Verschoven uren, groene seminars… En jij, hoe ga jij te werk tijdens de JOP's 2024?

Nieuws

De deadline nadert snel… De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus en van 28 augustus tot 8 september 2024 voor de Paralympische Spelen. Parijs en omgeving, maar ook Lille, Châteauroux, Bordeaux, Nantes, Lyon, Saint-Etienne, Nice, Marseille… In totaal zullen 39 Olympische locaties gastheer zijn van de wedstrijden van de Spelen van Parijs 2024 in Frankrijk. Bedrijven die in de buurt van deze plaatsen gevestigd zijn, vragen zich af wat de beste manier is om hun werknemers in goede omstandigheden aan het werk te krijgen, ondanks de verkeersbeperkingen en de overbevolking van het openbaar vervoer.

Bij OpinionWay, gespreide uren

De kantoren van OpinionWay bevinden zich niet binnen de veiligheidsperimeter van het JOP 2024. Het management van het onderzoeks- en marketingonderzoeksbureau heeft echter nog steeds besloten om verschillende voorzieningen in te voeren voor werknemers die in de kantoren aan de Place de la République in Parijs werken. .

Behalve dagen van RTT opgelegd En één extra dag telewerken tijdens de JOP-periode profiteren werknemers van a grotere omvang van de werkuren om overvol openbaar vervoer te vermijden, van 8.00 uur tot 11.00 uur in de ochtend en vanaf 15.00 uur.

Yann Aledo

“We hebben besloten de zaak niet te sluiten omdat niet iedereen in de zomer met verlof gaat. legt Yann Aledo, oprichter en partner van OpinionWay, uit. We moesten daarom een ​​fysieke omgeving behouden, vooral voor stagiaires en junioren, om de effecten van isolatie te beperken.”.

Als deze regelingen onlangs zijn vastgesteld, zal het management niet aarzelen om deze aan het begin van de zomer te herzien als de situatie dit vereist. “Wij gaan akkoord met een aanpassing met de Comex en na overleg met de CSE”, hij voegt toe. Volgens Yann Aledo hebben al deze maatregelen de werknemers gerustgesteld.

Landelijk verblijf bij Supermood

De start-up Supermood (45 medewerkers) zal de periode van de Olympische Spelen aangrijpen om haar medewerkers naar groene gebieden te verhuizen. Een vierdaagse plattelandsvakantie in de regio Parijs aangeboden aan vrijwilligers, in ruil voor een bijdrage in bepaalde kosten.

Kevin Bourgeois

“Het is vanuit productief oogpunt interessant om je af te zonderen in het groen. Medewerkers krijgen de kans om onderwerpen te bespreken die zelden dagelijks worden besproken, ontwikkelaars om met verkopers te praten en vice versa. verwelkomt Kevin Bourgeois, oprichter van Supermood, een SaaS-platform gewijd aan interne engagementbarometers. En 's avonds ontspannen we samen. »

Meer conventioneel zal het bedrijf zich ook vestigen onbeperkt telewerkenevenals een week van gedwongen verlof gedurende deze periode. Voor degenen die naar de Sentier-kantoren komen: a televisie zal worden geïnstalleerd om de wedstrijden live te bekijken.

Oproep voor getuigenissen

Implementeert uw bedrijf een origineel initiatief om u in alle rust te laten werken tijdens de Olympische Spelen? Aarzel niet om het te delen in het onderstaande forum of door een bericht achter te laten op [email protected]. We zullen het in dit artikel doorgeven.

Bedankt voor je hulp.