Veranderende stad: waar te vestigen na Parijs?

Vooruitgang op het werk

Veranderende stad: waarom willen leidinggevenden Parijs verlaten?

Reistijd, kosten van levensonderhoud maar ook afstand tot de natuur behoren tot de grieven van Parijse leidinggevenden en zijn de drijvende krachten die hen ertoe aanzetten te overwegen om van stad te veranderen.

Volgens onze -studie van april 2021* zijn er dit jaar 31% meer kaderleden die Parijs willen verlaten. De conclusie is duidelijk, een op de 5 leidinggevenden van Ile-de-France raadpleegt vacatures in de regio.

Zelfs als de Parijse markt banen biedt aan leidinggevenden, is dit niet langer voldoende om hen tevreden te houden met hun dagelijks leven. Alle beroepssituaties gecombineerd, het is eindelijk een op de twee leidinggevenden die zegt ontevreden te zijn met hun leven in Parijs (52%).

Parijs verlaten, ja, maar waarheen? De belangrijkste gezochte departementen zijn Gironde, Loire-Atlantique en Rhône.

Parijs verlaten om in het Westen te gaan werken is dan ook een droom! Het grote trio van winnende steden waar Parijse executives van dromen, omvat Bordeaux, Nantes en Lyon. En jij, waar zou je heen willen?

Verander stad: verhuis naar Bordeaux

Het zuidwesten spreekt nog steeds Parijse executives aan en Bordeaux is nog steeds net zo populair. Bordeaux domineert de ranglijst van steden waarin leidinggevenden van Ile-de-France van plan zijn zich te vestigen (54%).

Ideale geografische ligging, aantrekkelijk klimaat, Bordeaux is een stad waar het goed leven is. Voor kaderleden is de arbeidsmarkt iets minder florerend door het gebrek aan mobiliteit van de inwoners van Bordeaux zelf.

▶️ Aarzel niet om onze verschillende vacatures op cadremploi te raadplegen.

Werk ook aan je professionele netwerk om jezelf de beste kans te geven om de baan van je dromen te vinden.

Verhuizen naar Nantes na Parijs

Nantes komt op de tweede plaats op het podium van steden waar Parijse kaderleden zich willen vestigen (48%).

Nabijheid van de zee, culturele voorstellen of zelfs architectonisch erfgoed, de stad van de hertogen van Bretagne verleidt voor zijn kwaliteit van leven.

Aan de baankant, Nantes heeft leidinggevenden en ingenieurs nodig om zijn groei en de transformatie van zijn industrieën te ondersteunen. Op je CV en motivatiebrief als je de sprong wilt wagen en je sollicitatie opstuurt.

Verander van stad: Lyon sluit het leidende peloton

Wie combineert het beste economische aantrekkelijkheid en levenskwaliteit? In de ogen van 34% Parijse leidinggevenden lijkt de voormalige hoofdstad van de Galliërs een ideaal na Parijs.

Klimaat, gastronomie, architectonisch erfgoed dat door Unesco op de werelderfgoedlijst staat en veel groen maken Lyon tot een stad met veel troeven.

Om van stad te veranderen en aan het werk te gaan in Lyon, begin met het identificeren van de bedrijven die rekruteren, evenals de organisaties en verenigingen die u kunnen helpen bij uw inspanningen. Zie ook onze vacatures.

▶️ Wil je werken in Nantes, Lyon of of Bordeaux? Raadpleeg onze aanbiedingen op .

*-studie, Parijs verlaten: 1 op de 5 leidinggevenden van Ile-de-France raadpleegt vacatures in de regio, 27 april 2021