Garamendi reageert op Yolanda Díaz en ontkent dat hij wil dat de arbeider zijn bijdragen betaalt

Nieuws

De voorzitter van de Spaanse Confederatie van Bedrijfsorganisaties, CEOEAntonio Garamendi, heeft krachtig gereageerd op de ministers van Arbeid en Sociale Economie, Yolanda Díaz, en op de minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, Elma Saiz. Zijn woorden, waarin hij vraagt ​​dat de volledige loonsom aan de arbeiders wordt betaald en dat zij degenen zijn die beslissen Hoeveel moet worden bijgedragen aan de sociale zekerheid? Binnen de regering-Sánchez waren ze niet geliefd.

De reacties waren onmiddellijk en de tweede vice-president van de regering vergeleek de toespraak van Garamendi met die van Trump of Milei. Aan de andere kant herinnerde Elma Saiz zich dat de arbeidskosten van werknemers Ze verschijnen al op de loonlijst. Het was tijdens de openingsceremonie van de Algemene Vergadering van de FEV (Spaanse Wijnfederatie) toen Antonio Garamendi zijn standpunt over de kwestie duidelijk maakte.

In zijn woorden heeft hij de minister van Arbeid aangevallen omdat hij hem met deze twee politici vergeleek, waarbij hij benadrukte dat “het demagogie is” om te insinueren dat de werkgevers hebben gevraagd dat de werknemers degenen zijn die hun bijdragen betalen.

Weerspiegel de kosten van bedrijfsbijdragen

“Wat ik heb gezegd is dat het goed zou zijn, en uiteraard gaan we ons dat voorstellen, als elke werknemer precies de kosten op zijn lopende rekening zou ontvangen, op zo’n manier dat hij precies zou zien wat het bedrijf voor het werk betaalt. , waarom dat? Want echt dat sociale bijdrage is de werknemer die deze betaalt”, aldus de voorzitter van de werkgeversvereniging.

Hun standpunt is dat de kosten van de bijdragen die bedrijven aan hun werknemers moeten betalen, tot uiting komen, zodat zij weten wat de werkelijke kosten zijn. Deze positie wordt door de werknemers ingenomen in hun salarissen, ook al is het bedrijf ‘die rechtstreeks de Schatkist betaalt’.

Garamendi's idee, en dit is wat hij heeft verdedigd, is dat dit allemaal een oefening in “transparantie” is en dat werknemers kunnen weten wanneer hun sociale bijdragen stijgen, in het besef dat dit rechtstreeks van invloed is op het salaris dat ze verdienen.

“We moeten ons bewust zijn van de belastingen die we betalen”

Wat betreft de beschuldigingen van Díaz dat de werkgevers vervolging plegen particuliere pensioenregelingen bevorderenGaramendi wijst erop dat “het doel is dat we ons allemaal bewust zijn van de belastingen die we betalen.”

“Ik zeg helemaal niet dat werknemers moeten betalen, en natuurlijk dat ik vergeleken word met sommige politici… Ik zit niet in de politiek, maar ik ga glimlachen omdat ik denk dat als er één ding is dat mensen die mij kennen Weet je, het is dat ik werk vanuit een gematigd perspectief”, aldus Garamendi.

In die zin pleit hij voor transparantie. “In de democratie is dit woord heel goed”, en daarom heeft hij verzekerd dat “het goed is” als werknemers hun salaris kennen. “Het is belangrijk om te weten hoeveel van mijn loon de staat in beslag neemt.”

“Er valt niets op te lossen” met Yolanda Díaz

Over de vraag of hij een gesprek gaat voeren met het hoofd van Labour, Yolanda Díaz, is Antonio Garamendi bot geweest. “Er valt niets op te lossen.” “Ik denk dat als ik elke keer dat ik iets zeg, met iemand zou moeten praten, het een nieuw probleem zou zijn”, concludeerde hij.