10 gewoonten van succesvolle mensen waarmee u vandaag kunt beginnen

Vooruitgang op het werk

Succes is subjectief.

Voor u kan het financieel welzijn zijn, terwijl het voor een ondernemer een start-up lanceert die van de grond komt. En voor anderen bevordert het een optimale gezondheid.

Maar in elk geval vereist succes het bereiken van betekenisvolle doelen die u zichzelf stelt.

Wat uw definitie van succes ook is, u zult doelbewust moeite moeten doen om dit te bereiken. Het creëren van die krachtige startup kan jaren van planning vergen, een intensieve fondsenwervingsronde en doorzettingsvermogen in moeilijke tijden. En het bereiken van fysiek of financieel welzijn is niet eenvoudiger en kan jaren van sparen en investeren, trainen of goed eten vergen.

Gezonde gewoonten ondersteunen uw weg naar succes. Deze dagelijkse gewoonten creëren de ideale omstandigheden voor het cultiveren van een meer vervullend leven en de energie die nodig is om belangrijke doelen te bereiken.

Begin meer te bereiken door de 10 gewoonten van succesvolle mensen in uw dag in te bouwen om uw potentieel te vergroten.

Wat zijn goede gewoonten?

Gewoonten zijn handelingen die je consequent uitvoert, en ze kunnen uw leven positief of negatief beïnvloeden. Misschien jij elke middag sporten of voorbereiden voedingsrijke maaltijden voor de komende week. Deze terugkerende activiteiten verbeteren uw levensstijl, en u kunt ze overwegen goede gewoontes. Andere gewoonten, zoals vaak laat naar bed gaan, uw werkdag tot voorbij de limiet verlengen of maaltijden overslaan, hebben geen nut voor u en worden als slechte gewoonten beschouwd.

Goede gewoonten zijn moeilijk te vormen, en slechte zijn moeilijk te doorbreken. Zoals u implementeert succesgerichte gewoonten, bereid je voor om hard te werken. Op sommige dagen zal het volgen van een nieuwe oefening als een belemmering voelen. Maar als je deze momenten doorstaat, raak je gewend aan dagelijkse activiteiten die een meer vervullend leven ondersteunen.

10 gewoonten van succesvolle mensen

Niemand kan je leren hoe je een succesvol persoon kunt worden. Alleen jij kunt jouw persoonlijke waarden en dromen bepalen en ernaar leven. Maar er zijn beproefde gewoonten voor succes die veranderaars al generaties lang implementeren, en dat kun jij ook.

Begin met de volgende 10 gewoonten van succesvolle mensen, houd de positieve veranderingen die ze met zich meebrengen in de gaten en creëer uw eigen routines die potentieel stimuleren. Wat uw doelen ook zijn, u staat op het punt een aantal stappen dichter bij het bereiken ervan te komen.

1. Organiseren

Een van de beste tips om succesvol te zijn in het leven is weten waar je naartoe hoopt te gaan en hoe je daar komt. Begin uw reis naar succes door doelen te stellen en een actieplan te maken om deze te bereiken.

Uit een onderzoek van Gallup uit 2023 bleek dat degenen die duidelijke doelen stellen en deze opschrijven, deze waarschijnlijk ook zullen bereiken. Als u uw eigen bedrijf wilt starten of een nieuwe vaardigheid wilt leren, schrijf dan uw visieverklaring en genereer een tijdlijn met specifieke stappen om dit te bereiken.

Zodra je een doel hebt gedefinieerd, is het tijd om je te organiseren. Ruim uw werkruimte op, zorg voor hulpmiddelen (zoals project- of tijdmanagementsoftware) om uw taken in kaart te brengen en maak een planning. Je verliest tijd en focus door een slechte planning, verkeerd gereedschap en rommel, dus bereid je goed voor en ga snel en correct verder met je werk.

2. Actie ondernemen

Op weg gaan naar een droom is zenuwslopend. Je kan angst voor succes of willen mislukking vermijden. Maar je moet je niet door deze onzekerheden laten tegenhouden in je comfortzone. Zodra je een plan hebt om een ​​doel te bereiken en potentiële obstakels en risico’s hebt geprojecteerd, spring er dan in.

Als je de sprong op het verkeerde moment waagt of niet bereikt wat je had gehoopt, wanhoop dan niet. Je leert van je ervaringen en bent beter voorbereid om het opnieuw te proberen. Alleen al door uit je comfortzone te stappen, vergroot je je veerkracht en zelfvertrouwen. En je leeft met minder spijt.

3. Prioriteit geven aan taken

In ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ beveelt bestsellerauteur Stephen Covey taakprioriteit aan. Deze activiteit gaat hand in hand met het effectief stellen van doelen, omdat u de volgorde van belangrijkheid moet bepalen van de taken die u dichter bij het verwezenlijken van uw dromen brengen.

Prioritering betekent niet alleen dat u uw activiteiten hiërarchisch plant op basis van urgentie. U moet ook rekening houden met de waarde van elke taak, dat wil zeggen: hoe belangrijk deze is voor uw visie. Vind een balans tussen het voltooien van dringende actiepunten en werk dat voldoening schenkt.

vrouw-goedgeklede-die-de-trap-loopt-gewoonten-van-succesvolle-mensen

4. Zelfzorg serieus nemen

Als u ‘zelfzorg’ hoort, kunt u zich voorstellen dat u een bubbelbad neemt met een glas wijn. En hoewel dit een leuke bezigheid kan zijn, geeft het niet de volledige betekenis van het concept weer. Zelfzorg is elke activiteit die uw fysieke en emotionele welzijn bevordert, inclusief lichaamsbeweging, doktersafspraken en hobby’s in de vrije tijd.

Begin met het implementeren van gezonde dagelijkse gewoonten, zoals goed eten, voldoende rust nemen en de verbinding met sociale media verbreken om toegang te krijgen tot uw meest productieve zelf. Als u dit doet, krijgt u een boost in creativiteit, energie en mentale scherpte, die u allemaal kunnen helpen een burn-out te voorkomen terwijl u aan uw doelen werkt.

5. Nieuwsgierig blijven

Als er één boodschap is over hoe je succesvol kunt zijn in het leven, dan is het om een ​​open geest te hebben. U zult zelfgestuurd moeten leren om uw doelen te bereiken – of u nu onderzoek doet naar de legale registratie van een nieuw bedrijf, uw vaardigheden in vreemde talen aanscherpt of gezondere gewoonten aanneemt.

En door ruimdenkend te blijven, bent u bereid alles te leren wat u nodig heeft om uw doelen te bereiken, zonder vooroordelen of blokkades.

Hoewel uw onafhankelijke opleiding u ver zal brengen, moet u het belang van het leren van anderen niet ontkennen. Door dit te doen integreer je de ervaringen van anderen in die van jou, breid je je wereldbeeld uit en krijg je toegang tot informatie die je misschien hebt gemist. Een softwareontwikkelaar kan lessen trekken van een schilder, en werknemers kunnen hun leiders veel leren over de interne werking van een organisatie.

6. Een dagelijkse routine hebben

Het is heel normaal om een ​​piek in je motivatie en productiviteit waar te nemen als je een comfortabele pas maakt. Een studie uit 2018, gepubliceerd in Sage Journals Research, vond een verband tussen het opzetten van een routine en het verbeteren van de prestaties, waarbij werd gerapporteerd dat routines een gezonde cognitie, positieve sociale interacties en lichamelijke gezondheid ondersteunen.

Op basisniveau zorgt een schema ervoor dat u tijd heeft voor elk waardevol aspect van uw leven – van sporten tot zelfzorg tot tijd doorbrengen met dierbaren. En routines bevorderen ook een flow-toestand, een zeer productief ritme dat je in de volksmond ‘in de zone komen’ zou kunnen noemen.

Als je zonder onderbrekingen aan één taak werkt, geniet je er meer van om die taak uit te voeren (bij deze handeling komt een gelukshormoon vrij dat dopamine wordt genoemd), voel je je meer tevreden over je voortgang en geniet je van een betere emotionele regulatie.

man-aan het werk-op-zijn-kantoor-glimlachende-gewoonten-van-succesvolle-mensen

7. Verstandig uitgeven

Je hebt middelen om uit te geven, en niet alleen geldelijk. Jouw tijd en energie hebben ook zware prijskaartjes. Besteed uw middelen zuinig om ervoor te zorgen dat u niet opbrandt.

In een Zippia-enquête uit 2023 meldt 89% van de werknemers dat ze zich opgebrand voelen, een suboptimale fysieke of mentale gezondheidstoestand veroorzaakt door stress en hard werken. Om dit te voorkomen, moet u uw energie verstandig gebruiken en tijd vrijmaken voor ontspanning, zelfzorg en een volledige slaap van 7 tot 9 uur.

Dan is er nog de kwestie van tijd. U heeft er niet genoeg van om alles op uw lijst in één dag af te ronden, en het plannen, prioriteren en delegeren zorgt ervoor dat u deze hulpbron verstandig gebruikt. Het is ook gezond om een ​​activiteit op te schorten als deze te tijdrovend wordt en u het risico loopt andere essentiële persoonlijke of professionele taken niet te voltooien.

Ten slotte is geld vaak een sleutelfactor bij bepaalde soorten succes, zoals ondernemerssuccessen, dus soberheid kan een succesvolle gewoonte zijn. Geld besparen betekent niet dat je jezelf de basis moet ontzeggen of nooit uit eten hoeft te gaan.

Maar voorzichtig zijn met wat u uitgeeft bevordert de efficiëntie, vermindert de verspilling en voorkomt het soort overbesteding dat tot financiële problemen kan leiden. Houd altijd genoeg over in uw fonds voor regenachtige dagen om uzelf te onderhouden als u vrij moet nemen of de richting van uw carrière moet heroverwegen.

Eén manier om dit fonds voor regenachtige dagen op te bouwen is door te beleggen – uiteraard verstandig. Een financieel adviseur kan u begeleiden bij het vinden van beleggingen met een laag risico, zoals hoogrentende spaarrekeningen, obligaties en cd’s, of u helpen bij het navigeren op de aandelenmarkt. Deze verstandige investeringen kunnen ertoe leiden dat u vandaag minder luxe en extraatjes geniet, maar uw langetermijndromen waarmaakt, zoals een eigen huis, reizen of een comfortabel pensioen.

8. Het waarderen van de gemeenschap

Mensen zijn sociale wezens. De behoeftenhiërarchie van Masloween piramide die prioriteit geeft aan de kritische aspecten van het bestaan, categoriseert sociale gezondheid direct na essentiële zaken als voedsel, water en veiligheid. Volgens deze theorie is het deel uitmaken van een gemeenschap een voorwaarde behoeften aan eigenwaarde zoals professioneel succes en zelfactualisatie.

Communiceer met uw gemeenschap, bijvoorbeeld door u aan te melden als vrijwilliger, een uitnodiging voor een feest te accepteren en aanwezig te zijn netwerkevenementen. Het opbouwen van uw sociale netwerk biedt inspirerende vriendschappen en kansen om te leren van de mensen om u heen. En u krijgt een ondersteuningssysteem waarmee u ideeën kunt delen en waarop u kunt leunen als de tijden moeilijk worden.

Je geeft ook aan anderen, en dat komt alle betrokkenen ten goede. Niet alleen uw verbindingen wees dankbaar voor uw hulp en empathisch oormaar u zult ook gezondheidsvoordelen ervaren die even drastisch zijn als een verbeterde levensverwachting.

9. Hulp accepteren

Misschien wilt u de enige drijvende kracht achter uw succes zijn, maar niemand kan het alleen, en u zult onvermijdelijk geconfronteerd worden met een wegversperring die u niet kunt oplossen. als jij hulp accepterenkun je snel een obstakel omzeilen en in beweging blijven. En de resultaten van uw inspanningen zullen net zo zoet smaken.

Stel dat er een belangrijk doel is dat u wilt steunen. Je kunt zelf een donatie doen, maar met crowdfunding maak je een grotere impact. Met de hulp van anderen kun je een aanzienlijke hoeveelheid geld inzamelen en meer levens veranderen. Bovendien neem je de stress weg die je ervaart als je in je eentje een verschil probeert te maken. En anderen die helpen met fondsenwerving hebben misschien ideeën die jij nog niet had, hoe ze de organisatie beter kunnen ondersteunen.

Je kunt deze les toepassen op de taken van het leven, hoe klein ook. Laat een schrijver je helpen een knock-out te creëren Voorblad of een professionele webdesigner maak uw bedrijfssite.

10. Dankbaarheid oefenen

Je plannen zullen niet altijd lukken, maar als je dankbaarheid oefenen, uw vooruitzichten zullen altijd halfvol zijn. Een optimistische kijk helpt u uw successen te waarderen en hoe anderen hebben geholpen. Je begrijpt dat uitdagende momenten een natuurlijk onderdeel van het leven zijn bieden kansen voor groei.

Als je een negatieve kijk koestert, heb je misschien het gevoel dat dingen nooit lukken en kom je op jezelf af. U loopt het risico het vertrouwen te verliezen om uw projecten vooruit te helpen, en u kunt afstand nemen van degenen die in u geloven. Een positieve mentaliteit Het kan moeilijk zijn om de hele tijd vol te houden, maar dankbaar zijn voor wat je hebt is een uitstekend begin.

vrouwen-in-kantoor-gelukkige-gewoonten-van-succesvolle-mensen

Goede gewoonten zijn ook successen

Je hebt een visie op je ideale leven, de drive om dat doel te bereiken en inzicht in de gewoonten van succesvolle mensen die je werk zullen ondersteunen. Er is niets dat je nu nog kan tegenhouden. Hoewel u in de toekomst misschien wel de grootste beloning krijgt voor uw inspanningen, moet u de voordelen die gezonde gewoonten nu bieden, waarderen.

Geniet van de stemmingsboost van hoogwaardige rust en het comfort van uw gemeenschap. Deze verbeteringen in uw persoonlijke welzijn zijn op zichzelf successen. Persoonlijke groei is een reis, en onderweg naar uw bestemming valt er genoeg te vieren.