Waarom manager worden? Toelaatbare en onaanvaardbare redenen

Zoek werk

Om te voorkomen dat je tijdens een sollicitatiegesprek zonder brandstof komt te zitten, volgen hier een aantal duidelijke motivaties voor een recruiter, als dat nodig is. beantwoord de vraag Waarom manager worden? Je pitch moet gewoon laten zien dat het zinvol is om door te groeien naar deze baan of aantonen dat een of ander aspect van de functie je meer in het bijzonder interesseert.

Waarom manager worden? Omdat hij naar anderen is gekeerd

De functies van manager vereisen resoluut:geniet van teamwerk. Als de manager zijn eigen doelstellingen heeft, kan hij deze alleen bereiken als de leden van zijn team operationeel zijn. Het is niet nodig om een ​​tiranniek management op te zetten om goede resultaten te behalen. Integendeel, vriendelijkheid en teamwork zijn kwaliteiten die nodig zijn om een ​​goede manager te worden. De manager moet ervoor zorgen dat zijn team groeit zodat het steeds meer vaardigheden verwerft.

Zo kun je de vraag “Waarom manager worden?” beantwoorden. door de menselijke kwaliteiten te benadrukken die dit type functie vereist. En natuurlijk door te specificeren dat je ze hebt door ruzie te maken.

Beslissingen nemen: een geldige reden om manager te worden

De manager is verantwoordelijk voor een strategie opzetten om de doelstellingen te bereiken die ervoor zijn gesteld. Om zijn missie uit te voeren, moet hij beslissingen nemen, en soms zelfs verdedigen voor zijn eigen hiërarchische meerderen als ze discutabel zijn. Waarom manager worden? Besluitvorming en autonomie bij de uitvoering ervan kunnen twee redenen zijn die uw streven naar: manager worden.

Als je dit antwoord aan een recruiter wilt geven, maak er dan een back-up van met concrete voorbeelden waaruit blijkt dat u al met dit soort verantwoordelijkheid bent geconfronteerd en wees er niet bang voor. Je hebt een hoge weerstand tegen stress en u verliest uw middelen niet in een delicate situatie.

Waarom manager worden? Voor de veelheid aan taken die hij uitvoert

Als je graag single-tasking bent, dat wil zeggen je dagelijkse taken achter elkaar opstapelt, dan is de baan van manager niets voor jou. De recruiter die u vraagt ​​naar de redenen die ertoe leiden dat u leidinggevende functies aanvaardt, zal proberen te verifiëren of uw hersenen in staat zijn om: jongleren met meerdere opdrachten. De manager heeft verschillende hoeden.

Een beheerder moet operationeel zijn op:

  • Teamleiding : HR-taken beheren (vakantie, RTT, afwezigheden…), luisteren, eventuele problemen oplossen, teamdynamiek creëren (koffie, lunch, na het werk…).
  • Teamcoaching : we hebben het zelfs over manager coach. Ondersteun en stimuleer teamleden bij het bereiken van hun doelen, een medewerker helpen met een praktische vraag…
  • Uitvoeren van concrete taken : de manager kan ook operationeel zijn en taken moeten uitvoeren.
  • Voorbereiden van vergaderingen en rapporten : Rapporteren over de voortgang van doelstellingen is een van de missies van de manager. Hij rapporteert aan zijn eigen hiërarchische meerderen.

De zoektocht naar meer autonomie om een ​​leidinggevende functie te rechtvaardigen

Het ondraaglijk voor je is om constant aan iemand te moeten rapporteren en je blinkt pas uit als je vrij spel hebt? De zoektocht naar meer autonomie is een antwoord dat u kunt geven aan de recruiter, die u vraagt ​​naar de redenen om te solliciteren naar een leidinggevende functie. Heb een grotere speelruimte bij het nemen van beslissingen kan een motiverende factor zijn. Als dit voor jou het geval is, aarzel dan niet om het in je pitch op te nemen als de recruiter je vraagt ​​naar de redenen die je wens om manager worden.

Waarom manager worden: de onnoemelijke redenen

Naast de “toegegeven” redenen, zouden sommige niet naar voren moeten worden gebracht als u de volgende vraag moet beantwoorden: “Waarom manager worden?” Zelfs als u dat denkt, kan het risico lopen dat u in het wervingsproces wordt gegriefd. Zo beter negeer je ware motivaties en graaf in die bekentenis!

Het is daarom raadzaam om tijdens het gesprek de volgende drijfveren niet aan de orde te stellen:

  • geld : Waarom manager worden? Omdat ik meer wil verdienen. Als compensatie een manier kan zijn om je te motiveren, is het beter om je mond te houden en dit argument niet te maken. Je loopt het risico als geïnteresseerde over te komen.
  • De kracht : Waarom manager worden? Omdat ik macht over mijn team wil hebben. De autoritaire en tirannieke manager is een oude geschiedenis. Hij is zelfs een van de slechte managers. Als je deze reden uitlegt, zal de recruiter meteen begrijpen dat je micromanagement gaat toepassen, een managementtechniek die vooral in bedrijven wordt weggegooid.
  • De afstand tot het veld : Ik wil manager worden omdat ik het rustiger aan wil doen. Uw credo: laat anderen werken en besteed uw tijd aan vergaderingen. Fatale fout: managen is niet synoniem met afstand nemen van de realiteit van alledag. Ja, de manager besteedt tijd aan vergaderingen, maar hij kan ook concrete taken uitvoeren. De manager verdeelt zijn tijd tussen het veld en meer HR-zaken. Als je dit argument aan de recruiter vertelt, zal hij begrijpen dat je geen goed overzicht hebt van leidinggevende functies en zal hij een ander profiel prefereren.