Heineken en vakbonden komen een ERE overeen voor 127 medewerkers: de meeste van hen zijn vervroegd met pensioen

Nieuws

Heineken zal een uitvoeren Dossier Arbeidsreglement (ERE) na het bereiken van een akkoord met de vertegenwoordigers van de arbeidersvakbonden. Deze procedure zal gevolgen hebben voor 127 werknemers, en het merendeel betreft vervroegde pensioneringen.

De ERE is gepresenteerd om organisatorische redenen en heeft de bekrachtiging ervan gehad ruim 85% van de werknemers. Met deze maatregel wordt het vertrek van de 127 getroffen werknemers die in dit dossier zijn opgenomen, geformaliseerd. Dit zijn medewerkers met functies in verschillende onderdelen van het bedrijf.

In verklaringen aan de media heeft de fabrikant van onder meer de bieren El Águila en Cruzcampo benadrukt dat “bijna alle vertrekken vervroegde pensioneringen zullen zijn.” En dat deze ERE in het jaar 2024 zal plaatsvinden en in januari zal beginnen.

Een ERE om organisatorische redenen die 127 medewerkers treft

Dit Registratie arbeidsreglement dat Heineken voorstelt, wordt geclassificeerd als ‘organisatorische oorzaken’ en is tot stand gekomen via een onderhandelingsproces tussen de partijen. “We zijn dit proces tegemoet gegaan met het grootste respect voor de mensen, de ernst en de verantwoordelijkheid die ons kenmerken, met een geest van dialoog en voor het grootste voordeel van iedereen.”

In een verklaring heeft de brouwerij benadrukt dat dit haar bedoeling is uw concurrentiepositie verbeteren en zich aanpassen aan de nieuwe behoeften die in de markt worden gewaardeerd. “De basis voor superieure en duurzame groei wordt gelegd.”

Tegenwoordig het bedrijf dat de bekende merken op de markt brengt Heineken, Cruzcampo, Amstel en El Águila Het heeft 1.434 medewerkers verspreid over heel Spanje.