6 beroepsopleidingsprogramma’s die zullen leiden tot een carrière waar u van houdt

Vooruitgang op het werk

Professionele ontwikkeling kan ongelooflijk veel voldoening geven. Het gevoel dat je houdt van het werk dat je doet – en er goed in bent – ​​biedt een uniek gevoel van doel dat betekenis aan je leven kan geven.

En omdat er zoveel Amerikanen op zoek zijn naar werk, moet je je ook professioneel ontwikkelen om de concurrentie voor te blijven. Bij- of omscholing kan het verschil maken tussen stagneren en blijven een loonsverhoging ontvangen.

Of je dat nu bent Of u nu strijdt om een ​​promotie bij uw huidige bedrijf of een volledige carrière overweegt, met bijscholing kunt u opvallen bij uw manager en recruiters. En beroepsopleidingsprogramma’s zijn de perfecte manier om uw vaardigheden te perfectioneren en nieuwe vaardigheden te verwerven.

Wat zijn beroepsopleidingsprogramma’s?

man-zit-luister-training-in-kantoor

Arbeidstrainingsprogramma’s zijn activiteiten voor de ontwikkeling van het personeelsbestand die erop gericht zijn u de vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om te slagen in uw huidige rol of de rol die u hoopt te verwerven. Deze programma’s vallen doorgaans in een van de drie categorieën:

 • Opleiding op de werkvloer: Als je ooit een nieuwe medewerkersoriëntatie hebt meegemaakt, heb je eraan deelgenomen opleiding op de werkvloer. Deze programma’s geven nieuwe medewerkers de informatie en vaardigheden die ze nodig hebben om goed te presteren. Tijdens deze training leert u over het bedrijfsbeleid, het gebruik van bepaalde software en andere functiespecifieke regels en vereisten.

 • Opleiding buiten de baan: Er wordt gedacht aan opleidingsprogramma’s buiten het werk opleiding buiten de baan. Dit bevat diversiteit workshops, brancheconferenties en zelfs videotrainingen die u thuis kunt voltooien. Je kunt ook zelfstandig een opleiding buiten de baan volgen om je voor te bereiden op een nieuwe carrière. U kunt bijvoorbeeld een beroepsopleiding volgen om u voor te bereiden op het werk als verpleegkundige.

 • Stages/Externships: Je zou het kunnen overwegen stages En externen trainingsprogramma’s op de werkvloer. Met beide mogelijkheden kun je waardevolle vaardigheden leren door voor een bepaalde tijd voor een organisatie te werken (stages duren doorgaans tien tot twaalf weken, en externe stages duren meestal acht weken of minder). Maar in tegenstelling tot typische trainingen op locatie zijn deze ervaringen vaak onbetaald. Sommige bedrijven bieden compensatie voor stagiaires en externen, terwijl andere alleen schoolkredieten of werkervaring aanbieden.

On-the-job versus off-the-job training

Veel bedrijven bieden hun werknemers niet voor niets on- en off-the-job-programma’s aan als onderdeel van hun bedrijfstraining. Hier zijn enkele voordelen van het trainingsprogramma:

 • Een training on-the-job is direct toepasbaar, omdat je gebruik maakt van de vaardigheden die je in je huidige functie hebt geleerd
 • On-the-job training biedt gericht leren waarmee u uw taken beter kunt uitvoeren
 • Bij off-the-job training is er vaak een gasttrainer aanwezig, wat mogelijkheden biedt voor nieuwe perspectieven en innovatieve ideeën
 • Off-the-job training is meestal meer theoretisch, waardoor de vaardigheden die u leert breder toepasbaar zijn op elke functie of carrière

meisje-op-afroep-vergadering-aantekeningen maken

En hier zijn een paar nadelen:

 • On-the-job training kan de workflow van een kantoor verstoren, wat de algehele productiviteit kan schaden
 • On-the-job training heeft doorgaans een beperkte reikwijdte en biedt vaardigheden die op de lange termijn misschien niet overdraagbaar zijn
 • Off-the-job training kan duur zijn, vooral als uw werkgever het programma niet aanbiedt

Bedrijven die hun werknemers meer mogelijkheden willen bieden, kunnen zowel on- als off-the-job-programma’s gebruiken als onderdeel van hun werknemerstraining. En als u denkt dat uw huidige baan niet geschikt voor u is, is een off-the-job trainingsprogramma een geweldige manier om een ​​nieuwe baan te vinden.

6 beroepsopleidingsprogramma’s om uw carrière een vliegende start te geven

Omdat er tegenwoordig zoveel beroepsopleidingsprogramma’s voor volwassenen beschikbaar zijn, is het gemakkelijk om professionele ontwikkelingsmogelijkheden te vinden in een branche waar u van houdt. Hier zijn slechts enkele van de vele programma’s die u kunt proberen om uw vaardigheden op te bouwen of een nieuw carrièrepad te beginnen.

1. Gecertificeerde opleiding tot verpleegassistent

Gecertificeerde verpleegassistenten (CNA’s) werken doorgaans in verpleeghuizen, ziekenhuizen en andere medische voorzieningen. Als CNA verwissel je wondverbanden, controleer je vitale functies en help je patiënten met essentiële dagelijkse activiteiten. Er is in de hele VS veel vraag naar dit soort werk en het zal waarschijnlijk nog belangrijker worden naarmate onze bevolking ouder wordt.

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) meldt dat CNA’s een gemiddeld salaris van $30.290 per jaar verdienen. Maar voordat u een CNA wordt, moet u een trainingsprogramma voltooien en een examen afleggen. De trainingsvereisten van CNA variëren afhankelijk van de locatie, maar de meeste programma’s duren tussen de 4 en 12 weken.

verpleegster-controleert-ziekenhuis-grafiek

2. Opleiding tot aderlatingstechnicus

Bloedafname-technici zijn gespecialiseerd in het afnemen van bloed voor donatie, transfusie, testen en meer. Bloedonderzoek is een essentieel onderdeel van de moderne geneeskunde, dus flebotomist worden is een uitstekende keuze voor iedereen die anderen wil helpen. En in tegenstelling tot veel andere medische functies heb je geen universitair diploma nodig om phlebotomist te worden – alleen een middelbareschooldiploma en een certificaat van een trainingsprogramma.

De meeste flebotomietrainingen duren 4 tot 18 maanden, afhankelijk van het programma waarvoor u zich inschrijft en of u voltijds of deeltijds traint. Maar in elk programma doe je praktische ervaring op met het succesvol en veilig afnemen van bloed. Zodra u uw werktrainingsprogramma hebt afgerond, kunt u een gemiddeld jaarsalaris van $ 37.380 verwachten.

3. EMT-training

Medische noodtechnici (EMT’s) vormen een ander essentieel onderdeel van het gezondheidszorgsysteem. Als EMT bent u verantwoordelijk voor het verlenen van kritieke medische zorg aan zieke of gewonde mensen voordat u ze naar een ziekenhuis vervoert.

EMT’s verdienen een gemiddeld salaris van $36.930 per jaar, en net als bij CNA’s is de vraag naar deze baan gestegen naarmate de medische behoeften in het hele land toenemen.

Om EMT te worden, moet je minimaal 170 uur training volgen. U kunt deze training volgen via een EMT-programma (vaak op een community college of een soortgelijke instelling) om te leren hoe u eerstehulpzorg kunt verlenen, zoals spalkverwondingen, reanimatie en het toedienen van medicijnen.

4. Cosmetologieschool

Erkende schoonheidsspecialisten kunnen werken als haarstylisten, nagelstylisten of andere schoonheidsprofessionals in spa’s of salons. Maar voordat je mensen kunt helpen er op hun best uit te zien en zich goed te voelen (en een gemiddeld salaris van $ 29.680 per jaar te verdienen), moet je je cosmetologielicentie behalen, wat ongeveer 12 tot 14 maanden duurt bij een erkende cosmetologieschool. Met deze programma’s leer je waardevolle rolspecifieke vaardigheden, zoals best practices op het gebied van gezondheid en veiligheid, chemische zorg en zelfs de basisprincipes van het runnen van een bedrijf.

schoonheidsspecialist-die-aan-meisjes-gezicht werkt

5. Opleiding tot stewardess

Als stewardess zorg je ervoor dat passagiers zich comfortabel en veilig voelen tijdens hun reis. Deze branche biedt je een gemiddeld salaris van $ 61.640 per jaar plus extraatjes zoals gratis vliegreizen en korting op hotelkosten.

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden hun eigen on-the-job trainingdiensten aan, die enkele weken tot enkele maanden kunnen duren. Tijdens de training leert u over vliegveiligheid, het verlenen van eerste hulp en klantenservice, zodat u ervoor kunt zorgen dat vliegers genieten van hun ervaring in uw vliegtuig.

6. Gecertificeerde boekhoudersopleiding

Als u een hoofd voor cijfers heeft, kan uw zoektocht naar een baan u naar een carrière in de boekhouding leiden. Dit is een geweldige optie, aangezien boekhouding essentieel is voor elk bedrijf. Als u een gecertificeerde boekhouder (CB) wordt, kunt u werken voor kleine bedrijven, non-profitorganisaties, accountantskantoren en overal daartussenin, en verdient u een gemiddeld salaris van $ 45.560 per jaar.

Om CB te worden, moet u minimaal twee jaar fulltime boekhoudervaring hebben (of 3.000 uur freelance-ervaring) en slagen voor een vierdelig examen van het American Institute of Professional Bookkeepers (AIPB). Er zijn geen opleidingseisen, maar het is verstandig om minimaal een universitair diploma boekhouding te hebben.

Hoe u het beste beroepsopleidingsprogramma voor u vindt

Veel lokale overheden hebben dat gedaan vacaturesites online waar bedrijven stagiaires of nieuwe medewerkers kunnen vinden, en waar u uw ideale programma voor de ontwikkeling van vaardigheden kunt vinden. En als u uw huidige rol wilt verbeteren, vraag dit dan aan uw manager of een personeelszaken professioneel over de programma’s die uw werkgever aanbiedt.

Het “perfecte” programma verschilt voor iedereen, maar de volgende factoren kunnen u helpen uw zoekopdracht te verfijnen:

 • De kosten van het programma: Hoewel er enkele gratis trainingsprogramma’s van de overheid zijn, brengen de meeste kosten met zich mee, zowel voor u als voor uw werkgever. Als u betaalt, zoek dan naar een programma dat bij uw huidige budget past. En als u voor een duurdere training kiest, zoek dan iets waarmee u een beterbetaalde positie kunt bemachtigen.

 • Jouw toekomstige salaris: Als u momenteel op zoek bent naar een baan, overweeg dan wat u hoopt te verdienen in uw nieuwe rol en zoek programma’s die u een concurrentievoordeel geven. Laat uw nieuwe vaardigheidstraining zien op uw cv om de kans te vergroten dat u het verwachte salaris ontvangt.

 • Jouw beschikbaarheid: Sommige opleidingen zijn deeltijds, waardoor je de vrijheid hebt om te blijven werken. Anderen vereisen een bepaald aantal lesuren, wat een 9-5-schema kan verstoren. Zoek een programma dat werkt met de werk leven balans jij hebt nodig.

 • Jouw passies: Het is altijd beter om ga vrolijk aan het werk. Anders kunt u een hekel krijgen aan uw collega’s en zich professioneel ontevreden voelen. Probeer een loopbaanopleiding te vinden die aansluit bij uw passies en interesses, zodat u dat kunt geniet van het leerproces.

Voel je goed voorbereid op werk waar je van houdt

Op de huidige competitieve arbeidsmarkt is het altijd goed om meer vaardigheden op je cv te hebben. En beroepstrainingsprogramma’s zoals de hierboven genoemde zijn uitstekende mogelijkheden om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die u een voorsprong geven op anderen.

Of u nu een on-the-job training krijgt van uw nieuwe werkgever, een beroepsopleiding voor een geheel nieuwe carrière, of persoonlijke hulp van een coach of mentor, het gebruik van trainingsbronnen kan u op een carrièrepad brengen waar u echt van houdt. .