Wat is een prestatiecoach? Hoe u er een kunt vinden en huren

Vooruitgang op het werk

Ongeacht welke carrièrefase je hebt bereikt, er is waarschijnlijk een professionele vaardigheid die je graag zou willen leren of verbeteren.

En of je jouw doelen gedetailleerd hebt opgeschreven 10-jarenplan of ze zweven rond in je hoofd, misschien heb je structuur en ondersteuning nodig om ze volledig te realiseren. Collega’s en mentoren kunnen je gaandeweg motiveren, maar a levenscoach of prestatiecoach brengt u over de finish met bruikbare begeleiding.

Prestatiecoaching geeft u de tools om uw doelstellingen in kaart te brengen en veerkracht opbouwen voor uitdagingen. Deze professionals werken doorgaans samen met supervisors en managers om hun teams te helpen hun volledige potentieel te bereiken teamdynamiek om realistische doelen te stellen voor betere prestaties.

Of u nu teamlid of supervisor bent, de vaardigheden die u tijdens het coachingproces leert, zullen de manier waarop u doelstellingen benadert en met uw team communiceert, in de loop van de tijd veranderen. Hier is een gids om de waarde van een prestatiecoach te begrijpen en de juiste coach voor u en uw team te vinden.

Wat is prestatiecoaching en hoe werkt het?

Prestatiecoaching is een vorm van coaching die zich richt op het ontwikkelen van effectieve relaties tussen leidinggevenden en teamleden. Deze coaches werken meestal rechtstreeks samen met managers en leiders om hen de tools te geven die ze nodig hebben om werknemers te ondersteunen. Het proces omvat het opbouwen en onderhouden van nieuwe vaardigheden, het bevorderen van teamsamenwerking en het ontwikkelen van een gezonde en productieve dynamiek.

Coaching voor betere prestaties begint met het identificeren van de huidige vaardigheidsniveaus en het groeipotentieel van medewerkers. Na het evalueren van de huidige vaardigheden en toekomstige doelen, helpen coaches alle betrokkenen bij het opstellen van actieplannen om nieuwe vaardigheden te leren en beter teamwerk te oefenen. Hoewelh coaching is een geïndividualiseerd procesdraagt ​​het bij aan het grote plaatje van een gezond team.

Hoe kunnen coaches de teamprestaties verbeteren?

Een prestatiecoach helpt supervisors bij het identificeren en aanpakken van ruimte voor verbetering binnen hun teams – en de voordelen verspreiden zich naar iedereen. Hier ziet u hoe coaching voor hoge prestaties zowel werknemers als managers ten goede kan komen.

Prestatiecoaching voor medewerkers

Voor medewerkers katalyseert een prestatiecoachingprogramma persoonlijke ontwikkeling en verbetering, zowel op individueel als op teamniveau. Het helpt op de volgende manieren betere prestaties en werktevredenheid te ontwikkelen:

1. Ontwikkeling van vaardigheden

Loopbaancoaching geeft je de ondersteuning die je nodig hebt bij het verwerven van nieuwe vaardigheden en het verbeteren van bestaande. U kunt een holistisch inzicht ontwikkelen in waar uw vaardigheden passen in de teamdynamiek en hoe u waarde kunt toevoegen aan uw professionele ontwikkeling. Door een sterkere set vaardigheden te ontwikkelen, kunt u uitblinken in uw huidige functie, nieuwe verantwoordelijkheden op u nemen en een waardevollere teamspeler worden.

2. Gepersonaliseerde ondersteuning

Afhankelijk van het trainingsprogramma werk je rechtstreeks met een coach, je leidinggevende of beide. Ongeacht de dynamiek helpen de één-op-één-begeleiding en gepersonaliseerde mijlpalen u om specifieke uitdagingen aan te pakken en strategieën te ontwikkelen die aan uw behoeften voldoen. En samen met professionele ontwikkeling bouwt u sterkere relaties op met uw supervisors en managers.

3. Een boost aan zelfvertrouwen

Prestatiecoaches maken doorgaans gebruik van ervaringsgerichte leermethoden, zoals training op locatie, zelfstudie of het op zich nemen van nieuwe verantwoordelijkheden. En volgens één rapport kan het leren van die nieuwe vaardigheden, vooral in een samenwerkingsomgeving, een positieve invloed hebben op je zelfvertrouwen. Als u vooruitgang boekt op uw leertraject, ziet u dat u en uw team uit uw comfortzone kunnen stappen en succes kunnen boeken.

4. Betere gewoonten

Iedereen heeft gewoonten om te verfijnen, of het nu beter is tijdregistratie of het verbeteren van het zelfmanagement. Maar soms zijn ze moeilijk zelf te zien. Zoals elk type adviseur of mentor is het doel van een prestatiecoach om de kernproblemen bloot te leggen die u belemmeren vooruitgang te boeken.

Zodra uw coach u helpt verbeterpunten te identificeren, helpen zij u deze te creëren uitvoerbare plannen om een ​​betere basis voor succes te bouwen. En de zelfreflectie kan overslaan op andere gebieden, waardoor u wordt aangemoedigd om holistische verbeteringen in uw professionele leven te omarmen.

Prestatiecoaching voor leidinggevenden

Het beste uit het volledige potentieel van uw team halen is een proces dat geduld, zorgvuldige monitoring en het stellen van doelen vereist. En het werk houdt nooit op. Zelfs senior leiders kunnen hun leiderschapsvaardigheden blijven ontwikkelen.

Een prestatiecoach helpt u bij het opzetten van de interpersoonlijke hulpmiddelen die u nodig hebt om de groeiprocessen van uw medewerkers te identificeren en het team te motiveren om bij elke stap hoge werkprestaties te behalen. Hier zijn een paar manieren waarop een high-performance coach uw team kan helpen:

1. Persoonlijke groei

Met zoveel teamleden die moeten worden beheerd en deadlines moeten worden gehaald, is het gemakkelijk om in patronen te vervallen die de individuele productiviteit niet bevorderen.

Het coachingsproces helpt je om op de resetknop te drukken. Een integraal onderdeel van de sessies is het ontvangen van constructieve kritiek van teamleden over hoe goed u de prestaties van individuele medewerkers motiveert of belemmert. En samen met uw coach gebruikt u die feedback om een ​​effectievere leider te worden.

2. Bijscholing en retentie van teams

Volgens een enquête wil 86% van de werknemers vaardigheidstrainingen van hun werkgevers, of ze nu nieuwe medewerkers zijn of niet. Investeren in omscholings- en bijscholingsinitiatieven stuurt een duidelijke boodschap naar uw team dat de organisatie om haar voortdurende groei geeft.

Door uw teamleden naar een hoger niveau te tillen, vergroot u de betrokkenheid, verbetert u de productiviteit en vergroot u de tevredenheid over hun professionele leven.

3. Verbeterde communicatie

E-mails, telefonische vergaderingen en Slack-chats zijn voor veel leiders de nieuwe realiteit. En in thuiswerkomgevingen heb je misschien nooit een enkele persoonlijke ontmoeting met je teamleden.

Nieuwe communicatiestijlen vereisen nieuwe communicatiestrategieën. Een coach kan helpen bij het bevorderen van duidelijke en open communicatie tussen jou en je team, zoals het oefenen van Zoom-etiquette, het tonen van je teamwaardering of het schrijven van effectievere e-mails. U leidt een productievere werkomgeving, ongeacht de opstelling.

vrouw-in-zoom-gesprek-schrijven-notities-down-prestatie-coach

4. Carrièreveranderingen en promoties

De overstap van teamlid naar supervisor of manager is een genuanceerd proces dat van u vraagt ​​om met veel nieuwe verantwoordelijkheden en relaties tegelijk om te gaan. Terwijl een mentor tips kan geven en ervaringen kan delen, kan een prestatiecoach de transitie verzachten door uw leiderschapsvaardigheden in kaart te brengen en de hiaten op te vullen.

Wat kun je verwachten bij prestatiecoaching?

Of u nu uw vaardigheden ontwikkelt of één-op-één met teamleden werkt, prestatiecoaching vereist het opbouwen van vertrouwen en het stellen van doelen. Hoewel uw ervaring uniek zal zijn voor uw individuele behoeften, zijn er vier manieren waarop prestatiecoaching uw werkplek ten goede komt:

1. Creëert vertrouwen

Wanneer teamleden en managers elkaar vertrouwen, kunnen teams verder gaan dan conformiteit en richting innovatie gaan. Vertrouwen op de werkplek verbetert de communicatie, stimuleert de creativiteit en moedigt mensen aan om verandering te omarmen. En naarmate de banden sterker worden, zal iedereen zich inzetten voor zelfverbetering.

2. Definieert pijnpunten

Teamleden en supervisors kunnen deelnemen aan een analyse van de vaardighedenkloof om ieders sterke en zwakke punten te identificeren. Coaches kunnen supervisors helpen evaluaties uit te voeren in een veilige, oordeelsvrije sfeer, waarbij iedereen gefocust blijft op één positief doel: verbetering.

3. Bevordert opbouwende kritiek

Constructieve feedback is het sterkste medicijn om een ​​fixed mindset bij zowel leiderschap als medewerkers te bestrijden. Het is niet altijd gemakkelijk om kritiek te geven of te ontvangen, maar een prestatiecoach kan helpen de toon te zetten, de communicatie helder te houden en zich te concentreren op het vinden van oplossingen.

Zowel teamleden als leidinggevenden kunnen een veilige ruimte ontwikkelen waarin ze elkaar feedback kunnen geven, waardoor de samenwerking rond ieders voortgang wordt gestimuleerd.

coach-die-feedback-geeft-aan-klant-in-de-coffeeshop-prestatiecoach

4. Stelt een actieplan op

Het doel van een coach is om je van punt A naar punt B te brengen, hoe die punten er voor jou ook uitzien. Een van de meest waardevolle voordelen van het werken met een prestatiecoach is het opbouwen van een duidelijk, realistisch stapsgewijs proces om ieders vaardigheidsniveau te verbeteren. Ze evalueren de voortgang en passen het plan indien nodig aan gedurende het hele proces.

5. Moedigt zelfontdekking aan

Met actief luisteren en open vragen moedigen coaches iedereen aan om zelfontdekking te doen. De kracht van zelfreflectie onthult uw motivaties, doelbewustheid en ambities – en coaches matchen dat diepe denken met het stellen van doelen. Het proces verbetert niet alleen je vaardigheden: het helpt je om in je hele zelf te stappen.

Hoe vind je een prestatiecoach?

Bij BetterUp begrijpen we dat het vinden van de juiste coach verder gaat dan het controleren van coachingcertificeringen en -referenties.

coach-die-iets-in-computer-laat zien aan klanten-op-kantoor-prestatiecoach

Het gaat om het vinden van compatibiliteit en relevante ervaringen – en er is een coach voor iedereen op het BetterUp-platform. Hier zijn drie dingen waar u op moet letten:

  1. Ervaring: Hoewel prestatiecoaches zijn opgeleid om u te helpen uw werkprestaties te verbeteren, brengt elk van hen unieke kennis en ervaring mee in hun coachingstrajectssies.

    Vraag naar hun achtergrond en hoe comfortabel ze inspelen op uw specifieke behoeften. Ervaring met het werken met diverse teams of een Een specifieke branche kan een belangrijke factor zijn bij het bereiken van uw doel, dus zoek een coach die bekend is met deze onderwerpen.

  2. Compatibiliteit: Wil een prestatiecoach het beste in jou en je team naar boven halen, dan moet hij/zij het vertrouwen behouden. Maar ook persoonlijkheid speelt een grote rol bij het creëren van de juiste verstandhouding en sfeer.

    Let tijdens je eerste gesprek op of het gesprek vloeit of voortduurt. Het gevoel dat u of uw team veilig zijn, is essentieel om iedereen aan boord te houden.

  3. Benadering: Tijdens uw introductiesessie moet een coach u door hun proces leiden. Het is een goed idee om vooraf te noteren wat uw leerbehoeften zijn, bijvoorbeeld of u de voorkeur geeft aan een persoonlijk gesprek of een persoonlijk gesprek virtuele coaching of excelleer door praktijkgericht leren.

    Hun coachingstijl moet aansluiten bij uw beperkingen. Anders zullen zelfs goede feedback en tools mislukken.

Verbeter uw prestaties

Het is nooit een slecht moment om je vaardigheden te verbeteren. Of u nu een concurrentievoordeel in uw carrière probeert te verwerven, leiderschapsvaardigheden wilt ontwikkelen of uw team wilt verenigen, een prestatiecoach biedt u de ondersteuning om doelen in resultaten om te zetten.

De inspanning zal niet alleen individuele teamleden versterken. Het zal een sterkere, meer samenhangende werkplek creëren – en overal betere prestaties.