Telefónica tekent een ERE voor 3.421 werknemers, die gevolgen zal hebben voor mensen ouder dan 55 jaar

Nieuws

Telefoon samen met alle vakbonden aanwezig bij de onderhandelingen (Arbeiderscommissies, UGT en Sumados-Fetico) hebben deze woensdag a Bestand arbeidsreglement (ERE) wat een totaal van zal beïnvloeden 3.421 medewerkers ouder dan 55 jaar. Het betreft het eerste collectieve ontslag dat de IBEX35-multinational in de afgelopen tien jaar heeft uitgevoerd, hoewel de afgelopen maanden al de klokken luidden. De operatie zal volgens het bedrijf ruim 1.300 miljoen euro plus belastingen kosten.

Gedwongen ontslagen hebben altijd op de onderhandelingstafel gelegen, zolang de vrijwillige toetredingen niet tot stand zijn gekomen. CC.OO. Ik was het niet eens met dit soort ontslag, maar met een verschil van slechts één stem is het wel doorgegaan.

Vanuit de multinational verzekeren ze dat Deze ontslagen zullen geen gevolgen hebben voor de kasstroom en zal een besparing van gemiddeld 285 miljoen euro per jaar mogelijk maken, met een positieve impact voor het bedrijf onder leiding van José María Álvarez-Pallete. De registraties in de ERE Ze beginnen aanstaande dinsdag 9 januari en duurt tot 8 februari. De reactie van het bedrijf zal plaatsvinden op 14 februari en het vertrek staat gepland voor de 29e van die maand.

Hoe zal de ERE van Telefónica worden uitgevoerd?

Zoals Telefónica opmerkt, het aanbod van het bedrijf is gelijk aan het vertrek van vrijwilligers geboren in 1968 met uitbetaling van 68% van het salaris tot 63 jaarop welk moment zij kunnen profiteren van vervroegde pensionering en een betaling van de 38% van de loonsom tot 65 jaar.

Degenen die deze vorige exit hebben afgewezen, zullen slechtere omstandigheden krijgen. Degenen geboren tussen 1964 en 1967 ontvangen 62% van het salaris tot de leeftijd van 63 jaar en 34% tot de leeftijd van 65 jaar. Degenen geboren vóór 1963 ontvangen slechts 52% van het salaris tot de leeftijd van 63 jaar. De vrijwillige bonus die Telefónica voor beiden biedt bedraagt ​​10.000 euro.

Hieraan toegevoegd is dat het bedrijf 100% van de pensioenbijdragen zal dekken tot de leeftijd van 63 jaar, zoals aangegeven door de wet, en tot de leeftijd van 65 jaar voor degenen die niet het recht hebben om eerder met pensioen te gaan omdat ze minimaal 35 jaar geen bijdrage hebben geleverd. jaar. Het omvat ook ziektekostenpolissen, groepsverzekeringen tot 63 jaar en overlevingsverzekeringen tot 65 jaar.

Telefónica tekent de nieuwe cao met de vakbonden

Op deze woensdag 3 januari heeft de multinational Álvarez-Pallete dit bereikt teken een nieuwe cao samen met de vakbonden en dat de goedkeuring heeft van de Nationale Commissie voor de Effectenmarkten (CNMV).

Een van de meest opvallende punten is de mogelijkheid om een werkdag van 36 uur per week en een salarisherziening op basis van de inflatieN. Voorlopig zal het met 1,5% stijgen, wat geleidelijk zal toenemen tot het einde van de overeenkomst.