De BOE verzet zich tegen een vast dienstverband met een salaris tot 8.847 euro

Nieuws

Hij BOE (Officiële Staatscourant) kondigt de opening van de inschrijvingsperiode voor de examens voor luchtverkeersleiders. De oproep, gelanceerd door het Ministerie van Transport en Duurzame Mobiliteit van Óscar Puente, streeft ernaar 91 professionals gaan werken in de vluchtcontroletoren op luchthavens. Deze publieke baan, die stabiliteit garandeert, kent zeer goede arbeidsvoorwaarden, zoals een salaris dat met de functietoeslag (CPT) kan oplopen tot 83.172 euro.

Het salaris dat een luchtverkeersleider in Spanje verdient, is van veel factoren afhankelijk en varieert afhankelijk van de situatie variëren van 4.809 tot 8.847 euro maandelijks. En naast het basissalaris is er een aanvulling waarvan de hoogte afhankelijk is van de groep waartoe je behoort. Al deze gegevens op de loonlijst van deze nationale luchtvaartprofessionals kunnen worden geraadpleegd in de Collectieve Overeenkomst ondertekend door het Openbaar Bedrijfsorgaan ENAIRE en de groep luchtverkeersleiders.

Het is belangrijk dat de kandidaat die in de verkeerstoren van de luchthaven wil werken zijn aanvraag zo snel mogelijk indient, omdat de deadline al open is en eindigt op 26 december, zoals rechtstreeks in de BOE kan worden geverifieerd.

Vereisten om te solliciteren voor luchtverkeersleider

Om u voor deze wedstrijden in te schrijven, moet u de instructies volgen die in de oproep verschijnen, waarbij u eerst controleert of aan deze vereisten is voldaan.

  • De Spaanse nationaliteit hebben of een van de lidstaten van de Europese Unie zijn.
  • Minimaal 18 jaar oud zijn en de leeftijd van 65 jaar nog niet hebben bereikt.
  • In het bezit zijn van de titel die toegang geeft tot de universiteit als Bachelor, Technicus Beroepsopleiding, BUP, Specialist Technicus…
  • Beschikken over de psychofysische en functionele capaciteiten die nodig zijn om de taken van het beroep uit te voeren.
  • Niet door een van de overheidsdiensten uit de dienst zijn gescheiden vanwege een tuchtprocedure.

Zodra de tests zijn afgelegd, wordt de kandidaat, om het contract te formaliseren, gevraagd om een gemeenschappelijke civiele licentie voor student luchtverkeersleider.

Hoe ziet het oppositie-examen luchtverkeersleider eruit?

Hij selectieprocedure bestaat uit drie fasen. De eerste daarvan is een algemene kennistest, een proeve van bekwaamheid en een persoonlijkheidstest. Het heeft een eliminerend karakter, dus als het niet wordt aangenomen, kan het oppositieproces niet worden voortgezet. Je moet minimaal 25 punten behalen.

Dan volgt de persoonlijkheidstest. Dit is een vragenlijst waarin verschillende aspecten worden beoordeeld en de afweging ‘Patiënt’ of ‘Niet passend’ wordt verkregen. In de tweede fase zal de FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) plaatsvinden, met twee verschillende tests die door Eurocontrol zijn ontwikkeld en die beide moeten worden behaald.

Daarnaast wordt de kennis van het Engels geëvalueerd, aangezien een van de vereisten voor deze functie accreditatie op C1-niveau is.