Hoe je een levenscoach wordt en een veelbelovende carrière start

Vooruitgang op het werk

Je vrienden vertellen je dat je een goede luisteraar bent. Collega’s zeggen dat u uitstekend advies geeft. En uw baas merkt op dat uw communicatie- en de-escalatievaardigheden opmerkelijk zijn.

Met al deze positieve feedback begin je je af te vragen of er een manier is om je uitstekende interpersoonlijke vaardigheden aan het werk te zetten.

Eén manier van handelen is om levenscoach te worden. Deze baan zet dat natuurlijke vermogen om naar goede praktijken te luisteren en te begeleiden om, waardoor mensen in staat worden gesteld wegversperringen te overwinnen en hun volledige potentieel te bereiken.

Als je geïnteresseerd bent in dit carrièrepad, leer dan hoe je levenscoach kunt worden en welke ervaring je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het is nooit te vroeg om te studeren, een certificaat te behalen en je vaardigheden in de praktijk aan te scherpen om deze carrièreswitch te maken.

Hoe weet je of life coaching een veelbelovende carrière voor jou is?

Life coaching is een geweldige carrièrekeuze als je het leuk vindt om anderen te helpen tijdens hun persoonlijke ontwikkelingstraject. Maar u moet ook overwegen of dit traject goed aansluit bij uw levensstijl, vaardigheden en carrièredoelen.

Als je houdt van een flexibel schema en de mogelijkheid om vanuit huis of op je eigen kantoor te werken, kan deze carrière goed bij je passen. Veel coaches werken als freelancer of werken samen met bedrijven als BetterUp, die aangepaste planning en flexibele uren toestaan, zodat u alleen werkt wanneer u dat wilt.

Life coaching kan een uitstekende balans tussen werk en privé bieden en controle over uw planning, maar als u moeite heeft om uzelf te motiveren, kan dit te veel vrijheid bieden. U moet vertrouwen hebben in uw tijdmanagementvaardigheden om dit voordeel te maximaliseren, terwijl u voldoende tijd vrijmaakt voor uw klanten en de voorbereiding van de sessie.

Coach worden betekent ook dat u uw diensten promoot en ervoor zorgt dat uw klanten bij u passen. Dit kan ertoe leiden dat u van tijd tot tijd een prospect moet afwijzen als u niet kunt bieden wat hij of zij nodig heeft. Een C-suite-manager heeft mogelijk hulp nodig bij het navigeren door de omgeving waarin herstructureringen een grote rol spelen, en als u niet bekend bent met deze processen, kunt u deze het beste doorverwijzen naar iemand anders.

Door lid te worden van een coachingplatform kunt u door het matchingproces navigeren en klanten vinden die uw aanbod nodig hebben. Als gecertificeerde levenscoach op BetterUp koppelt het systeem u bijvoorbeeld aan mensen die dezelfde filosofieën hebben als u en geïnteresseerd zijn in de strategieën die u gaat gebruiken. En als blijkt dat die persoon niet goed bij je past, kun je er zeker van zijn dat ze op het platform een ​​andere coach zullen vinden die dat wel is.

4 essentiële vaardigheden voor elke life coach

Life coaches helpen hun cliënten een groeimindset te bevorderen, het zelfbewustzijn te verbeteren en duidelijkheid te vinden. Hun rol is om de cliënt ertoe aan te zetten zijn diepste motivaties te ontdekken en te begrijpen hoe hij daar op een praktische manier naartoe kan werken.

Dus, wat heb je nodig om een ​​life coach te zijn als het gaat om harde en zachte vaardigheden? Hier zijn vier essentiële vaardigheden die een geweldige coach maken:

1. Communicatie

Bij coaching draait alles om impactvolle gesprekken: het creëren van een veilige omgeving waarin cliënten hun gedachten kunnen delen, kunnen luisteren naar wat ze te zeggen hebben en met empathie en mededogen de volgende stappen kunnen communiceren.

Net als een therapeut moet u een uitstekende actieve luisteraar zijn die zonder oordeel de hoop, zorgen en onzekerheden van de cliënt probeert te begrijpen. Nadat je hebt gehoord van de persoon met wie je werkt, zou je in staat moeten zijn om duidelijk uit te spreken wat hij of zij heeft gezegd en je mening daarover te kunnen overbrengen, of je nu zijn of haar gevoelens wilt bevestigen of een patroon dat je hoort wilt benadrukken.

Het is belangrijk dat u zich op uw gemak voelt bij het empathisch communiceren met mensen die op een kruispunt staan ​​of die opnieuw beginnen en zich verloren voelen. Cliënten kunnen twijfels en onzekerheid ervaren, en het is jouw taak om hen te helpen de motivatie te vinden om hun welzijn ondanks deze obstakels te bevorderen. Benader de communicatie met vriendelijkheid, duidelijkheid en begrip.

2. Organisatie en planning

Als u met meerdere klanten tegelijk werkt, moet u aantekeningen maken over hun ervaringen, de communicatie gedurende de week onderhouden en ervoor zorgen dat er geen overlappingen in uw planning zijn. Het kan veel zijn om mee om te gaan, dus een talent voor organisatie kan enorm nuttig zijn.

Tijdens de coaching help je cliënten ook grote doelen op te splitsen in kleinere, uitvoerbare stukken, en dat vereist planning. U moet weten hoe u realistische schema’s kunt maken en de voortgang kunt bijhouden – en dat allemaal zonder klanten te overweldigen. En als iemands plan buiten bereik lijkt, moet je dat kunnen onderkennen en binnen een redelijke termijn realistische doelen kunnen bepalen.

3. Motivatie

Cliënten krijgen te maken met tegenslagen en voelen zich gefrustreerd – en soms zelfs hopeloos – door hun voortgang. Als hun coach moet je ze helpen een weg rond het obstakel te vinden en zichzelf te motiveren in de richting van doelen.

vrouw-helpt-een-oudere-man-hoe-je-een-levenscoach-wordt

Als u theorieën over motivatie begrijpt, zoals de zelfdeterminatietheorie en de verwachtingstheorie, kunt u een structuur krijgen die u kunt volgen bij het motiveren van cliënten. U kunt ook realistische activiteiten voor het stellen van doelen en zelfevaluatie gebruiken om mensen te helpen ontdekken welke doelstellingen voor hen belangrijk zijn. Op die manier kun je, wanneer een cliënt met een obstakel wordt geconfronteerd, de initiële motivatie en het belang van het doel herhalen.

4. Een open geest

Als levenscoach moet je openstaan ​​voor het werken met individuen aan verschillende bezigheden. In tegenstelling tot bedrijfs-, carrière- of gezondheidscoaches, die gespecialiseerd zijn in een niche, kunnen levenscoaches individuen helpen alles te bereiken, van betere gewoonten tot carrièredoelen. Je moet open blijven en klaar staan ​​om klanten te helpen met allerlei ervaringen, doelen en obstakels.

Hoe lang duurt het om een ​​certificaat voor levenscoaching te behalen?

Om coach te worden bij BetterUp, heb je een coachingcertificering nodig, die een paar weken tot een paar maanden kan duren. Het is een van de belangrijkste kwalificaties om een ​​levenscoach te zijn, dus vergeet deze niet.

Er zijn nogal wat certificeringsopties beschikbaar, maar de International Coaching Federation (ICF) is een goed beginpunt. Het is een van de meest bekende accreditatie-instanties en heeft een Education Search Service (ESS) waarmee u de certificeringsopties kunt verfijnen op basis van uw behoeften.

Hier zijn drie populaire certificeringsopties en hoe lang ze duren:

Houd er rekening mee dat coachingautoriteiten zoals BetterUp niet alleen naar uw certificering en opleiding kijken. Ze zullen ook rekening houden met uw werkgeschiedenis, harde en zachte vaardigheden, en ervaring met therapeutische methoden zoals cognitieve gedragstherapie (CBT) en motiverende gespreksvoering (MI). Zorg ervoor dat u, naast certificering, ervaring opdoet en uw praktijk opbouwt.

Hoe word je een levenscoach: 4 stappen

Er bestaat geen kant-en-klare handleiding voor het zijn van een levenscoach. Maar certificering, praktijkoefeningen en het opdoen van een beetje zakelijk inzicht zijn over het algemeen onderdeel van ieders reis. Om u te begeleiden volgen hier vier algemene stappen om levenscoach te worden:

1. Laat u certificeren

Ongeacht uw achtergrond, het behalen van een certificering is een definitieve stap om coach te worden. Onderzoek haalbare programma’s die binnen uw schema passen. Als u een druk professioneel leven heeft, kunt u kiezen voor een virtuele cursus in uw eigen tempo in plaats van een fulltime, persoonlijke cursus. Zorg ervoor dat u zich inschrijft voor een ICF-geaccrediteerd ACC- of PCC-programma. Het leert je essentiële coachingcompetenties, zoals het cultiveren van vertrouwen, het opbouwen van klantrelaties en aanwezig blijven in de communicatie.

man-ondertekent-een-certificaatactie-hoe-een-levenscoach-worden

2. Bepaal je aanbod

Terwijl u een gecertificeerde levenscoach wordt, moet u nadenken over welke soorten coaching u wilt aanbieden. Life coaching is breed, maar u kunt er nog steeds naar streven om in een specifieke niche te werken en uw unieke waardepropositie aan klanten te laten zien.

Misschien heb je een klein bedrijf opgericht en heb je ondernemerservaring om te delen. Misschien heb je een eigen coachingprogramma bedacht voor een bepaald gemeenschappelijk doel, zoals het verbeteren van het welzijn. Dit zijn geweldige voorbeelden van verkoopargumenten die potentiële klanten vertellen wat de voordelen van coaching zijn en waarom ze misschien met u willen samenwerken.

3. Registreer uw levenscoachbedrijf

Levenscoaches die zelfstandig willen werken, moeten hun bedrijf registreren volgens de staatsvereisten. Als u voor deze weg kiest, moet u zich ook voorbereiden op de financiële implicaties (zoals overhead) en administratieve taken (zoals planning) van het runnen van een bedrijf.

Lid worden van een platform kan het proces vereenvoudigen. BetterUp beschikt bijvoorbeeld over automatische salarisadministratie en intuïtieve planning, zodat u al uw energie kunt richten op coaching. Je krijgt ook toegang tot mogelijkheden voor permanente educatie, community-evenementen en andere ondersteuning om te groeien als coach.

afb

4. Breng uw diensten op de markt

De laatste en meest opwindende stap is het vinden van potentiële klanten. Maak professionele sociale media-accounts aan en maak daar reclame voor uw praktijk, zet een website op met informatie over uw aanbod en prijzen, en maak gebruik van mond-tot-mondreclame via vrienden en familieleden. Als u met mensen gaat werken, vraag hen dan om getuigenissen die u op uw webpagina kunt delen en zo meer klanten kunt trekken.

Door een coach te worden op BetterUp, kunt u de marketing van uw diensten flexibeler maken. Het platform koppelt u aan ideale klanten, zodat u niet zelf hoeft te zoeken. Het bevat ook persoonlijke zelfbeoordelingen die cliënten kunnen afleggen en later met u kunnen delen, zodat u kunt ontdekken wat elke persoon nodig heeft en kan profiteren van de coachingervaring.

Word een succesvolle levenscoach

Om een ​​succesvolle praktijk voor levenscoaching te starten, moet je eerst naar binnen kijken en beslissen of deze carrière het beste pad voor jou is. Vraag uzelf af of het runnen van een eigen bedrijf of het plannen van sessies via een coachingplatform een ​​werkstijl is die uw leven ondersteunt. Als je nog niet over de vereisten voor de baan beschikt, probeer dan een paar cursussen te volgen om je kennis uit te breiden en te werken aan je actieve luister-, communicatie- en organisatorische vaardigheden.

oudere man-coacht-een-groep-mensen-die-naar-hem-luisteren-hoe-een-levenscoach-worden

Als je eenmaal weet hoe je een life coach kunt worden en een trainingsprogramma achter de rug hebt, kun je een praktijk starten. Vergroot uw succespotentieel door samen te werken met het gerenommeerde platform van BetterUp, zodat u in contact komt met klanten die de diensten en energie nodig hebben die alleen u kunt bieden.