5 ideeën voor een trendy voorgerecht

Vooruitgang op het werk

Trendy afscheidsfeestje: stuur een creatieve uitnodiging

U heeft ontslag genomen bij uw CDI, uw CDD verbroken of uw proefperiode beëindigd? Als je vertrek in goede omstandigheden plaatsvindt, en vooral als je digitale tools beheerst, laat dan je creativiteit spreken. Ook als dat betekent dat je er wat tijd doorbrengt: je collega’s zullen het altijd waarderen dat je jezelf voor de vorm hebt geïnvesteerd in dit afscheid. U kunt ook buiten de gebaande paden denken dankzij de inhoud van uw uitnodigingstekst: geef de voorkeur aan een gepersonaliseerde formulering, met behulp van een lexicon dat verband houdt met uw beroep of uw activiteitensector.

Ons advies : nodig uw vrienden of familie niet uit voor uw afscheidsfeestje, dit kan worden afgekeurd. Omgekeerd, wees niet te selectief over je collega’s, het idee is om niet boos te worden op sommigen.

Tijdschema voor een trendy afscheidsfeest: schud de agenda door elkaar

Traditioneel vindt het afscheidsfeest plaats aan het einde van de middag. Deze gewoonte is niet langer noodzakelijk de regel. Aarzel niet om het op elk moment van de dag te organiseren, zelfs bij het ontbijt of bij de koffiepauze in de vroege namiddag. Maar pas op dat je het niet te vroeg of te laat op de dag organiseert, je loopt het risico dat je helemaal alleen staat!

Trendy startdrankje: zoek een atypische plek

Je collega’s verzamelen in de plaatselijke bistro is minder formeel, vrijer en leuker dan de traditionele pot op het werk. De gemengde formule (een potje in de doos, gevolgd door een fingerfood en “mini”, handiger om te eten. Zo maak je bijvoorbeeld mini-broodjes, mini-bagels, mini-kebabs…

Laat je los voor je afscheidsfeestje en bereid wat trendy verrassingen voor

Om trendy te zijn, keert u de trend en verwent u uw collega’s bij deze gelegenheid: gepersonaliseerd gastenboek met foto’s van hoogtepunten in het bedrijf, diavoorstelling, gerichte afspeellijst, polaroid… ontdek het idee dat uw gasten zal bevallen.

Vergeet de dank niet: ze moeten eerlijk zijn zonder in hypocrisie te vervallen. De toespraak kost niets, maar kan veel opleveren omdat je nooit weet wie je tijdens je professionele carrière nog tegenkomt.

Ons advies : val niet in narcisme door een sleutelhanger met jouw beeltenis aan te bieden! Aan de andere kant zal een “bedankt”-badge uw collega’s zeker raken.