De BOE is er tegen om alleen ambtenaar te worden bij de ESO: de deadline loopt binnenkort af

Nieuws

Hij Officiële Staatscourant (BOE) publiceren 187 posities en twee openbare werkgelegenheidspools december inschrijven. Er is een grote verscheidenheid aan Functies in de staats-, regionale en lokale overheid waarmee je carrière-ambtenaar kunt worden met slechts één vereiste: het hebben van de Verplicht secundair onderwijs (ESO) afgerond.

Degenen die slagen voor deze examens, die in vrije ploegendienst of competitief kunnen zijn, worden beschouwd als overheidsmedewerkers van Groep C2. Zodra u een stabiel dienstverband heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor interne promotie om de omstandigheden te verbeteren. Wat het salaris betreft, verdient een ambtenaar in deze categorie tussen de 1.200 en 2.000 euro, volgens Wet 31/2022 betreffende de bezoldiging van ambtenaren.

Aan dit alles moeten we salarisverhogingen toevoegen, zoals de 0,5% die de Executive heeft aangekondigd en die gekoppeld is aan de inflatie (CPI). In december van dit jaar heeft de overheidsadministratie de opening aangekondigd van de sollicitatieperiode voor 187 nieuwe functies voor alleen ambtenaren bij de ESO, naast twee vacaturesites.

BOE-opposities verschijnen alleen bij de ESO

De Staatscourant heeft 21 actieve oproepen met in totaal 187 plaatsen voor toegang van kandidaten die het middelbareschooldiploma kunnen voorleggen. Ze hebben allemaal een open sollicitatieperiode, maar je moet wel opletten, want sommige eindigen vóór 31 december en andere, zoals die van de gemeenteraad van Granada, de dag na Kerstmis.

 • Drie oproepen met in totaal 5 plaatsen om als ambtenaar in de gemeenteraad van Granada te werken, de deadline eindigt op 26 december.
 • 18 administratieve assistent-posities in de gemeenteraad van Granada, gratis toegang. Deadline tot 26 december.
 • 2 posities als administratief assistent bij de gemeenteraad van Malaga. Hoewel ESO een vereiste is, kan er ook toegang tot worden verkregen via een middelbaar of eerste leerjaar beroepsopleiding, evenals een schooldiploma of een elementair baccalaureaat. Tot 9 januari.
 • 15 vacatures voor administratief assistenten in Huelva, open tot 4 januari.
 • 3 posities als optionele speciale administratieassistent, voor het ministerie van Financiën van La Rioja. Tot 2 januari.
 • 2 Operatorposities voor Radio Televisie van Ceuta. Tot 27 dec.
 • 1 assistentposities voor Radio Televisión de Ceuta.
 • Bij de Hulpdiensten is het, naast de ESO, een vereiste om in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor de Gemeenschap van Valencia.
 • 3 ondergeschikten voor het voorzitterschap van de Assemblee van Madrid, deadline tot 13 december.

Veel van de aangeboden functies zijn bedoeld om te werken als administratief assistent. Dit is bovendien een van de meest betaalbare examens, aangezien er behalve dat alleen het ESO-diploma als vereiste wordt aangevraagd, er continu oproepen zijn voor plaatsen.

Vereisten om voor deze opposities te verschijnen

Om deel te kunnen nemen aan de selectieve processen die gepubliceerd worden in de BOE en waarin alleen academische ESO-opleiding wordt gevraagd, moet u dat doen voldoen aan een reeks eisen.

 • Spaans zijn of een staatsburger zijn van een lidstaat van de Europese Unie.
 • Ouder zijn dan 16 jaar en de maximale leeftijd voor gedwongen pensionering niet overschrijden.
 • De titel van Graduate in het verplichte secundair onderwijs hebben voltooid en hebben.
 • Beschikken over de fysieke en mentale capaciteiten en vaardigheden om de taken uit te voeren die bij de functie horen.
 • Niet door middel van tuchtprocedures gescheiden zijn van de dienst van een van de overheidsadministraties.