Waarom u een accountability-partner nodig heeft (en hoe u er een kunt vinden)

Vooruitgang op het werk

Op oudejaarsavond neem je je voor om dagelijks te mediteren, te trainen voor een race en elke maand twee boeken te lezen. Maar in februari mediteer je één keer per week terwijl je hardloopsessies overslaat. En ongelezen boeken stapelen zich op in je plank.

Misschien heb je dat exacte scenario nog niet meegemaakt, maar je hebt waarschijnlijk wel de teleurstelling gevoeld dat je je niet aan een belofte hebt gehouden. En het feit dat je niet de vooruitgang boekte waarop je had gehoopt, heeft je misschien nog meer gedemotiveerd. In deze scenario's is het niet ongewoon om te twijfelen aan het nut van het stellen van die doelen en de verleiding te voelen om op te geven.

Maar het stellen van doelen heeft echte waarde. Of het nu gaat om gezonder zijn, minder stress of meer kennis, we hebben allemaal onze redenen – en die zijn meestal goede. Het struikelblok? Je interne motivatie neemt af, prioriteiten veranderen en je doelen lijken minder haalbaar. Het is een veel voorkomende strijd.

Gelukkig kan extrinsieke motivatie je helpen je plannen weer in de juiste versnelling te brengen. Samenwerken met een verantwoordingspartner kan u inspireren, u in de richting van uw doelen duwen en u eraan herinneren dat u in staat bent tot verandering.

Wat is een verantwoordingspartner?

Een verantwoordingsmaatje komt regelmatig langs om er zeker van te zijn dat de persoon die zij ondersteunen op het goede spoor zit en zich aan zijn verplichtingen houdt. Deze persoon kan zelfs feedback geven om u te helpen gemotiveerd te blijven op weg naar uw doelen. Je kunt een vriend of kennis vragen deze rol te vervullen en aanbieden iets terug te doen, waardoor de ander ertoe wordt aangezet zijn of haar doelen ook te bereiken.

Stel je voor: jij en een vriend trainen samen voor een halve marathon. Je gaat 's ochtends hardlopen, stretchen en registreert je trainingsgegevens in een sociale hardloopapp.

Als je 's ochtends moeite hebt om uit bed te komen, stuurt je buddy je een motiverende sms om je eraan te herinneren hoe ver je bent gekomen om je te helpen je uitstelgedrag te overwinnen. Bovendien wachten ze tot je aan hun eigen run begint, dus je moet voor jullie allebei komen opdagen.

3 voordelen van verantwoordingspartnerschappen

In een tijd waarin er voor alles een app is, vraag je je misschien af ​​of het de moeite waard is om een ​​verantwoordingspartner te vinden. Waarom zou je een vriend om deze ondersteuning vragen als je gewoon je kilometers, meditatieminuten of de pagina's die je op je telefoon hebt gelezen, kunt registreren?

Hoewel motivatie- en verantwoordingsapps uitstekende hulpmiddelen kunnen zijn om de voortgang te monitoren, mis je de interpersoonlijke voordelen van het werken met een partner. Hier zijn drie essentiële voordelen die u alleen kunt krijgen als u met een verantwoordingsmaatje werkt.

1. Gerichte motivatie

Gemotiveerde mensen reageren goed op uitdagingen. Maar je hebt niet altijd de energie of het verlangen om jezelf te pushen, vooral niet als er een obstakel op je pad staat.

Een verantwoordingspartner kan u echter regelmatig empoweren en u herinneren aan het belang van uw doelen. Het is de taak van deze persoon om u aan te moedigen om te blijven werken, zelfs als u het moeilijk heeft, en zij stemmen hun ondersteuning op u af.

Wanneer u traint voor een 5K-race, kan uw verantwoordingspartner u eraan herinneren dat u, toen u begon, geen kilometer kon rennen zonder in de war te raken. En nu is drie joggen een fluitje van een cent voor jou. Dit duwtje kan net genoeg zijn om je sneakers aan te trekken en eropuit te gaan.

Als u ziet hoe uw partner vooruitgang boekt, kan dit u ook motiveren om uw prestaties te waarderen of uzelf nog verder te pushen. Als zowel jij als je vriend of vriendin op hetzelfde punt aan je hardloopreis zijn begonnen en je merkt dat ze sneller en sterker worden, is de kans groter dat je dezelfde veranderingen bij jezelf opmerkt. En als u het gevoel heeft dat uw vooruitgang achterblijft, kunt u misschien een paar keer extra joggen om ze in te halen en te voorkomen dat u achterop raakt.

2. Perspectief

U denkt niet op dezelfde manier als uw verantwoordingspartner. Deze persoon kan zelfs verschillende redenen hebben om dezelfde doelen te willen bereiken als jij, of om heel iets anders na te streven. En dat is maar goed ook.

Misschien wilt u een race lopen om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, maar uw verantwoordingsmaatje doet de race om geld in te zamelen voor een goed doel. Je vriend heeft veel van deze races gedaan, dus zijn fysieke conditie is goed, maar hij houdt niet van hardlopen. Aan de andere kant vind je hardlopen leuk, maar het is moeilijk voor je. Je vriend(in) kan je inzicht geven in hoe lang je moet trainen, en jij kunt je buddy helpen delen van de ervaring te ontdekken waar hij van kan genieten, zoals buiten in de natuur zijn of naar een podcast luisteren terwijl hij/zij hardloopt.

3. Gemeenschap

Sociale verbondenheid, het gevoel ergens bij te horen en welzijn zijn allemaal met elkaar verbonden. Het werken aan een doel in een partnerschap biedt een ondersteuningssysteem waarin u zich gezien kunt voelen; u hoeft uw prestaties niet alleen te vieren. En uw partner kan ook een luisterend oor en bemoedigende woorden bieden als u op een obstakel stuit.

Bovendien bieden verantwoordingspartnerschappen mogelijkheden voor gesprek en reflectie. U kunt uw voortgang bespreken, wat u leuk vindt aan het initiatief dat u hebt genomen, en medelijden hebben met wat moeilijk is geweest.

Hoe u een verantwoordingspartner kunt zijn

twee-vrouw-die-koffie-drinkt-op-het-werk-verantwoordelijkheidspartner

In een solide partnerschap met wederzijdse verantwoordelijkheid voedt iedereen zich met de energie van de ander. Zelfs als de ene partner zich teleurgesteld voelt over zijn of haar vooruitgang, moet hij/zij de andere persoon steunen. En als een vriend een overwinning viert, moet zijn partner hun opwinding evenaren.

Hier zijn drie tips om een ​​ondersteunend partnerschap vol te houden.

Wees eerlijk

Uw verantwoordingspartner zal niet altijd goed op weg zijn naar zijn of haar doel, en u moet eerlijke feedback geven in plaats van ten onrechte de prestaties te erkennen die zij niet bereiken. Je eerlijkheid hoeft niet hard te zijn, maar wel direct. U zou dezelfde behandeling van uw partner willen.

Stel dat jullie allebei een week verwijderd zijn van een grote professionele deadline, en je collega heeft moeite om aan de taak te beginnen. Herinner de persoon eraan dat uitstelgedrag een negatieve invloed kan hebben op zijn/haar carrière en bied aan om naast hem of haar te gaan zitten en werken totdat hij/zij weer op het goede spoor is.

Verbinden

Neem uw rol als verantwoordingspartner serieus. Je hebt een maatje gezocht omdat je ondersteuning wilde bij het bereiken van een doel waarvan je dacht dat je het niet alleen zou kunnen bereiken. Voor uw partner geldt hetzelfde. Bied het soort consistente ondersteuning dat u hoopt te ontvangen.

Maak een incheckkalender om duidelijke verantwoordelijkheden vast te leggen. Besluit bijvoorbeeld om elke vrijdag de algemene voortgang te bespreken, maar elke ochtend even kort te praten om zorgen te uiten en kleine mijlpalen te vieren.

Wees empathisch

Wanneer mensen een doel stellen, is dat omdat ze iets verlangen dat ze momenteel niet hebben – of dat nu een betere fysieke gezondheid, financieel welzijn of een andere baan is. En er is een reden waarom ze niet hebben wat ze verlangen. Het kan te wijten zijn aan een gebrek aan vaardigheden, tijd of motivatie.

Dit maakt het bereiken van doelen een kwetsbaar, vernederend en uitdagend proces. U zult deze sensaties waarschijnlijk ervaren als u er mee bezig bent, net als uw verantwoordingspartner. Toon empathie door actief naar de ander te luisteren wanneer deze een obstakel tegenkomt of het gevoel heeft dat zijn doel buiten bereik is. Uw niet-oordelende houding zal uw partner aanmoedigen om u dezelfde behandeling te geven.

Hoe vindt u een verantwoordingspartner?

groep-vrouwen-die-samenwerken-in-een-kantoor-verantwoordelijkheidspartner

Er is een goede en een verkeerde manier om een ​​goede verantwoordingspartner te vinden.

Stel dat uw collega een ervaren programmeur is, en u overweegt hem of haar te vragen uw studiemaatje te zijn terwijl u traint voor een hackathon voor beginners, terwijl zij zich voorbereiden op een hackathon voor experts. Hoewel uw collega's een inspiratiebron zijn, realiseert u zich echter dat zij u niet de juiste ondersteuning zullen bieden. Ze kunnen zich niet inleven in uw ervaring of met u meegaan op een soortgelijk trainingstraject.

Om een ​​ogenschijnlijk goede, maar uiteindelijk slechte match te voorkomen en de juiste persoon te vinden, pas je de volgende regels toe op je selectieproces.

Weet wat je hoopt te bereiken

Voordat u een verantwoordingspartner zoekt, moet u een SMART-doel stellen. Dit acroniem staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, relevant en tijdsgebonden. Wanneer u deze parameters gebruikt om een ​​doel te stellen, definieert u een nauwkeurig doel dat u redelijkerwijs binnen de gestelde periode kunt bereiken.

Door een doel te definiëren, kunt u uw route naar succes visualiseren en actiepunten uitstippelen, zodat u kunt matchen met een verantwoordingspartner met een parallel doel. Bedenk dat je niet wilt trainen voor een 5 km met iemand die zich voorbereidt op een marathon, dus het stellen van het doel om 'een race te lopen' is te vaag.

Begin in plaats daarvan uw zoektocht naar een verantwoordingspartner met een doel als: “Ik wil eind december een 5K lopen in 35 minuten of minder om deel te nemen aan mijn lokale nieuwjaarsdagloop.”

Vraag het niet aan iemand die te dicht bij u staat

Het is verstandig om voorzichtig te zijn als u zeer goede vrienden of mensen met wie u een diepe band deelt, als verantwoordingspartners beschouwt. De intimiteit van deze relaties kan uw voortgang zelfs belemmeren.

Mensen die heel veel om je geven, kunnen eerlijke, constructieve feedback achterhouden, uit angst dat dit je pijn kan doen of de relatie onder druk kan zetten. Maar wat je nodig hebt in een accountabilitypartner is iemand die openhartige inzichten kan bieden en vergelijkbare ervaringen kan delen.

Andere dynamieken van hechte relaties kunnen uw reis ook in de war brengen. Iemand die getuige is geweest van je worstelingen uit het verleden, biedt misschien niet de stevige motivatie die je nu nodig hebt. Of, ook al geven ze oprecht om uw welzijn, begrijpen ze misschien niet waarom u een bepaald doel wilt bereiken. Het zou bijvoorbeeld oneerlijk zijn om van een vriend op het werk die geen interesse heeft in grafisch ontwerp te verwachten, te begrijpen wat het betekent dat je een ontwerpcursus aan een plaatselijke universiteit voltooit.

Kies iemand die je kunt vertrouwen

Uw verantwoordingspartner hoeft niet uw beste vriend te zijn, maar u moet wel iemand kiezen bij wie u zich kwetsbaar kunt opstellen. Goede collega's, een vriend die je bij een boekenclub hebt gemaakt en andere betrouwbare kennissen zijn goede keuzes.

Matchen met een verantwoordingspartner kan vanzelfsprekend gebeuren. In de pauzeruimte kunt u een collega horen zeggen dat hij of zij wil leren hoe u AI kunt gebruiken om presentaties te maken, en u kunt hem of haar benaderen om uw soortgelijke interesse kenbaar te maken. Dit is de perfecte ‘in’ om deze persoon te vragen uw verantwoordingsmaatje te zijn.

Maar als u op organische wijze iemand niet kunt vinden, kunt u proberen het team een ​​Slack-bericht te sturen of de boodschap in uw professionele sociale kringen te verspreiden. Zeg iets als: “Ik wil graag een AI-bijscholingscursus volgen en wil graag deelnemen samen met een verantwoordingspartner. Wil iemand steun geven en ontvangen in dit proces?”

Het belang van het stellen van doelen in partnerschap

drie vrouwen die elkaar de hand schudden in een kantoorverantwoordelijkheidspartner

Wanneer u doelen voor uzelf stelt, denkt u er niet over na hoe iemand anders deze doelen zal interpreteren of stappen in de richting ervan zal ondernemen. Zelfs als u een soortgelijk doel heeft als uw verantwoordingspartner, zullen hun motivaties en aanpak verschillen.

Om een ​​productieve verantwoordingsrelatie te garanderen, moet u uw doel duidelijk aan uw verantwoordingspartner presenteren en aandachtig luisteren terwijl hij/zij het hunne uitlegt. Werk vervolgens samen om actiepunten en een kalender te maken om de doelen te bereiken.

U kunt beslissen welke dagen u samen gaat hardlopen, hoe u uw aantal kilometers wilt verhogen en wat u gaat doen om te herstellen op uw vrije dagen (zoals stretchen of yoga). Stel ook mijlpalen in om te vieren, bijvoorbeeld wanneer een van jullie de snelste mijl loopt of een reeks van vijf mijl voltooit.

Het is ook verstandig om te bespreken hoe u het liefst aanmoediging ontvangt en geeft. Misschien reageert uw partner het beste op korte schriftelijke berichten gedurende de dag, en geeft u de voorkeur aan een motiverend telefoontje in de vroege ochtend.

Dezelfde logica geldt voor feedback. Je buddy kan vragen dat je één keer per week bijeenkomt voor georganiseerde feedbacksessies, terwijl je graag commentaar ontvangt zodra dat ter sprake komt.

Het bereiken van persoonlijke doelen hoeft geen soloreis te zijn

In contact komen met je innerlijke motivaties en stappen zetten in de richting van zelfverbetering is een heel persoonlijke ervaring. Maar zodra u duidelijke doelen stelt, kunt u echt profiteren van het zoeken naar ondersteuning.

Accountability-partners zijn een goede optie. Ze maken het bereiken van doelen leuker, helpen je de kin omhoog te houden en vieren samen met jou.

Coaches, steungroepen en clubs zijn ook opties; iedereen met wie u zich op uw gemak voelt om uw onzekerheden en tegenslagen te bespreken, zal een uitstekende bron van energie en motivatie zijn op weg naar uw doelen.