Ze wijzen haar af omdat ze geen make-up draagt ​​en het bedrijf verbergt zich niet: zij was de perfecte kandidaat

Nieuws

Het is niet gemakkelijk om afgewezen te worden. Behalve als je denkt dat je het tijdens het sollicitatiegesprek hebt 'vermoord' en je perfect past in het profiel waarnaar ze op zoek zijn. Maar wat er met Melissa Weaver, een dertigjarige New Yorker, is gebeurd, is nog moeilijker te aanvaarden: het is afgewezen omdat ze met gewassen gezicht en zonder make-up op het interview verscheen. Ook al had hij goed voor zijn uiterlijk gezorgd en beschikte hij over alle vaardigheden en kennis die ze nodig hadden.

Melissa solliciteerde naar een functie als Vice President Human Resources bij een technologiebedrijf dat paste bij alles wat ze eerder had gedaan. Het leek voor haar ontworpen. Om deze reden belden ze haar voor een interview per videogesprek, waarbij ze verscheen in een zwart jasje, een overhemd met kraag, beide goed gestreken, kleine gouden oorbellen en een nette uitstraling, haar haar steil makend en met haar nagels in kleur geverfd. beige: “alles was in overeenstemming met de juiste beroepskleding”vertelde hij aan 'Business Insider'.

Wat het proces betreft, beantwoordde hij alle vragen correct, en het interview duurde zelfs langer dan verwacht vanwege het goede verloop van het gesprek. Ze was echt heel optimistisch en daarom kwam de e-mail van het bedrijf volkomen onverwacht: ze was niet geselecteerd, ook al verzekerde de rekruteringsmanager haar dat “passen bij wat ze wilden qua ervaring” en dat hun “waarden overeenkwamen met die van hen”. Dus waarom gingen ze niet verder?

Bang dat je niet ‘hard genoeg’ je best doet om op hen te lijken

Geconfronteerd met de weigering vroeg Melissa de recruiter om 'feedback' om erachter te komen waar ze gefaald had, en hier kwam de verrassing: ze waren bang dat zou niet “hard genoeg hebben geprobeerd” voor zijn “uiterlijk”, omdat ze ‘aan het solliciteren was voor een functie als vice-president’. Allemaal omdat ze geen make-up droeg en in plaats daarvan haar gezicht was gewassen.

Het duurde niet lang voordat de zaak viraal ging en de influencer 'mimiworkbestie', een HR-specialist, reageerde er in een video op via haar sociale netwerken: “Ik zou graag willen weten of dit zou zijn gebeurd met een man die met gewassen gezicht naar een sollicitatiegesprek gaat”vroeg hij zich af.

Het is dezelfde conclusie die de getroffen persoon zelf, Melissa Weaver, ook trekt: “Lezen dat ons uiterlijk in 2024 op de een of andere manier verband houdt met ons vermogen om ons werk te doen, is zeer ontmoedigend. Veel mensen dragen make-up om hun gelaatstrekken te accentueren. Maar het idee dat dat een vereiste zou zijn, is krankzinnig.” En hij vervolgt: “Ik maakte me klaar voor het interview. Door je goed te kleden, laat je zien dat je enthousiast bent over het werk en dat je het serieus neemt. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Dus bij de rekrutering heb ik nooit iemand beoordeeld als hij of zij make-up droeg of als een man zijn haar lang droeg, zolang het maar goed verzorgd werd.”

In die zin is zijn klacht duidelijk: “Feit is dat make-up alleen voor vrouwen geldt. Van mannen wordt niet verwacht dat ze foundation, contour of wat dan ook dragen. Maar dat iets specifieks op het gebied van gender op de een of andere manier een standpunt kan beïnvloeden, klopt niet.”. Toch is Weaver duidelijk: “Ik denk niet dat deze ervaring noodzakelijkerwijs mijn benadering van het zoeken naar werk zal veranderen, omdat ik deel wil uitmaken van een bedrijf dat een ondersteunende cultuur heeft en niet dat soort verwachtingen heeft die vrouwen verwachten. make-up moeten dragen. Voor mij is het heel belangrijk dat bedrijven een inclusieve cultuur hebben.”