5 tips om te overleven in een hittegolf

Vooruitgang op het werk

Investeer in een USB-poortventilator om het werk in een hittegolf te overleven

De Franse uitdrukking “Je bent nooit beter bediend dan door jezelf” krijgt zijn volle betekenis in periodes van hoge hitte! Doe dingen zelf en verwacht niet dat ze voor je gedaan worden. Om af te koelen, trakteer uzelf op een ventilator met een USB-poort. Ruimtebesparend, het principe is eenvoudig: aangesloten op de USB-poort van uw computer, zal de ventilator lucht voor u roeren terwijl u op het toetsenbord tikt.

Lees ook >> Hoe start je met thuiswerken?

Herinner je eraan om water te drinken

Bescherm uzelf bij een hittegolf op het werk door uw lichaam koel te houden: drink regelmatig water, zonder te wachten tot u dorst krijgt. Om erover na te denken, downloadt u een handige app naar uw telefoon die u waarschuwingen stuurt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je lichaam water te gevenHerinnering om water te drinken.

Goed om te weten : In tegenstelling tot wat men zou denken, mogen warme dranken, zoals thee, niet worden verboden: ze laten je zweten en laten je lichaam warmte afvoeren.

Lees ook >> Hittegolf op het werk, wat zijn je rechten?

Kies voor een grotmodus om jezelf te beschermen tegen de hittegolf

Raam of airconditioning, u moet kiezen! Als uw bedrijf airconditioning heeft, mag u de ramen niet openen om te proberen een tocht te maken. Het effect wordt omgekeerd, u laat de warmte uw kantoor binnendringen. De juiste reflex? Laat uw jaloezieën zakken, sluit uw raam om te voorkomen dat de zonnestralen uw glas raken en de kamertemperatuur verhogen.

Lees ook >> Hebben managers werktijden?

Pas je kleding aan

Vergeet bij een hittegolf de dresscode van uw bedrijf. Geef bij sterke hitte de voorkeur aan bepaalde materialen: versier jezelf met je mooiste outfits in katoen of linnen en laat de kunststof in de kast. Adopteer duidelijke en ruime outfits.

Noteren : indien de vrijheid om zich te kleden een individuele vrijheid van de werknemer vormt, kan de werkgever om gezondheids- en veiligheidsredenen het dragen van gepaste kleding verplichten (de veiligheidshelm en -schoenen moeten worden bewaard als u in de bouw werkt) of commercieel imago . Bij niet-naleving van deze voorwaarden, doorgaans vastgelegd in de arbeidsovereenkomst, kan de werknemer sancties oplopen, variërend van een waarschuwing tot disciplinair ontslag wegens ernstige misstanden.

Lees ook >> Hoe kleed je je op kantoor? Alle regels die we je niet vertellen

Om te overleven tijdens een hittegolf, eet licht

Zelfs als de nieuwe pizzeria op de hoek van je kantoor je aandacht trekt, is dit niet het moment om er tijdens je lunchpauze heen te rennen. Geef de voorkeur aan vers, koud en drassig voedsel zoals watermeloen of meloen. Het eten van te veel vet of in grote hoeveelheden vereist veel energie voor de spijsvertering, die extra warmte genereert.

Lees ook >> Ticket-Restaurant: hoe werkt het?