5 redenen waarom je online coaching nodig hebt en hoe je jouw coach kunt vinden

Vooruitgang op het werk

Volgens Allied Market Research groeit de populariteit van online coaching exponentieel. En het groeit niet voor niets.

Met coachingsessies via videogesprekken kunt u vanuit uw luie stoel of onderweg met coaches communiceren. Dit geeft je toegang tot de vele voordelen die persoonlijke en professionele coaching te bieden heeft. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over transport, benzine of reistijd.

Als je coaching hebt overwogen, maar de sprong nog niet hebt gemaakt, is dit het teken om te beginnen. Als u de soorten online coaching, de voordelen ervan en hoe u een online coach kunt vinden, begrijpt, kunt u zich voorbereiden op uw eerste sessie.

Online coachingprogramma's kunnen op veel gebieden van het leven nuttig zijn. Deze omvatten uw gezondheid, uw professionele doelenjouw creatieve bezigheden, en meer. Het kan u helpen uw sterke en zwakke punten te ontdekken, nieuwe vaardigheden ontwikkelenEn veerkracht opbouwen.

Onderzoek gepubliceerd door Regent University vond geen significant verschil in de effectiviteit van persoonlijke en online coaching. Virtueel coachen kan u een flexibelere en gemakkelijkere optie bieden als u een drukke agenda heeft.

Wie kan profiteren van online coaching?

Online coaching biedt alle voordelen van persoonlijke coaching en meer. Het kan vooral handig zijn als u een behandeling ondergaat belangrijkste stressoren of voortdurend te weinig tijd hebben. Dit omvat mensen zoals de volgende:

Coachingsessies op afstand bieden een flexibelere manier om de coaching te krijgen die je nodig hebt dagelijkse routine.

5 redenen waarom je een online coach nodig hebt

Van extra flexibiliteit tot een uitgebreide coachselectie, er zijn tientallen voordelen van online coaching. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom u zou moeten overwegen om in uzelf te investeren via online coaching.

1. Om uw geestelijke gezondheid te verbeteren

Uit een studie uit 2023, gepubliceerd in JMIR Formative Research, bleek dat er slechts twee tot zes zijn online coachingsessies kunnen de symptomen helpen verbeteren van depressie En spanning in de jeugd. Deze symptoomverminderingen waren aanzienlijk en hielpen de stemming gedurende ten minste twee maanden na de coachingsessies te stabiliseren. Dit laat zien dat online coaching ook blijvende effecten kan hebben.

2. Voor het gemak

Met online coaching kunt u coachingsessies op afstand plannen op basis van uw behoeften. U bespaart tijd en geld door niet te reizen om een ​​persoonlijke coach te ontmoeten. En als u buiten uw stad reist, kunt u nog steeds de voordelen van coaching waar je ook gaat.

Voor sommige mensen kan een persoonlijke ontmoeting met een coach een belemmering vormen voor de toegang tot coachingdiensten. Online vergaderen kan ervoor zorgen dat uw sessies consistenter blijven. Online coaching is ook geweldig als je geen toegang hebt tot betrouwbaar vervoer.

3. Toegang krijgen tot een grotere verscheidenheid aan coaches

Door samen te werken met een online coach kun je een veel groter geheel verkennen netwerk van coaches dan wanneer u iemand ter plaatse zou moeten ontmoeten. Dit kan de deur openen naar meer gespecialiseerde coaches waarvan u denkt dat ze beter bij u passen. Deze optie kan ook vooral handig zijn als u in een landelijk gebied woont waar mogelijk geen getrainde coaches in de buurt zijn.

4. Om persoonlijke ondersteuning te krijgen

Online coaching wordt afgestemd op jouw unieke behoeften. Uit een recent onderzoek gepubliceerd door BetterUp blijkt dat virtuele 1:1 coaching kan uw zelfeffectiviteit verbeteren, zelfbewustzijn, emotionele regulatieEn stress management.

Naast het helpen bij de huidige stressfactoren, kan online coaching u leren hoe u uw welzijn in de loop van de tijd kunt verbeteren en prioriteren. Dit kan alle aspecten van uw leven omvatten, van voeding en lichaamsbeweging tot communicatie en relaties.

5. Om de verantwoordelijkheid te behouden

Werken met een virtuele coach kan u daartoe in staat stellen in eigendom nemen van uw acties en resultaten. Dit geeft je de mogelijkheid om houd jezelf verantwoordelijkwelke kan vergroot je zelfmotivatie.

Online coaches ontmoeten u voortdurend om u te helpen routines en gezonde gewoonten vast te stellen. Als u regelmatig naar uw doelen wordt gevraagd, wordt u gedwongen uw voortgang in de gaten te houden, waardoor de kans op succes groter wordt.

4 soorten online coaching

Het mooie van online coaching is dat je gemakkelijk toegang hebt tot veel verschillende soorten coaching. Hier zijn enkele sessietypen die gemakkelijker te vinden zijn digitaal coachen.

1. Levenscoaching

Levens begeleidingook wel genoemd leefstijlcoachinghelpt jou vind geluk en vervulling in je persoonlijke leven. Life coaches ondersteunen en begeleiden u door uw obstakels heen op een manier die aansluit bij uw situatie persoonlijke waarden.

Werken met een levenscoach kan u waardevolle hulpmiddelen bieden om het volgende aan te pakken:

2. Bedrijfscoaching

Zakelijke coaching helpt ondernemers en bedrijfsleiders hun doelen te bereiken werk doelen. Dit kan onder meer brainstormen over bedrijfsstrategie, marketing, leiderschapsontwikkelingen meer.

Eén reden waarom u een businesscoach zou kunnen zoeken, is om verbeter uw communicatieve vaardigheden. A communicatie coach kan u helpen deze vaardigheden in verschillende professionele contexten te oefenen. Dit kan je helpen een groot leider worden.

Business coaching kan ook specifieker zijn op uw behoeften. Bijvoorbeeld, een coach voor kleine bedrijven kan u helpen succes te vinden met de unieke behoeften die gepaard gaan met het starten en laten groeien van een bedrijf. Met uitvoerende coachingleidinggevenden kunnen dat ontsluiten hun volledige potentieel En hun prestaties verbeteren. Dit kan uw organisatie als geheel helpen verbeteren.

3. Gezondheids- en welzijnscoaching

Gezondheidscoaching is bedoeld om u te helpen ontwikkelen en onderhouden gezonde gewoonten die uw algehele welzijn kunnen verbeteren. Gezondheid en welzijnscoaching kan jou helpen leefstijlveranderingen doorvoeren. Op zijn beurt kun je uitdagingen aangaan met slaap hygiënegewichtsbeheersing, drukverminderingEn voeding.

Als u een betere fysieke conditie wilt krijgen, kunt u dit ook overwegen fitness coaching. Een fitnesscoach kan u helpen bij het bereiken van een langdurige gezondheid en fitnessdoelen op een manier die duurzaam is voor uw levensstijl.

4. Loopbaancoaching

Zoals de naam al doet vermoeden, loopbaancoaching kan u helpen met alles wat verband houdt met uw professionele groei. Coaching op het gebied van loopbaantransitiekan u bijvoorbeeld helpen het veranderen van je carrière pad. Coaching op hoog niveau kan u helpen de sterren te bereiken om een ​​promotie op hoog niveau of een nieuwe baan binnen te halen. Werken met een mentaliteitscoach kan u helpen dit te leren verander je perspectief na een ontslag.

Zo vind je de juiste online coach

Virtuele coaching opent de deur naar een scala aan professionele coaches. Het vinden van jouw perfecte match kan lastig zijn. Hier zijn een paar praktische stappen om u te helpen bij het navigeren door het proces.

Identificeer behoeften en doelen

De eerste stap om uw virtuele coach te vinden, is door duidelijk te identificeren waarom u een coach nodig heeft. Dit kan je helpen de soorten coaching te verfijnen waar je naar kijkt.

Als je dat bijvoorbeeld bent op zoek naar een nieuwe baan, is het zinvoller om op zoek te gaan naar een online loopbaancoach dan naar een online gezondheidscoach. Als je hulp nodig hebt bij het navigeren door een zeer persoonlijke uitdaging, kun je beter beginnen met individuele coaching dan online groepscoaching. Zo kun je in je eigen tempo gaan.

Onderzoek potentiële matches

Zodra je hebt bepaald welk type online coach je wilt, is de volgende stap het onderzoeken van je opties. Het is de moeite waard om er enkele te vermelden waar u op moet letten bij het selecteren van een coach:

  • Deskundigheid & ervaring: Heeft de coach de nodige ervaring en certificeringen? Hoe lang zijn ze al aan het coachen?
  • Coachingsstijl: Geeft hun online biografie u een idee van hoe zij uw groei kunnen faciliteren? Bieden ze de persoonlijke touch die u zoekt? Zoek naar ijsbrekervragen of recente lezingen om een ​​idee te krijgen van hun persoonlijkheid.
  • Klant getuigenissen: Heeft hun coachingpraktijk getuigenissen? Zo ja, zijn deze positief? Wat vinden hun klanten leuk aan hen?
  • Beschikbaarheid: Accepteren ze nieuwe klanten? Hoe moeilijk is het om afspraken te plannen?
  • Logistiek: Hoe accepteren ze betalingen? Kun je op verzoek afspraken inplannen via hun website, of moet je telkens contact met hen opnemen?

Denk aan coachingpakketten en prijzen

De prijs van uw online coachingsdienst is afhankelijk van het online coachingplatform dat u gebruikt en het type coaching dat u zoekt. Bijvoorbeeld, kosten loopbaancoaching kan variëren van $ 50 tot $ 250 per uur. Factoren die van invloed zijn op de kosten van online coaching zijn onder meer de sessieduur en de ervaring van de coach.

Sommige platforms rekenen per sessie, terwijl andere maandelijkse abonnementspakketten aanbieden. BetterUp biedt bijvoorbeeld drie abonnementen op basis van hoe vaak u uw coach wilt zien. Ons Introplan omvat één online coachingsessie van 30 minuten per maand. Ons Premium Plan omvat vier sessies van 30 minuten per maand.

Als een online coachingbedrijf hoger geprijsd is dan andere, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het meer waarde biedt. Houd rekening met de frequentie, duur en soorten betalingsplannen die u voor uw bezoeken wilt hebben om uw opties te beperken.

Organiseer een eerste consultatie

Zodra je een coach hebt gevonden die je wilt uitproberen, kun je een eerste consultatie plannen. Dit gesprek moet een bespreking van uw doelen en verwachtingen omvatten. Dit is tevens jouw kans om vragen te stellen over hun aanpak.

Als uw consult niet goed voelt, probeer dan een gesprek met andere coaches in te plannen totdat u een goede match vindt.

Neem deel aan het coachingsproces

Online coaching vereist betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Hoewel uw coach op afstand u kan helpen gemakkelijk uitvoerbare strategieën te ontwikkelen, kan hij of zij het werk niet voor u doen. Overweeg of u zich klaar voelt om in uw bedrijf te investeren persoonlijke groei in je eigen tijd. Als dat zo is, is dit een goed moment om sessies te plannen.

Het #1 online coachingplatform

BetterUp is het beste online coachingplatform voor toegang tot een gevarieerde groep coaches. Enkele van de functies waarmee BetterUp zich onderscheidt, zijn onder meer:

  • Specialistische coaching: De gespecialiseerde coaches van BetterUp hebben unieke expertise op specifieke gebieden van het leven, zoals het omgaan met onzekerheid, het helpen opbouwen van zelfvertrouwen als spreker in het openbaar, het voorbereiden op gesprekken waarbij veel op het spel staat, en meer.
  • Matching op basis van AI: BetterUp heeft een AI-aangedreven matchingsysteem die u verbindt met coaches die gespecialiseerd zijn in uw doelen. Dit kan u helpen een deel van uw onderzoekstijd te verminderen.
  • Gepersonaliseerde tools en bronnen: Het platform van BetterUp biedt naadloze communicatiemiddelen en middelen om uw reis naar persoonlijke en professionele groei te ondersteunen, waar u ook bent.

Start vandaag nog jouw online coachingstraject

Online coaching biedt alle voordelen van coaching met extra opties en flexibiliteit. Er zijn veel verschillende soorten coaches om uit te kiezen, maar BetterUp kan u gemakkelijk helpen uw beste match te vinden.

Zet de eerste stap naar zelfverbetering. Vind jouw coach.