Ziekte op het werk: wat maakt leidinggevenden ongelukkig?

Vooruitgang op het werk

Ziekte op het werk: de kerncijfers

Wie heeft er in zijn entourage geen vriend in loondienst, een familielid of een collega met ziekteverzuim door burn-out? Het woord ligt al enkele jaren op ieders lippen. En met een goede reden: de 18ᵉ Ifop-barometer “Executives and their future”, gepubliceerd op 21 maart 2019, onthult dat 54% van de leidinggevenden is van mening dat hun werkgever geen actieplan heeft opgesteld om stressmanagement en psychosociale risico’s effectief te bestrijdenfenomenen die toch steeds vaker voorkomen in bedrijven.

HR-onderwerp bij uitstek, burn-out verwijst naar een syndroom van professionele uitputting, vaak als gevolg van overmatige investeringen door de werknemer.

Onlangs zijn ook geïdentificeerd bore-out en brown-out, die duiden op het syndroom van professionele verveling, en de depressieve toestand die het gevolg is van het verlies van zingeving op het werk.

Lees ook >> De 3 fasen van een burn-out

Lijden op het werk van leidinggevenden: wat zijn de oorzaken?

Gezien het aantal kaderleden dat in een situatie van lijden op het werk verkeert, wordt de huidige manier van werken van het bedrijf op grote schaal in twijfel getrokken.

Een van de redenen die zijn geïdentificeerd voor burn/bore en brown-out: het gebrek aan erkenning van de kant van het management of financieel – met een onvoldoende geachte beloning -, een steeds vager wordende grens tussen beroepsleven en beroepsleven, waardoor evenwicht moeilijk te bereiken is. En tot slot een zoektocht naar zingeving, die managers die in verhouding tot hun vaardigheden onderbezet zijn, moeilijk vinden.

Concreet proberen bedrijven vaak High Potential-profielen te werven, die ze vragen om PowerPoint-presentaties en prestatiebewaking in Excel te leveren. Een discrepantie die een gevoel van frustratie, devaluatie en soms zelfs een verlies aan vertrouwen bij medewerkers oproept.

Een afgestudeerde van een technische school en aangenomen voor een administratieve functie, vertrouwt een 42-jarige manager toe: “Ik ben opgeleid om procedures en processen te definiëren. Als het eenmaal is ingesteld, verveel ik me. Omdat ik ook te weinig werk had, vond ik kleine nevenactiviteiten om mijn dag te accentueren. Maar dat werkt maar voor even: uiteindelijk raakt je geest verstrooid, ben je ongericht en begin je fouten te maken. »

Lees ook >> Trainen: zeg vaarwel tegen stress!

Ziekte op het werk: de onmiskenbare tekenen

Prikkelbaarheid, stress, verlies van motivatie, gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, onvermogen om een ​​stapje terug te doen, terugkerende fouten, vermoeidheid: het zijn soms kleine tekenen, maar ze moeten zeer serieus worden genomen wanneer ze zich voordoen. “In het weekend bracht ik mijn tijd in bed door. Tijdens deze periode blokkeerde ik meerdere keren mijn rug, had ik dagelijks buikpijn, vertrouwt het quarantainekader. Toen kreeg ik een zoveelste agressieve e-mail van het management: toen ik het las, voelde ik me onwel op het werk. Dit incident was de trigger: het deed me beseffen dat ik niet langer kon werken in een omgeving van druk en permanente devaluatie, terwijl ik deze situatie in de loop van de tijd als bijna normaal had geassimileerd. »

Geconfronteerd met dit steeds vaker voorkomende geval, is er vandaag een collectief bewustzijn. Er worden preventieve maatregelen genomen om het breekpunt tussen de werknemer en het bedrijf te vermijden. Het bewijs met de golf van Chief Happiness Officer die door grote groepen en start-ups raast. Maar zijn deze nieuwe garanties voor werkgeluk de oplossing?

Voor de sociologe Danièle Linhart, geciteerd op de site Souffrance et Travail, “is de ontwikkeling van geluk in het bedrijf (..) bedoeld om een ​​verslechtering van de inhoud van het werk te compenseren en de diepe tegenstellingen te verbergen die de kern vormen van de modern bestuursmodel. »

Geconfronteerd met het lijden van leidinggevenden, lijkt het erop dat kleine pleisters niet langer voldoende zijn… de zin van werk en de menselijke maat meer dan ooit centraal stellen in het probleem.

Lees ook >> 5 tips om de zin om te werken terug te krijgen