Yolanda Díaz: 10 werkgelegenheidscijfers die de 'vernederingen' van de PP tenietdoen

Nieuws

De Minister van Arbeid en Sociale Economie, Yolanda Diazheeft tijdens de laatste controlesessie van de Senaat toen hem werd gevraagd door een senator van de Populaire Partij. Het heeft zijn werkgelegenheidsbeleid in twijfel getrokken nadat het de laatste werkloosheidsgegevens voor maart kende. De tweede vice-president van de regering heeft zich niet laten intimideren en de reactie was verwoestend: “Vandaag ga ik je niet één stukje informatie geven, ik geef je er tien.”

Dit zijn de 10 werkgelegenheidsgegevens van Díaz om ‘de vernederingen van de oppositie het zwijgen op te leggen’:

  1. Tegenwoordig werken er in Spanje 20,9 miljoen mensen

  2. Tegenwoordig werken er 10 miljoen vrouwen in Spanje.

  3. We hebben 18 miljoen mensen in loondienst in ons land.

  4. We hebben 15 miljoen mensen met een vast contract in Spanje.

  5. Ondanks u hebben we een tijdelijke werkgelegenheidsgraad die tien punten lager is dan 13,2% en vandaag de dag zijn we al Europees.

  6. We hebben een jeugdwerkloosheidscijfer, onthoud 56% in 2013, het laagste in de geschiedenis van 205.000 werkloze jongeren.

  7. We hebben een recordaantal zelfstandigen, van bijna 3,2 miljoen mensen die voor zichzelf werken in Spanje.

  8. We hebben een werkloosheidspercentage, onthoud 27%, weet je hoeveel? Van 11,8%.

  9. We hebben een ongekend sociaal beschermingspercentage van 73,8%

  10. En tot slot, feit 10, eerwaarde, waar u dol op zult zijn: we hebben het minimum interprofessioneel loon met 54% verhoogd, wat vrouwen en mannen in Spanje vandaag de dag in staat stelt de loonongelijkheid met 25 punten te verminderen.

“Ik wil graag een Volkspartij en Spaans rechts dat weet hoe te erkennen wat goed wordt gedaan voor Spaanse mannen en vrouwen,” benadrukte de minister van Arbeid.