10 Goedbetaalde banen op instapniveau zonder ervaring

Vooruitgang op het werk

Ga naar sectie

10 goedbetaalde banen op instapniveau

Begin uw carrière op de juiste manier

Als je je een goedbetaalde carrière voorstelt, kun je je misschien een traject voorstellen waarbij je onderaan de ladder begint – misschien zelfs als onbetaalde stagiair – en je opwerkt. En als u voor het eerst de arbeidsmarkt betreedt, is het normaal dat u zich zorgen maakt over hoe u uw kansen kunt maximaliseren potentieel verdienen.

Maar het betreden van een lucratieve rol is niet voorbehouden aan mensen met tientallen jaren aan banen op hun cv. Er zijn verschillende goedbetaalde banen op instapniveau waarvoor geen ervaring vereist is, en voor sommige wordt zelfs niet om certificaten of graden gevraagd.

Als financiële stabiliteit op dit moment uw hoogste prioriteit is, begin dan uw carrière in een baan op instapniveau die goed betaalt. Als u zich eenmaal op uw gemak voelt, kunt u andere wegen van werk of opleiding volgen, of de ladder op uw nieuwe vakgebied blijven beklimmen.

10 goedbetaalde banen op instapniveau

Iedereen heeft verschillende carrièreprioriteiten. In een onderzoek uitgevoerd door een professioneel wervingsbureau noemden respondenten een goede balans tussen werk en privéleven, mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en beloning als cruciale redenen om bij een organisatie te blijven of deze te verlaten. Als u in de categorie valt van degenen wier voornaamste carrièredoel het bereiken van financieel welzijn is, dan hoopt u waarschijnlijk een goedbetaalde baan te vinden.

Maar misschien maakt u zich zorgen dat u beperkte kansen krijgt als u geen universitair diploma heeft behaald of al veel werkervaring heeft gehad. Dat is niet het geval: u kunt strategisch kiezen voor een goedbetaalde rol op instapniveau die u de vrijheid geeft om in uw vrije tijd professionele ervaring op te doen en uw vaardigheden te verbeteren.

Deze rollen sluiten misschien niet perfect aan bij jouw ideale carrière, maar ze zijn een uitstekende plek om te beginnen met verdienen en fundamentele vaardigheden op te bouwen. En nadat u uw bankrekening heeft laten groeien en uw cv een boost heeft gegeven, kunt u altijd beginnen te solliciteren naar banen in de branche van uw dromen. Het kan natuurlijk zijn dat je ontdekt dat dit onverwachte carrièrepad precies is wat je nodig hebt.

Hier is een lijst met 10 goedbetaalde banen zonder diploma of ervaring.

1. Makelaar in onroerend goed

Dankzij de op commissies gebaseerde beloningsstructuur van deze rol kunnen doorzetters die dure eigendommen tonen een gezond salaris van meer dan $ 100.000 per jaar verdienen. Het gemiddelde jaarsalaris voor een makelaar in onroerend goed is $ 65.850.

Deze rol is perfect voor iedereen die graag interpersoonlijke relaties opbouwt, over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt en standvastig kan blijven in onderhandeling. Je haalt nog meer uit je werk als je geïnteresseerd bent in architectuur en design en het leuk vindt om anderen te helpen een droomhuis te vinden.

Om makelaar te worden, is geen voorafgaande ervaring vereist, maar u moet zich wel ongeveer 4 tot 6 maanden voorbereiden. Gedurende deze tijd moet u de vereisten van uw staat voor licentieverlening onderzoeken, studeren voor het examen en slagen. Zodra u een licentie heeft, kunt u uw diensten lokaal op de markt brengen of u aansluiten bij een bureau met een gerenommeerde naam in de branche.

2. Softwareontwikkelaar

Terwijl sommige softwarebedrijven een diploma in computerwetenschappen vereisen, zoeken anderen getalenteerde codeerders die uitstekende probleemoplossers zijn, ongeacht hun niveau van professionele ervaring en opleiding.

Je kunt jezelf voorbereiden op een van de meest gevraagde en bestbetaalde banen op instapniveau op de markt door deel te nemen aan een ontwikkelingsbootcampprogramma. Deze deeltijdcursussen duren doorgaans 3 tot 6 maanden en na voltooiing bent u bedreven in populaire programmeertalen.

Maak van uzelf een opvallende kandidaat door een portfolio op te bouwen en een overtuigende sollicitatiebrief te schrijven waarin u de essentiële zachte vaardigheden voor een ontwikkelingsrol benadrukt. Laat zien dat je een oplossingsgerichte teamspeler bent, een gemotiveerde autodidact en uitstekend bent in timemanagement. U kunt een bereik van zes cijfers verdienen als u uw eerste rol scoort, waarbij het gemiddelde jaarsalaris $ 132.930 bedraagt.

3. Laboratoriumtechnicus op instapniveau

Als je geïnteresseerd bent in wetenschap, maar niet zeker weet hoe je je wilt specialiseren, overweeg dan een rol als laboratoriumtechnicus. In deze functie voer je diagnostische tests uit, onderhoud je laboratoriumapparatuur en presenteer je je experimentele bevindingen. Je assisteert en leert van wetenschappers en vindt misschien loopbaanbegeleiding en mentorschap in het proces.

Geweldige laboratoriumtechnici letten goed op details, hebben uitstekende analytische vaardigheden en leren snel. Je moet ook een middelbare schooldiploma of een gelijkwaardig diploma hebben, zoals een GED, en – afhankelijk van je staat – licentieverlening in het veld.

In uw eerste rol als laboratoriumtechnicus kunt u, op basis van het gemiddelde, jaarlijks ongeveer $ 42.818 verdienen. En je kunt doorgroeien in de rol en meer dan $ 60.000 verdienen.

4. Brandweerman

Als u een natuurlijke helper bent, neigt u waarschijnlijk naar servicefuncties zoals noodhulp. Brandbestrijding kan uitstekend passen bij uw inherente vaardigheden, en het werk is lonend. Je redt niet alleen levens, maar je maakt ook deel uit van een hecht team en blijft fysiek fit.

De basisvereisten om brandweerman te worden omvatten over het algemeen het behalen van een lichamelijk examen en het verstrekken van een blanco strafblad. U kunt uw cv echter aantrekkelijker maken door vrijwilligerswerk en zachte vaardigheden zoals empathie, actief luisteren en aanpassingsvermogen te vermelden.

Werkgevers zullen uw diensten aan de gemeenschap belonen met een gezond salaris. Als brandweerman verdien je gemiddeld $ 56.310 per jaar en geniet je van voordelen zoals een pensioenfonds, pensioen en ziektekosten-, tandarts- en levensverzekeringen. Brandbestrijding biedt ook optimistische werkzekerheid. AI zal jouw rol niet snel overnemen.

5. Uitvoerend assistent

Toekomstige bedrijfseigenaren die een kijkje willen nemen in de werking van een organisatie, kunnen een rol op instapniveau als uitvoerend assistent overwegen. Je verzorgt de correspondentie, kantoorbeheertaken en planningen, waarbij je doorgaans een hooggeplaatste medewerker ondersteunt.

Administratieve assistenten moeten blijk geven van emotionele intelligentie en uitstekende organisatorische vaardigheden. Je moet ook bereid zijn om de communicatieve vaardigheden van het bedrijf aan te scherpen, duidelijke en verzorgde e-mails aan klanten te schrijven en met leidinggevenden te praten. Het helpt ook om vooruit te denken. Als u de persoon die u ondersteunt altijd twee stappen voor bent, stroomlijnt u hun planning en kunt u hun behoeften inschatten, of dat nu gaat om het afdrukken van een kaartspel of ervoor zorgen dat het koffiezetapparaat werkt voor een belangrijke vergadering.

Deze goedbetaalde baan zonder ervaring biedt assistenten een lucratief gemiddeld salaris van $ 71.060 per jaar. Bovendien ontvang je waardevolle lessen op de werkvloer. Je komt in aanraking met elk aspect van de activiteiten van een bedrijf – ook al is het oppervlakkig – wat betekent dat je deze rol waarschijnlijk zult verlaten met inzicht in de basisprincipes van human resources, boekhouding en hoe je kunt communiceren met professionals op alle sporten van de bedrijfsladder.

6. Grafisch ontwerper

Als je een creatieve kant en artistieke vaardigheden hebt, is grafisch ontwerper worden een goede keuze voor een goedbetaalde rol met weinig ervaring. In deze functie ontwerp je afbeeldingen en merkelementen om bedrijven en individuen te helpen hun waarden en promotionele informatie te delen.

De ene dag creëer je misschien een opvallend menu voor een café, en de andere dag ontwerp je sociale media-posts voor een kledingbedrijf. Er is veel diversiteit in de rol, dus je kunt ervoor kiezen om je creatieve spieren te gebruiken zoals jij dat wilt.

Als aspirant-grafisch ontwerper moet je een portfolio aanbieden waarin je artistieke vaardigheden worden benadrukt. En u hoeft geen professionele ervaring te hebben om dit document te maken. Maak neplogo's en merkkits en voorzie uw sociale mediapagina's en toepassingsmateriaal van een sterk gevoel voor esthetiek om uw vaardigheden te bewijzen.

Gemiddeld verdienen grafisch ontwerpers jaarlijks ongeveer €64.500. Naarmate uw professionele portfolio groeit en de vraag naar uw diensten toeneemt, kunt u uw inkomsten verhogen.

7. Medisch assistent

Als je ooit arts wilt worden, maar het prijskaartje of de tijdsbesteding van de medische opleiding je afschrikt, spaar dan en verdien praktische branchegerelateerde vaardigheden als medisch assistent. In deze rol ondersteun je artsen en voer je medische basistaken uit, zoals het begeleiden van patiënten, het opnemen van hun vitale functies en het noteren van symptomen.

Om als medisch assistent aan de slag te gaan, moet u een diploma in het veld behalen. U moet ook slagen voor het examen Certified Medical Assistant. Dan kun je solliciteren op een startersfunctie. Zorg ervoor dat u uw medeleven, aandacht voor detail en uw vermogen om in teamverband te werken op uw cv benadrukt.

Dit emotioneel lonende werk biedt ook een financieel voordeel. Je verdient ongeveer €40.700 per jaar op basis van het nationale gemiddelde, en de bekendheid en ervaring op medisch gebied zijn van onschatbare waarde.

8. Socialmediabeheerder

Verander uw voorkeur voor Instagram in een carrière door social media-manager te worden. Je creëert multi-channelstrategieën voor merken en individuen waarmee ze een breder publiek kunnen bereiken met resonerende inhoud.

Om in deze rol uit te blinken, moet je de vinger aan de pols houden van de huidige trends, een goed gevoel voor esthetiek en pakkende marketingteksten, en een voorliefde voor analyse. U gebruikt gegevens om het succes van de campagnes van uw klant te beoordelen en deze te verbeteren.

Managers voor sociale media hebben doorgaans een bachelordiploma nodig, maar u kunt deze rol vervullen zonder ervaring of formele scholing door uw eigen sterke merk op te bouwen. Bedrijven willen resultaten uit de echte wereld, en als u deze op uw sociale media-accounts kunt genereren, spreekt dat boekdelen voor uw vaardigheden. Je kunt ook een stage zoeken om het vak te leren voordat je solliciteert naar een managerrol.

Nieuwe socialemediamanagers verdienen jaarlijks ongeveer $ 57.000, en er is een uitstekend potentieel voor carrièregroei. Als u marketingmanager voor sociale media wordt, kunt u in de laagste zes cijfers verdienen.

9. Schade-expert

Als je oog voor detail hebt en het leuk vindt om anderen te helpen, overweeg dan een functie als schade-expert. In deze rol beoordeel je de materiële schade namens een verzekeringsmaatschappij, zodat deze kan bepalen hoeveel de getroffen partijen moeten betalen.

Naast een scherp oog moeten schade-experts beschikken over sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden. Een groot deel van je werk bestaat uit het praten met verzekeringshouders, het maken van uitgebreide aantekeningen en het beoordelen van rapporten.

U kunt vrijwel zonder ervaring schade-expert worden. Het bezit van een middelbare schooldiploma is een voordeel voor recruiters, en als uw staat dit vereist, moet u mogelijk uw regelaarslicentie verkrijgen. Zodra u met werken begint, kunt u verwachten dat u jaarlijks ongeveer $ 70.000 verdient (het gemiddelde).

10. Schrijver

Misschien heb je een roman geschreven, maar moet je sparen terwijl deze wordt verkocht en de royalty's binnenstromen. Terwijl je wacht, kun je je Engelse vaardigheden gebruiken door vanuit huis te werken in een full- of parttime rol als freelance schrijver. .

In deze goedbetaalde baan op instapniveau waarvoor geen ervaring vereist is, maak je blog- of marketinginhoud of help je klanten professionele teksten op te stellen. Misschien vind je ook werk als ghostwriter en help je iemand anders bij het schrijven van hun roman of memoires. Hoewel je misschien geen professionele ervaring nodig hebt om een ​​freelance- of opdrachtrol te krijgen, moet je wel een portfolio met schrijfvoorbeelden voorbereiden. Maak een proeftekst als u niet het type inhoud heeft geschreven waarnaar de recruiter op zoek is.

Als u als junior copywriter voor een bedrijf werkt, kunt u in uw eerste rol een jaarsalaris van ongeveer $ 56.000 verdienen. Deze bedrijven bieden solide werkzekerheid omdat de organisatie klanten vindt en contracten met hen beheert. Je mag gewoon schrijven.

Als u als freelancer werkt, moet u uw diensten op de markt brengen en kunnen uw inkomsten laag zijn totdat u een klantenbestand heeft opgebouwd. Maar u kunt spannende projecten aannemen en een bedrijf onder uw naam opbouwen. En als eigen baas heeft u meer controle over uw workflow en het soort projecten dat u uitvoert.

Begin uw carrière op de juiste manier

Financieel welzijn brengt gemoedsrust. U heeft spaargeld voor een noodgeval, zorgt voor een gezonder evenwicht tussen werk en privéleven en kunt geld opzij zetten voor de toekomst. Als u uw carrière start met een goedbetaalde baan op instapniveau, zorgt u ervoor dat u een stabiele financiële basis creëert waarop u kunt voortbouwen.

En als geld niet uw topprioriteit is bij het starten van uw carrièrepad, dan is dat geldig. Misschien geeft u er de voorkeur aan om de kosten te delen met huisgenoten en af ​​te zien van uit eten gaan terwijl u een klein bedrijf start of een graduaat nastreven in een vakgebied waar je gepassioneerd over bent. De reis van iedereen naar een bevredigende carrière is anders. Volg uw instinct en neem beslissingen die uw geluk en geestelijke gezondheid ondersteunen en die financieel haalbaar zijn.