Zullen er in 2024 oppositie tegen Correos zijn? Syllabus, examen en vereisten

Nieuws

Werk op het postkantoor en een baan als vast personeel krijgen levering, klantenservice, classificatie of administratie, Het is een van de ambities van de kandidaten om toe te treden tot het toonaangevende bedrijf in de postsector in Spanje. Naast goede arbeidsomstandigheden komt daar nog bij dat de agenda niet heel uitgebreid is en dat er vorig jaar al bijeengeroepen werd opposities met duizenden plaatsen om in te vullen.

Wat het meest gewaardeerd wordt, is de stabiliteit op de werkvloeren dat is iets wat bij Correos verzekerd is zolang het selectieproces wordt goedgekeurd en een hoge schaal wordt bereikt door het aanbieden van verdiensten zoals trainingen, Engelse of auto- of motorrijbewijzen.

Postexamens behoren tot de meest betaalbare en veel opstellers beweren dat ze binnen een jaar kunnen worden goedgekeurd. En wat betreft de eisen: zeg dat deze niet al te veeleisend zijn: de aanvraag kan alleen worden ingediend met het diploma Verplicht Secundair Onderwijs (ESO). De vraag een paar dagen voor het einde van 2023 is:Volgend jaar zullen er opposities zijn tegen het postkantoor?

Oproep tot verzet tegen Correos in 2024

Het postbedrijf maakt duidelijk dat ze op dit moment niet weten wanneer er een nieuwe oproep zal zijn en dat we aandacht zullen moeten besteden aan wat ze op hun website publiceren in de sectie ‘Mensen en Talent’, hun digitale ruimte personeelsselectie en human resources. Maar als je de geschiedenis van de laatste oproepen bekijkt, is het zeer waarschijnlijk dat er in 2024 een Correos-examen zal plaatsvinden.

De eerste aanwijzingen zijn gegeven Arbeiderscommissies, via zijn postafdeling, die volgend jaar een examen heeft geëist waarin minstens 4.000 vaste plaatsen gedekt zullen worden. Dit werd bekend gemaakt via het sociale netwerk X (voorheen Twitter) van waaruit hij een bericht stuurde naar de president van het openbare postbedrijf.

NieuwsWerk heeft Correos gevraagd naar de aankondiging van een nieuwe oproep tot oppositie, en het antwoord was dat er in dit opzicht geen nieuws is. Waarschuw ook dat wanneer iets kan worden afgerond, zij dit zullen aankondigen.

Wanneer zullen de Correos-opposities zijn?

Deze competities worden voortdurend uitgeschreven omdat er vacatures moeten worden ingevuld; veel daarvan zijn het gevolg van pensionering van personeel. De banen behoren tot personeel voor onbepaalde tijd van Beroepsgroep IV. Een garantie voor stabiliteit, verder ondersteund door hun overweging als openbare werkgelegenheid.

Na de geschiedenis van Correos-examens, ging in de maand januari 2023, met name op de 12e, de registratieperiode open om deel te nemen aan het laatste selectieproces. Een paar weken geleden hebben de werknemers die via deze oproep een baan hebben gekregen, zich bij hun standpunten aangesloten. De laatste schriftelijke test was op 7 mei, dus we kunnen enkele aanwijzingen krijgen over de timing van dit proces.

Hoe ziet het postkantoorexamen eruit?

Er worden geen grote veranderingen verwacht in het examen een vaste baan krijgen bij het postkantoor. De syllabus bestaat uit 12 hoofdstukken met verschillende onderwerpen, waaronder begrippen als pakketbezorging, classificatie, klantenservice of de meest recente diensten die door het postbedrijf worden aangeboden.

Hij postkantoor examen Het is een vragenlijst met 100 vragen die in 110 minuten moeten worden ingevuld. Van deze vragen staan ​​er 90 op de agenda en 10 zijn psychotechnisch. Het maximale cijfer bedraagt ​​63 punten. De juiste vragen worden niet afgetrokken als er één fout wordt beantwoord.