20 beste huwelijkswensen voor collega’s en collega’s met voorbeelden

Vooruitgang op het werk

Jij en je collega’s werken acht uur per dag, vijf dagen per week nauw samen. Het is normaal om op het werk banden en zelfs vriendschappen te smeden. Maar ongeacht de aard van de verbinding, jullie zullen waarschijnlijk samenkomen om speciale gelegenheden in elkaars leven te herdenken en te vieren.

Als u weet hoe u uw gedachten moet overbrengen op iemands verjaardag, wanneer hij of zij een nieuwe baan krijgt of wanneer hij of zij spannende levensgebeurtenissen meemaakt, laat u zien hoeveel u om hem geeft. En trouwen is een van die gelegenheden. De juiste huwelijkswensen voor een collega dragen veel bij aan het versterken van uw professionaliteit en het creëren van een gezonde werkomgeving.

Als je hulp nodig hebt bij het schrijven van een oprecht bericht, bekijk dan de voorbeeldhuwelijkswensen voor collega’s. Als u op zoek bent naar wat inspiratie, kunt u een bericht creëren waarin u uw beste wensen voor het gelukkige stel uitdrukt.

Het schrijven van de passende huwelijkswens naar een collega

felicitatiekaart-met-confetti

In 2022 trouwden ruim twee miljoen mensen in de VS. Het is een alledaagse gebeurtenis, waardoor de kans groot is dat een van uw collega’s in het huwelijksbootje stapt als u samenwerkt. Maar ook al is het een normaal onderdeel van de werknemerservaring, dat betekent niet dat het schrijven van een felicitatiebericht voor een collega niet moeilijk is. Als u elkaar niet goed kent, of gewoon niet weet wat u moet zeggen, kunt u zich zorgen maken over het vinden van de juiste woorden.

Het doorgeven van huwelijkswensen aan een collega hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar verdient wel enige overweging. Denk na over je relatie voordat je gaat schrijven. Een felicitatiebericht aan uw goede vriend of een informele kennis in uw professionele netwerk zal een heel andere toon aanslaan dan een bericht aan uw manager of supervisor. Uw notitie zal ook variëren, afhankelijk van of u een groepsbericht verzendt of de grote dag persoonlijk bijwoont.

Als er enige twijfel bestaat over hoe uw huwelijkswens op een collega zal overkomen, of wat uw relatie met de ontvanger is, kies dan de kant van professionaliteit. Je kunt later altijd iets informeler of oprechts zeggen.

Wat moet er op een trouwkaart voor een collega staan?

tweemanshanden schudden

Zodra u uw relatie heeft geïdentificeerd en een algemeen idee heeft van wat u moet zeggen, is het tijd om te onderzoeken wat u op een trouwkaart voor een collega kunt schrijven.

De gemiddelde bruiloft in 2022 had ongeveer 117 gasten, dus de persoon die gaat trouwen zal heel veel goede wensen ontvangen. Met dat in gedachten moet je niet te veel nadruk leggen op het vinden van de juiste woorden. De kans is groot dat de ontvanger blij zal zijn dat je iets hebt gezegd en niet over je boodschap zal nadenken. Ze zullen gefocust zijn op hun grote dag.

Maar als u niet zeker weet wat u moet schrijven, kan het volgende formaat een boodschap overbrengen met oprechte beste wensen voor de bruiloft van een collega die zich onderscheidt van de massa.

1. Voeg vreugdevolle felicitaties toe

Begin uw feestelijke boodschap aan de pasgetrouwden door hen te feliciteren met hun speciale dag. Je zou kunnen beginnen met zoiets als:

 • Gefeliciteerd met een prachtig koppel!

 • Gefeliciteerd!

 • Gefeliciteerd en welkom in het huwelijksleven (naam) en (naam)!

 • Ik stuur je hartelijke felicitaties en veel liefde.

2. Pas je wensen aan

Trouwkaarten worden vaak een dierbaar aandenken waar mensen jarenlang op terugkijken. Dit is uw kans om uw boodschap te personaliseren en te praten over de vreugde die u wilt delen.

Bespreek zaken als uw hoop op het samenleven van het pasgetrouwde stel, persoonlijke observaties over het huwelijk, of zelfs een grapje over waar hun partner mee bezig is. Het hangt af van je relatie en de smaak van de persoon. Als jullie elkaar goed kennen en specifieke herinneringen aan het stel hebben, voeg die gedachten dan toe voor een geïndividualiseerd tintje. Je kunt proberen een verhaal te vertellen als:

 • Ik weet nog dat je ons voor het eerst over (naam) vertelde in de kantine. Ik kan niet geloven hoe de tijd voorbij vloog!

 • Sinds ik je gezicht zag oplichten toen je het over (naam) had, wist ik dat zij de persoon voor je waren.

 • (Naam) is zo’n ongelooflijk persoon. Het is zo bijzonder dat je iemand hebt gevonden die dezelfde vriendelijkheid en ambitie deelt als jij.

3. Bied dank aan

Als u het geluk heeft een uitnodiging voor de ceremonie of receptie te ontvangen, neemt u een speciale plaats in het leven van uw collega in. Laat ze zien hoeveel het betekent dat ze ervoor hebben gekozen om jou bij hun speciale dag te betrekken door woorden van dankbaarheid te uiten. Je zou zoiets kunnen zeggen als:

 • Ik was blij om jullie grote dag te mogen delen. Bedankt.

 • Bedankt dat je mij hebt betrokken bij je vreugdevolle feest.

 • Ik ben dankbaar dat ik deze bijzondere dag mocht delen.

 • Het betekent veel dat je mij hebt uitgekozen om getuige te zijn van deze gelukkige gebeurtenis.

4. Sluit af met warmte

Voordat u uw naam aan het einde van uw bericht ondertekent, sluit u af met een vrolijke noot. Houd het kort en krachtig, zodat de daadwerkelijke inhoud kan schitteren. Probeer een afmelding op te nemen, zoals:

 • Met veel liefde,

 • Beste wensen voor mijn favoriete pasgetrouwden,

 • Zorg voor elkaar,

 • Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt,

 • man-applaudiserend-huwelijkswensen-voor-collega

20 huwelijkswensen voor collega’s

twee-man-op-kantoor-werkende-huwelijkswensen-voor-collega

Hoe formeel de bruiloft ook is, u zult de perfecte manier vinden om uw vreugde en opwinding te uiten op de speciale dag van uw collega en hun nieuwe echtgenoot. Hier zijn 20 ideeën waarmee u een passende boodschap voor uw collega kunt schrijven, afgestemd op verschillende gelegenheden:

Professionele huwelijkswensen

Deze formele huwelijkswensen zijn perfect als je de bruid of bruidegom niet goed kent of als het je baas is die de knoop doorhakt.

 1. Ik wens jullie een leven vol liefde en geluk samen.

 2. Mogen jullie jaren samen gevuld zijn met eindeloze vreugde.

 3. Veel succes en hartelijke wensen bij het begin van dit spannende nieuwe hoofdstuk.

 4. Ik zou niet gelukkiger voor je kunnen zijn. Mogen uw jaren gevuld zijn met vreugde, geluk en oneindige liefde.

 5. Moge vandaag het begin zijn van een prachtige reis vol avontuur.

 6. Het is een voorrecht om twee ongelooflijke mensen te zien die zich inzetten voor een leven vol liefde.

 7. Dit is het begin van een leven vol eindeloze liefde en gelach.

 8. Het is zo leuk om mee te doen aan jouw geluk. Gefeliciteerd voor jou en je partner.

 9. Je hebt je hart gevolgd naar een leven vol liefde. Moge je geluk vinden op deze nieuwe reis.

 10. Ik ben vereerd dat we deze speciale dag konden delen en ik wens je het allerbeste.

Warme huwelijkswensen

Deze wensen zijn iets informeler, maar brengen nog steeds oprechte hoop en ambities over voor het gelukkige paar.

 1. Beste wensen! Ik ben zo blij voor je.

 2. Ik wens je een leven vol oneindig geluk en liefde.

 3. Warme wensen voor jou en je ware liefde.

 4. Jullie zijn het perfecte koppel en ik zou niet gelukkiger voor jullie kunnen zijn.

 5. Het enige dat mooier is dan je trouwdag is je liefdesverhaal. Gefeliciteerd.

Humoristische huwelijkswensen

Bruiloften hoeven niet serieus te zijn. Als u een gevoel voor humor gemeen heeft met de persoon die gaat trouwen, kan het sturen van een grappige huwelijkswens naar uw collega jarenlang voor een glimlach zorgen. Zorg ervoor dat het bij uw relatie past en geen grenzen overschrijdt.

 1. Mijn huwelijksadvies aan de pasgetrouwden: liefde, eer en… doe de afwas!

 2. Gefeliciteerd met het vinden van de beste persoon om de rest van je leven vervelend door te brengen.

 3. Bedankt dat je me hebt uitgenodigd voor het beste feest bruiloft ooit! Felicitaties aan het gelukkige koppel.

 4. Ik heb één woord te zeggen: EINDELIJK!

 5. Gefeliciteerd met het maken van de op een na belangrijkste keuze van uw leven! De eerste was om vrienden met mij te worden. Ik hoop dat het huwelijk het waarmaakt.

5 huwelijkswensen voor collega’s, afhankelijk van de gelegenheid

Een huwelijk is niet de enige gelegenheid die ertoe kan leiden dat u uw beste huwelijkswensen kenbaar maakt. Misschien heeft uw collega een nieuw familielid verwelkomd of viert hij een belangrijk jubileum. In beide gevallen kan uw kantoor hen een kaartje geven of u de kans geven om samen iets te vieren. Dit is wat u in specifiekere situaties moet zeggen:

Huwelijkswensen voor het kind van een collega

 1. Wij feliciteren u en uw gezin met de bruiloft van uw kind. Moge deze prachtige dag uw kind en uw nieuwe schoonfamilie zegenen met al het geluk in deze wereld.
 2. Op de bruiloft van uw kind wensen wij u en uw gezin niets dan liefde. Moge het nieuwe echtpaar vreugde vinden in hun huwelijk. Gefeliciteerd!
 3. Hartelijke wensen voor uw kind op hun bruiloft. Moge deze reis van liefde vreugde en een glimlach hebben voor uw hele gezin.

Verjaardagswensen

 1. Gefeliciteerd met jullie trouwdag. We hopen dat je net zo hard aan romantiek werkt als op je werk. Fijne verjaardag voor jou!
 2. Zelfs op het werk is het duidelijk hoeveel u van uw partner houdt. Gefeliciteerd, en moge je gelukkigste jubileum tot nu toe bestaan.

Reden om te vieren

Het sturen van huwelijkswensen naar een collega lijkt misschien een klein gebaar, maar het kan veel betekenen. Het herdenken van belangrijke sociale gelegenheden met uw collega’s is essentieel voor het onderhouden en verbeteren van uw werkrelaties. Het laat zien dat u hun aanwezigheid in uw leven op prijs stelt, of het nu uw supervisor is of uw beste vriend op kantoor. Zelfs als u een kort bericht schrijft, maken uw woorden het verschil.