Waarom ‘The Everest of Potential’ van Marion Chaygneaud-Dupuy lezen?

Nieuws

De Everest van potentieel, 7 stappen om uw sterke punten te onthullen

Dit werk leest als een gids – letterlijk en figuurlijk – die je in zeven inwijdingsstappen begeleidt in je ‘innerlijke ascensie’.

De auteur, Marion Chaygneaud-Dupuy, weet waar ze het over heeft. Ze beklom de Everest drie keer, in 2013, 2016 en 2017, ter voorbereiding van haar ecologische en menselijke project Clean Everest. Als u op zoek bent naar recepten om een ​​hoog potentieel te bereiken, het organigram van uw bedrijf te beklimmen of uw organisatie naar de top te tillen, ga dan uw gang.

De auteur waarschuwt de lezer onmiddellijk:

De taak is niet om op zoek te gaan naar dit potentieel, maar eenvoudigweg om in onszelf alle barrières te ontdekken die we ertegen hebben opgeworpen.

Fragment uit The Everest of Potential, Marion Chaygneaud-Dupuy, Flammarion, oktober 2023

Ze noemt ze: verlies van motivatie, de donkere kant, oordeel, controle, herkauwen, angst, ontkoppeling van de ander. Verleidelijk, toch?

Beschouw de berg als een meester

De auteur, die op 18-jarige leeftijd zijn geboorteland Dordogne verliet om in Tibet te gaan wonen en 25 jaar lang de boeddhistische wijsheid te verdiepen, onthult met eenvoud zijn neiging: westers? – heeft altijd te veel willen. Zijn bescheiden houding – uit het Latijn humus wat vruchtbare grond betekentstimuleert, door een effect spiegel, tot introspectie. Het is jouw beurt om je innerlijke kaart te tekenen.

Het bedrijf is serieus. Elke fase van de beklimming van uw persoonlijke Everest wordt geassocieerd met een kwaliteit.

In het basiskamp leert de berg, spiritueel leraar en spiegel, je om je as te behouden en je verticaliteit te herwinnen. Voordat u de ene voet voor de andere zet, moet u uw intentie bepalen, persoonlijk of professioneel. Verberg uw moeilijkheden niet. Hoe eerlijker je tegen jezelf bent, hoe authentieker je transformatie zal zijn. Deze initiële motivatie vormt je anker.

Ben je al wat hoogte aan het winnen? Bij Advanced Base Camp leer je je plek te vinden en te blijven door je kwetsbaarheid te omarmen, wat eigenlijk je kracht is.

Kies in het volgende kamp je persoonlijke traject uit de verschillende paden die naar de top leiden, zonder te proberen anderen te imiteren. Zo ontwikkel je de kracht van onderscheidingsvermogen. Doordrenkt met boeddhistische wijsheid, herinnert de auteur zich dat “ons onvermogen om de realiteit van vergankelijkheid te accepteren de oorzaak is van ons lijden”. Wat als het omgaan met de instabiliteit van onze samenlevingen, de mensen om ons heen en onze gedachten ons in staat zouden stellen te volharden dankzij de kracht van vastberadenheid.

Beetje bij beetje, de bladzijden lezend, je stijgt uit boven het geluid en de woede van de wereld, laat je je meevoeren naar de eeuwige sneeuw, gesust door de inspirerende geschriften van de soefimeester Rûmî. Je rugzak wordt lichter. Je ervaart de “geen moeite”.

“Als ik probeer vast te houden aan een ideaalbeeld, mis ik alles.” Spreekt dit je aan? Dus in het volgende toevluchtsoord ontdek je je centrum van innerlijke vrede en de kracht van vertrouwen.

Terwijl je de top nadert, kom je in het reine met je angsten en besef je dat je veel meer bent dan je emoties. De kracht van transformatie werkt.

Gesterkt door deze inwijdingsreis kom je van je innerlijke berg af met een verlangen om door te geven. Een beetje irenisch, nietwaar? Niet alles moet in dit werk letterlijk of van A tot Z worden genomen. In het leven van een mens vallen we inderdaad en staan ​​we weer op. We lopen tegen onze grenzen aan. Regelmatig. Het is de reis van je leven. Is dit uiteindelijk niet een beetje een demonstratie van zoveel boeken over persoonlijke ontwikkeling?

Wacht niet tot je sterk bent om de eerste stap te zetten

Let op: de voorgestelde route rijmt niet met prestatie. De auteur van bergbeklimmen moedigt ons aan dit te doen “zo goed als we kunnen”beginnend vanaf “het leven dat we hebben, het wezen dat we zijn, niet wie anderen zien of wie we zouden willen zijn.”

De echte uitdaging zou zijn om los te kunnen laten, terwijl de wereld ons alleen maar controle en veiligheid verkoopt. Als je wacht tot je geen persoonlijke of professionele beperkingen of moeilijkheden meer hebt om aan jezelf te gaan werken, kun je altijd wachten… Dankzij compassie voor jezelf en anderen, gewapend met geduld, zul je je geleidelijk openstellen voor het feit dat er stiller en uitgestrekter in ons. Een echt innerlijk avontuur!

Combineer reflecties en meditatieoefeningen

Deze wijze woorden zijn allemaal goed en wel, maar hoe kan ik concreet mijn innerlijke potentieel verkennen? Marion Chaygneaud-Dupuy heeft alles gepland. Om elk van de 7 krachten te verwerven, kan de lezer audiomeditaties volgen – downloadbaar. Onder de formele praktijken heeft bodyscanning tot doel verbinding te maken met het huidige moment en de aandacht te cultiveren. Zogenaamde informele praktijken begeleiden de identificatie ervan “zwarte parels” of schaduwen of zelfs in het experimenteren met de ‘vijf R’s’: vertragen, ademen, herkennen, opnieuw verbinden, bedanken.

Lees wijsheidsteksten, oefen fysieke oefeningen, zet een zijstap in een leven waarvan je denkt dat het allemaal in kaart is gebracht, of doorloop simpelweg de lijst met waarden die de auteur aan het einde van het boek voorstelt… Iedereen), aldus aan zijn verwachtingen, zijn smaak en zijn beschikbare tijd zal voldoen de Everest van potentieel genoeg om zijn lengte te herstellen.

Het is al niet zo erg.