Wat is het verschil tussen een assistent en een beheerder? Salaris, tegenstellingen en eisen

Nieuws

De verzet tegen administratief of administratief assistent Ze behoren tot de meest gevraagde werklozen of werknemers die ernaar op zoek zijn stabiliteit in de werkgelegenheid. Beide garanderen het verzamelen van goede salarisvoorwaarden, ondersteund door de betaling van bonussen zoals extra’s of bestemmingscomplementen en bonussen. Hoewel ze voor de afdeling documentbeheer zijn, zijn er verschillen tussen de twee banen, te beginnen met de vereisten, kwalificaties en salaris.

Alle administraties, staats-, regionaal en lokaal, bieden werk aan als administratief of assistent omdat zij verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van de noodzakelijke procedures voor het goed functioneren van onder meer dossiers, dossiers of registratie van documentatie-invoer. Wat betreft salaris behoort de administrateur tot Groep C1 waardoor hij meer verdient en kan oplopen tot 2.300 bruto euro per maand. De hulppersoon (Groep C2) krijgt minder, ongeveer 1.800 euro. Het is mogelijk om, zodra je de baan hebt, hiervoor te kiezen Interne promotie en hogerop komen, waardoor de arbeidsomstandigheden verbeteren.

Wat de selectieve processen betreft, behoren de administratieve of hulpopposities tot de meest besproken opposities, en diverse standpunten verschijnen wekelijks in de Staatscourant (BOE). Dit komt omdat het een essentiële functie is in elk bedrijf en dus ook in overheidsadministraties. Ze behoren ook tot degenen met een meer betaalbare syllabus.

Verschil tussen administratief assistent en administratief assistent

A administratief medewerker heeft minder verantwoordelijkheid in zijn functie dan een administrateur. Hun taken zijn sneller en ongecompliceerder, waaronder het typen van teksten, het beheren van bestanden of databases van burgers en het ondersteunen van andere collega’s die andere soorten taken uitvoeren.

Van zijn kant vervult de beheerder functies met meer belasting dan zijn collega in Groep C2. Het gaat om het beheren van documentatie en het verwerken van dossiers op middelhoog niveau. Hiertoe behoren administratieve procedures, menselijke en economische middelen. Afhankelijk van waar de functie zich bevindt, of het nu op staats-, lokaal of regionaal niveau is, worden de functies specifieker en veranderen ze.

Vereiste voor administratieve oppositie

Om beroepsambtenaar te zijn en als administratief of assistent te werken, moet u aan zeer vergelijkbare eisen voldoen. Wat verandert is de graad. Voor voor assistenten is de titel van verplicht secundair onderwijs (ESO) vereist en voor administratief het baccalaureaat.

Bovendien zullen ze vragen om de minimumleeftijd van 16 jaar te hebben en de leeftijd van gedwongen pensionering niet te overschrijden, de Spaanse nationaliteit of die van een lidstaat van de Europese Unie, functionele capaciteit om taken uit te voeren en niet gediskwalificeerd te worden voor dienst in een van de de overheidsadministraties.

Salaris van een administratief en administratief medewerker

Het salaris dat in één van deze functies in rekening wordt gebracht, is afhankelijk van de administratie waarin de functie wordt verkregen. De beloning van ambtenaren in Spanje kan worden geraadpleegd via de website van het Ministerie van Financiën en Publieke Functies. Moet rekening mee houden bezoldigingen en driejaren, maar ook complementaire, zoals het specifieke complement en het bestemmingscomplement, evenals productiviteit en beloningen.

Hij Het salaris van een administrateur is hoger dan dat van een administratief medewerker omdat hun categorieën verschillend zijn. De eerste behoren tot Groep C1. Het geïnde salaris voor een administrateur bedraagt ​​9.650,28 euro per jaar en de assistent ontvangt een salaris van 8.031,60 euro. Hieraan moeten we het extra loon toevoegen, 29,43 euro per maand voor anciënniteit (drie jaar) en de bestemming en specifieke aanvulling die tussen de 300 en 540 euro kan liggen.