaris, kunt u nog steeds vragen naar extra voordelen in uw compensatieplan, zoals betaalde vakantietijd, onderwijsvergoedingen of afgelegen dagen. In sommige gevallen kunnen deze concessies de waarde bieden waarnaar u op zoek bent, in de vorm van indirecte compensatie – iets waar de werkgever misschien veel meer voor openstaat.

Onderhandel vandaag voor werkplezier morgen

Met zoveel banen die aanmeldingsbonussen aanbieden, hoeft het vragen erom of erover te onderhandelen niet ontmoedigend te zijn. Het is een indicatie dat uw potentiële werkgever al weet wat u ter tafel brengt – en dat is maar goed ook.

Terwijl u probeert overeenstemming te bereiken over uw aanmeldingsbonus, vergeet dan niet de reden waarom u dit verzoek indient. U doet dit om succes op de lange termijn in uw nieuwe baan te realiseren. En uiteindelijk, uw tevredenheid zal je een betere werknemer maken.