Verhoog uw beloning: argumenten en advies

Loon

Speel op het vaste en variabele salaris om zijn beloning te verhogen

Wil je aan het einde van de maand meer dollars verdienen? Om tevredenheid te verkrijgen, moet u er nog steeds in slagen uw verzoek bij uw werkgever te rechtvaardigen. Elke verhoging van de bezoldiging leidt immers tot een verhoging van de loonsom… en dus tot een vermindering van de winst voor het bedrijf. Het is duidelijk dat uw verzoek om loonsverhoging u misschien gerechtvaardigd lijkt, maar in de ogen van uw manager zal dat echt zo zijn als u een actieplan adequaat.

Krijg een betere beloning dankzij je vaste salaris

Ervaring en anciënniteit zijn soms voldoende om een ​​lichte verhoging van uw forfaitaire vergoeding te rechtvaardigen. Maar de schaal geldt op dezelfde manier voor alle medewerkers van het bedrijf, verwacht geen ongelooflijke procentuele stijging.

Aan de andere kant, het accepteren van een nieuwe positie is een optie die een goede progressie op het vlak van beloning mogelijk maakt, aangezien het vaak nieuwe verantwoordelijkheden als manager met zich meebrengt. Dubbel voordeel: je hebt de mogelijkheid om meer te verdienen en tegelijkertijd je carrière vooruit te helpen.

Spelen op het variabele deel voor een salarisverhoging

Het variabele deel van je salaris is een belangrijke hefboom om te activeren als je geen speelruimte hebt op het vaste deel van je salaris.

Innoveer, toon creativiteit, motiveer de teams: dit soort inspanningen, als ze goed worden gewaardeerd, maken het vaak mogelijk om een ​​uitzonderlijke vergoeding te verkrijgen – individueel of collectief.

Hebben uw investeringen en overuren u in staat gesteld om resultaten te behalen die veel verder gaan dan de doelstellingen die het management aan het begin van het jaar had gesteld? Onderhandelen over individuele doelbonus. Als het al op zijn plaats is, kijk dan hoe je het naar boven kunt herzien.

U heeft, net als de rest van het bedrijf, bijgedragen aan een recordomzet? Overweeg compensatiemogelijkheden in de vorm van:winstdeling of participatie (ook wel personeelssparen genoemd) naar het bedrijfsresultaat: verhoog uw salaris met uw personeelssparen.

Hoe bereidt u uw argumenten ter verbetering van uw beloning goed voor?

Leer je werk waarderen

Je vermoordt het werk van 3 medewerkers, maar niemand beseft het?

Ons advies : doe wat minder en besteed tijd aan het opmaken van balansen, overleggen met je leidinggevende, rapportagetabellen bijhouden. Door deze gewoonte aan te nemen, beheert u uw eigen activiteit beter en heeft u alle elementen bij de hand om uw verzoek te laten accepteren.

Leer hoe u uw waarde in het bedrijf definieert, uw expertise kenbaar maakt, communiceert over uw resultaten door regelmatig te rapporteren. De dag dat je moet onderhandelen over een loonsverhoging, zal je des te overtuigender zijn.

Een maximum aan informatie om uw loon op het werk te verhogen

Er wordt vaak gezegd dat degene die de informatie bezit ook de macht heeft. Dus ga vissen en vraag jezelf af: welke verhoging moet je aan je werkgever vragen? Wat zijn de gemiddelde salarissen voor een functie als die van u? Wat is het salarisbeleid van het bedrijf? Wat is de vergoeding van andere kaderleden met gelijkwaardige ervaring en functie?

Al deze informatie, geëvalueerd in de economische context, stelt u in staat om zo nauwkeurig mogelijk te onderhandelen. Er zijn echter geen regels met betrekking tot de resultaten: wanneer sommigen erin slagen een verhoging van 25% te behalen, hebben anderen moeite om 3% te bereiken.

Stel je plan B voor bij weigering van een salarisverhoging

Als uw eerste verzoek categorisch wordt afgewezen, zou het zonde zijn om met lege handen te vertrekken. Het is daarom belangrijk om na te denken over alternatieven om uw werkgever aan te bieden: voordelen in natura zoals een auto van de zaak, of deelname in de resultaten van het bedrijf bijvoorbeeld.

Welke toespraak te houden om zijn beloning te verbeteren?

Vindt u het oneerlijk om niet opgevoed te worden toen uw collega dat wel was? Staat er in de cao een jaarlijkse salarisverhoging van minimaal 2% die in uw bedrijf niet wordt toegepast?

Ons advies : om uw doelen te bereiken, geef de claims op. Wees constructief: cijfers om over uw resultaten te praten, feiten om uw investering in het leven van het bedrijf aan te tonen, projecten om te bewijzen dat u betrokken bent… Zoveel elementen die u in staat stellen om in uw voordeel te pleiten tijdens het interview dat zal zijn geweest gepland op het juiste moment met de juiste persoon. Of het nu de HRD is of uw manager, kijk welke gesprekspartner het beste kan beslissen om u op te voeden.

En vergeet niet: wie niet een paar euro extra vraagt, krijgt niets.

Ontdek hoe u goed kunt reageren op een weigering van een loonsverhoging om altijd de juiste houding ten opzichte van uw manager aan te nemen.