Particulier vastgoed: salarisschalen 2015

Loon

De vastgoedsector zou zich in 2015 moeten stabiliseren, blijkt uit het beloningsonderzoek van het wervingsbureau Hays dat op 9 januari exclusief door werd onthuld. Er komen posities vrij in Île-de-France voor ontwikkelingsmanagers met 3 tot 7 jaar ervaring. Vooral ingenieurs zullen gevraagd worden naar functies in de technische operatie. In de verdere toekomst zou de behoefte aan ontwikkelingsprofessionals moeten toenemen als gevolg van fiscale veranderingen in onroerend goed en het gebrek aan huisvesting in Frankrijk.

Een wijziging in het beloningsbeleid

Twee belangrijke wijzigingen op het gebied van bezoldiging. De variabele aandelen van ontwikkelingsmanagers zullen beter worden gecontroleerd: het zal nu moeten wachten op het verkrijgen van de bouwvergunning om zijn bonus te krijgen. De belofte van verkoop zal niet langer volstaan. Sommige beroepen zullen door hun specialisatie hun salaris zien stijgen. Er zal dus veel vraag zijn naar profielen die gespecialiseerd zijn in de werkomgeving en beter worden betaald.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

*vaste vergoeding – variabel niet geïntegreerd

** volgens variabele beloning

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die in andere regio’s worden beoefend, kunnen tot 10% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).