Weer aan het werk: 5 tips voor succes

Vooruitgang op het werk

Ontkoppel tijdens de zomer om succesvol weer aan het werk te gaan

Dit is een vervelend advies als je op je vakantie werkt (je bent niet de enige…). Het geheim van een succesvolle terugkeer naar school is natuurlijk het nemen van een ECHTE vakantie. Loskoppelen van het werk is een ijzeren wil omdat er veel eisen worden gesteld aan verantwoordelijke posities. Maar de rest fysiek maar ook mentaal die door de zomervakantie wordt geboden, is onvergelijkbaar voor het moreel.

Wat zijn de directe voordelen van een verbroken verbinding voor het werk van leidinggevenden? Profiteer van dierbaren, houd je ogen uit de buurt van schermen, slaap beter, werk aan je geheugen, maar blijf ook weg van de stress of angst die het raadplegen van je professionele e-mails kan veroorzaken.

Hoe los te koppelen op vakantie? Loskoppelen van het werk vereist een beetje anticipatie:

  • U op de hoogte stellen van uw vertrek op vakantie met een afwezigheidsbericht op uw voicemail en e-mail. Als een collega uw berichten gedurende deze tijd opvolgt, stuurt u uw e-mails met hun toestemming door naar hun mailbox.
  • Afmelden voor meldingen van uw professionele toepassingen.

Ons advies : dwing jezelf om een ​​echte digitale detox te respecteren. Dwing jezelf om je telefoon uit je ogen te houden, je zult snel de voordelen zien van de ontkoppeling in je dagelijkse leven. Als je echt niet om je digitale tools heen kunt, plan dan overdag consultatiemomenten in.

Vlot weer aan het werk

Om de voordelen van de vakantie niet te “breken” vanaf de eerste dag van herstel en succesvolle carrierekunnen enkele tips worden ingevoerd:

  • Midden in de week terugkomen van vakantie: het vooruitzicht van het weekend zal u motiveren.
  • Plan een back-to-school ontbijt of een aperitief met je collega’s.
  • Beperk strategische meetings of belangrijke calls de eerste twee of drie dagen zoveel mogelijk. Geef prioriteit aan eenvoudige en minder “intellectuele” taken, zoals het lezen van uw e-mails.
  • Geef prioriteit aan de verwerking van uw e-mails: niet alles is essentieel. Scheid wat urgent is van wat niet. Voorkom echter uitstelgedrag!

Ontdek al onze adviezen om de angst om na de vakantie weer aan het werk te gaan te overwinnen.

Stel nieuwe professionele doelen

Daag jezelf uit op nieuwe professionele projecten, zodat je kunt reboost en houd vast aan de terugkeer naar het werk anders. Door nieuwe vaardigheden te verwerven door u aan te melden voor een training, te onderhandelen over een loonsverhoging of zelfs uw cv opnieuw te maken om van baan te veranderen, kunt u de cursor plaatsen waar u maar wilt.

Het belangrijkste is om zich goed voelen op kantoor voor een succesvolle terugkeer naar het werk.

Ons advies : als de “pro” belangrijk is, verwaarloos dan de “persoonlijke”. Een nieuwe fysieke activiteit zou u bijvoorbeeld in staat kunnen stellen om de stress van het werk te evacueren. En doe mee aan het vinden van de juiste balans tussen beide!

Organiseer jezelf anders op het werk om succesvol weer aan het werk te gaan

Het veranderen van uw manier van werken kan gunstig zijn en uw motivatie in uw werk versterken door u een gevoel van nieuwheid te geven. Zonder een volledige revolutie teweeg te brengen in wat u in huis had en wat werkte voordat u op vakantie ging, kunt u bepaalde elementen van uw professionele dagelijkse leven wijzigen.

Hoe organiseer je jezelf voor een succesvolle terugkeer naar het werk? Terugkeren van vakantie en het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens betekent beginnen met neem de tijd om uw organisatie te beoordelen. Hier zijn enkele tips die u zullen helpen de komende maanden effectief te zijn in uw werk:

Ons advies : maak voor je vakantie een lijst van de taken die je moet doen als je terugkomt. De interesse? Geen stress tijdens de vakantie om te vergeten wat je aan het begin van het schooljaar moet doen

Voorbereiden op je volgende vakantie

Het idee is niet om op uw software te springen om uw betaald verlof te zetten zodra u een voet op uw terrein zet, maar om replan motiverende momenten zoals de volgende vakantie of de volgende brug.

Maak de balans op van uw betaalde vakantie- en RTT-saldo en plan vooruit wanneer u weer kunt ontspannen. Dus wacht even, na de zomer ben je op zijn best op Allerheiligen op vakantie, in het slechtste geval met Kerstmis.

Eerste publicatie: 18-07-2019. Laatste update: 3 augustus 2022.