Verbonden vakanties: deze leidinggevenden die weigeren de stekker uit het stopcontact te halen

Nieuws

Maxence Dulongpont: gepassioneerd, toegewijd, hij snijdt liever niet

Voor Maxence Dulongpont, 36, pre-projectdirecteur bij RATP Smart Systems, betekenen vakanties niet totale sluiting. Hij legt zijn professionele toewijding uit, zijn zoektocht naar evenwicht en de compromissen die hij moet sluiten met zijn naasten om zijn passie voor werk te verzoenen met de behoefte aan rust.

Maxence Dulongpont

Deze jonge directeur neemt op zijn eigen manier afscheid. “Deze zomer heb ik bijvoorbeeld besloten dat de dinsdagen En donderdag zou open zijn dus zouden werkdagen zijn. En maandag, woensdag en vrijdag, vrije dagen”, legt hij meteen uit vanuit zijn Bretonse vakantieplek. Dus op dinsdag en donderdag werkt hij de hele dag.

“Mijn agenda staat vol met visioenen die elkaar opvolgen”, hij zegt. En op andere dagen, dus als hij op vakantie zou moeten zijn, probeert hij niet te werken. Maar lukt niet altijd. Zelfs niet vaak. Eigenlijk heel erg weinig.

“Ik heb een persoonlijke honger naar mijn werk dat ik erg bevredigend vind. Bovendien doe ik het ook uit plichtsbesef. Tegen 2026 moet mijn bedrijf, gespecialiseerd in ticketverkoop, het hoofd bieden aan drie grote uitdagingen: een interne reorganisatie, het openstellen van onze markt voor concurrentie en de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Ik heb dus veel projecten die op tijd moeten worden opgeleverd.” hij legt uit.

Als Maxence Dulongpont tijdens zijn vakantie werkt, is dat ook te vermijden “de kosten van heraansluiting”. Hij legt uit: “Als we echt drie weken bezuinigen, moeten we veel energie en tijd steken in het opnieuw scannen van alle gemiste e-mails en teruggaan naar de onderwerpen om up-to-date te zijn om de draad van de uitwisselingen weer op te pakken. Het baart me eigenlijk zorgen.”.

Dus tijdens zijn “aan en uit” dagen behandelt de 30-er zijn e-mails, reageert hij op berichten (en niet op oproepen die als te opdringerig worden beschouwd), gaat hij verder met zijn bestanden. Kortom, business as usual!

Zich ervan bewust dat zijn persoonlijke organisatie niet voor iedereen geschikt kan (moet) zijn, past hij zich aan zijn gesprekspartners aan. “Bij mijn medewerkers beantwoord ik alleen hun vragen, ik vraag ze niet tijdens mijn vrije dagen omdat ik niet wil dat ze denken dat ik dezelfde inzet van hen verwacht. Met mensen met wie ik geen hiërarchische band heb, schaam ik me minder”hij zegt.

In volledige transparantie erkent Maxence dat deze permanente verbinding tot stand komt spanning met dierbaren, vooral zijn vriendin. Zeker op zonnige dagen wanneer je moet kiezen tussen werken en wandelen. “Dus ik vind compromissen. Als een gesprek 5 minuten ervoor eindigt, maak ik de flessen schoon”illustreert deze jonge vader van een klein meisje van 5 maanden oud die verklaart dat hij zich niet bijzonder moe voelt om tijdens zijn vakantie geen schone pauze te nemen. “Mijn hersenen slagen erin zich aan te passen, denk ik. Als ik echt moe was, zou ik schakelen”verzekert hij.

Marie-France Bergamo: ze houdt van haar werk en houdt er niet van om tijdens de zomervakantie te stoppen

Terwijl de wereld pleit voor het recht om de verbinding te verbreken, negeert Marie-France Bergamo, 55, senior communicatieadviseur bij het bureau Grayling, conventies. Tussen passie voor haar werk en angst om los te koppelen, legt ze uit hoe ze jongleert tussen werk en rust, ondanks de verwijten van de mensen om haar heen, om verbonden te blijven vanuit Sicilië.

Marie Frankrijk Bergamo

Deze zomer zal Marie-France Bergamo opnieuw worden uitgekozen door de mensen om haar heen, omdat ze tijdens de vakantie niet weet hoe ze de verbinding moet verbreken. Of beter gezegd, ze wil haar baan niet op. Het is dus met een 4G-sleutel dat ze vertrekt om zich een maand in het Siciliaanse ouderlijk huis te vestigen. “Er is geen glasvezel, dus ik moet een oplossing vinden om verbonden te blijven”, ze lacht. Heel vroeg in de ochtend of heel laat in de avond zal ze profiteren van de rust in de omgeving om e-mails te schrijven, te reageren op opdrachten van klanten, verschillende en gevarieerde verzoeken… en gedurende de dag zal ze zelden haar werk loslaten telefoon, gewoon om haar e-mails te checken, werk redelijk regelmatig (om niet te zeggen live).

Ondanks de protesten van de mensen om haar heen, gaat Marie-France Bergamo ervan uit dat ze de verbinding niet wil verbreken. Bovendien houdt ze niet van lange vakanties.

“Ik hou van mijn werk en ben van nature erg angstig. Ik check daarom tijdens mijn vakantie liever dagelijks mijn e-mail dan dat ik belangrijke informatie mis. En als ik dan weer aan het werk ga, wil ik niet de hele dag bezig zijn met het doorzoeken van mijn berichten.ze legt uit.

Meer diepgaand, Marie-France Bergamo geeft toe dat deze draad met het professionele been thuis onthult, “een constante angst om het niet aan te kunnen”. Het beroemde bedriegersyndroom dat vrouwen er vaak toe aanzet om steeds meer te doen om zichzelf te bewijzen aan zichzelf (en aan anderen) die ze bieden.

💙 En voor de lol, een beetje Lucie Carbone (van wie we houden): “Op vakantie gaan is geen vakantie”

Lucie Carbone, we volgen haar al vanaf het begin 😘:

“Available”, de hilarische webserie over hybride werk

De humoriste Lucie Carbone krabbelt de bedrijven… die meer willen