35-urige werkdag zonder salarisverlies: het nieuwe voorstel van Podemos dat dat van Sumar verdubbelt

Nieuws

Nu de Europese verkiezingen voor de deur staan, heeft Irene Montero, oud-minister en Podemos-kandidaat, een voorstel ingediend 35-urige werkweek per week zonder loonverlieswaarmee de inzet van Sumar werd verdubbeld onder leiding van Yolanda Díaz, die 37,5 uur pleitte en het met de PSOE eens was in de investituurovereenkomst.

Zie dit bericht op Instagram

Een gedeeld bericht van Noticias Trabajo (@noticiastrabajo)

De nummer twee van Podemos heeft dit nieuwe initiatief verdedigd “werk verdelen in Spanje”Dit werd verklaard aan het begin van een sessie die in het Congres plaatsvond om te praten over een nieuw arbeidersstatuut.

Doelstelling om de huidige 40-urige werkdag te verkorten

“Heb meer tijd voor geluk”, is het hoofddoel van Podemos. Vanuit een feministisch perspectief heeft Montero de noodzaak benadrukt om beleid te ontwikkelen dat niet alleen meer tijd biedt om ‘te kunnen winkelen of voor onze kinderen te zorgen’, maar ook voor vrije tijd en, uiteindelijk, voor ‘geluk’ of ‘om samen te zijn’. ons eigen.”

Bovendien heeft hij erop gewezen dat het een kwestie is die verband houdt met de onzekerheid op de werkvloeriets dat ze willen uitroeien door de werkdag te verkorten “zodat er meer tijd is om te leven”, voegde hij eraan toe.

Op dit moment is het Podemos-initiatief slechts een voorstel, omdat de verkorting van de werkdag tot 37,5 uur per week nog steeds onderwerp is van debat tussen het Ministerie van Arbeid, werkgevers en vakbonden, wat naar verwachting in 2025 zal gebeuren, goedgekeurd door een wet .