Welke foto voor zijn cv in 2021? Volg ons advies

Zoek werk

Hoe maak je een professionele foto voor je cv?

Is een foto op een cv echt nuttig? Met de titel van je cv is de foto de toegangspoort tot je cv en draagt ​​de eerste indruk van de recruiter met zich mee.

Om misstappen te voorkomen, moeten een paar regels worden gerespecteerd met betrekking tot het type foto dat moet worden gepind. Vergeet meteen wat niet tot de professionele wereld behoort : vakantiefoto’s, familiefoto’s, foto’s die zijn uitgeknipt omdat je er nog op je best uitziet op deze of zelfs de bonte achtergrond.

De ideale cv-foto moet professioneel zijn vooral en vertrouwen wekken. U moet de recruiter geruststellen over uw bekwaamheid om de aangeboden baan uit te voeren.

Hoe poseer je voor een cv-foto?

adopteren goede pauze op een cv-fotoadviseren wij u:

  • Om face-on of lichtjes in profiel te staan. Neem geen modelpauze, behalve voor supermodelbanen. Geef de voorkeur aan de buste van ¾ gezicht, de blik die een punt rechts of links van het objectief vastlegt.
  • Om de foto goed op je gezicht te kaderen.
  • Er leuk uitzien. Het is niet verboden om een ​​foto te kiezen waarop je lacht. Integendeel.

Tegen welke achtergrond moet je poseren om je cv-foto te maken?

Voordat u de pose aangaat, moet u ervoor zorgen dat defoto achtergrond hervatten geschikt zijn.

We raden je aan om jezelf voor een sobere en effen achtergrond te plaatsen, met goed licht. Om zeker te zijn dat je geen fouten maakt, is de witte achtergrond met een sobere outfit een veilige gok.

Hoe kleed je je voor een cv-foto?

De gouden regel die u moet volgen voordat u de foto maakt die op uw cv wordt vastgemaakt: draag geschikte kleding. Zorg natuurlijk voor je uiterlijk, maar wees niet stijf. De recruiter moet het gevoel hebben dat je ademt. Dus verlaat de te strakke stropdasknopen en schrale pakken.

Hoe kleed je je voor een cv-foto? Voorbij zijn de foto’s van jou op vakantie, in een casual of cut-out outfit. De foto moet daarom professioneel zijn kleed je als een kandidaat die naar een sollicitatiegesprek gaat en verbied de geënsceneerde. Donker linnen broek/wit overhemd voor heren (of het dragen van een pak als dit de regel is in uw beroep); rechte zwarte broek/witte of gekleurde blouse voor dames. Uw kleding moet in ieder geval overeenkomen met de codes van uw beroep.

>> lees ook : de juiste outfit kiezen voor een sollicitatiegesprek

Moet je een fotograaf inhuren om in 2021 een ideale cv-foto te hebben?

Het hangt allemaal af van de baan die je nastreeft en je vermogen om een kwaliteit cv foto.

Voor een commerciële of consultantfunctie waar het contact met de klant frequent en essentieel is, waarom niet? huur een professionele fotograaf in. Het zal dus correct worden ingelijst en goed belicht.

Voor banen minder “in het zicht”, een foto. Tenminste, het toont een persoon die voor zijn uiterlijk zorgt, het is altijd beter dan het tegenovergestelde. Er zijn gewoon grenzen die niet overschreden mogen worden.. Dus ja, je kunt een paar rimpels en andere kleine puistjes wissen, maar laat geen drie kilo in één keer verdwijnen of tien jaar oud.

Op de dag van het gesprek zal de recruiter de indruk hebben opgelicht te zijn. Slecht voor de rest van de werving!

Hoe zet je een foto op je cv?

Of de ideale foto van je cv maakt het makkelijker voor de recruiter om je sollicitatie te onthouden, omdat een gezicht meer scoort dan een lettertype op een cv, hoeft het ook niet de helft van de pagina in beslag te nemen. Het idee voor hem is niet om je te concentreren op je imago, maar om iets meer te leren over je achtergrond, je ervaringen, je interesses of je soft skills.

traditioneel, de cv-foto wordt ingevoegd in het eerste blok van je cv. Die met betrekking tot uw identiteit. Aan de linkerkant van het document moeten uw naam, voornaam, adres en telefoon staan. En op hetzelfde niveau aan de rechterkant van je CVjouw foto.

Ons advies : plaats de foto correct in uw tekstverwerkingsprogramma en zorg ervoor dat uw opmaak niet verspringt. Om de grootte van uw foto te verkleinen, kunt u deze opslaan in JPEG-indeling.

Voorbeelden van ideale cv-foto’s

Twee goede voorbeelden van ideale cv-foto’s

Twee ideale cv-foto’s want op een witte achtergrond, de buste van ¾ en het lachende gezicht.

Goed voorbeeld van een ideale vrouwenfoto voor een cv

Twee voorbeelden van slechte cv-foto’s

Een cv-foto die niet ideaal is omdat de kandidaat niet lacht.

Slechte mannelijke cv-foto

Een cv-foto die niet ideaal is omdat de achtergrond niet neutraal is.

Slechte mannelijke cv-foto

Ons advies : als je extra zorg hebt besteed aan je cv-foto en deze benadert de ideale foto, reduceer dan niet al je inspanningen tot kruimels met een desastreus schot voor je imago op je sociale media-profielen. Houd er rekening mee dat recruiters Google afspeuren naar meer informatie over jou. Het zou jammer zijn als ze ’s avonds een foto van je aangeschoten zouden tegenkomen. Aarzel niet om uw afbeelding op internet regelmatig op te schonen.