5 tips om je cv up-to-date te houden

Zoek werk

Up-to-date CV: persoonlijke informatie moet juist zijn

Het eerste blok van je cv bevat alle informatie die de recruiter nodig heeft om contact met je op te nemen. Als het een tijdje geleden is dat je je cv hebt bijgewerkt, is er mogelijk wat informatie gewijzigd.

Postadres

Recruiters zijn gevoelig voor woon-werkverkeer en zullen geneigd zijn om, met gelijke vaardigheden, kandidaten aan te nemen die niet te ver weg zijn. Ben je verhuisd sinds je laatste baan, vul dan zeker je nieuwe adres in op je cv zodat iedereen echt je reistijd kan berekenen.

Wil je van regio veranderen? U bent verhuisd naar een nieuwe regio of een andere stad en u zoekt een baan dichter bij huis, uw oude adres behouden zal u niet helpen. Geen enkele recruiter zal een kandidaat aannemen die solliciteert naar een baan in Le Mans en die in Grenoble woont.

E-mailadres en telefoon

Zorg ervoor dat u altijd bereikbaar blijft om de kans van uw dromen niet te missen. Recruiters gebruiken de contactgegevens op je cv om contact met je op te nemen. Als je telefoonnummer is gewijzigd of als je een nieuw e-mailadres hebt aangemaakt, vergeet dan niet om dit op je cv aan te passen.

Ons advies : als je al sinds je tienerjaren hetzelfde adres gebruikt, zorg er dan voor dat het er altijd professioneel uitziet. Vergeet je studenten-e-mailadres zoals loulou72@caramail.fr en maak in plaats daarvan een “klassiek” adres, zoals achternaam.voornaam@outlook of gmail.com.

Titel cv moet up-to-date zijn

De cv-titel geeft de recruiter op het eerste gezicht een duidelijk beeld van je profiel en naar wat voor soort functie je op zoek bent. Daarom mag het niet slordig, verouderd of te generiek zijn (CV-type, Curriculum vitae of erger, het vermelden van je naam en voornaam).

Om volledig up-to-date te zijn, moet u deze “verversen”. Tussen het moment dat je je cv schreef en de dag dat je het bijwerkt, ben je misschien van baan veranderd, een derde taal geleerd of op zijn minst extra jaren ervaring opgedaan.

Ons advies : in je up-to-date CV-titel kun je zowel je functie als je aantal jaren ervaring invullen. Bijvoorbeeld al 10 jaar drietalige commercial in de automobielsector.

De behaalde opleidingen en diploma’s moeten in je up-to-date CV zijn opgenomen

Er zijn veel manieren om tijdens je loopbaan te trainen, zowel op het werk als daarbuiten:

  • Tijdens je beroepsjaren heb je een aantal uren opleiding gekregen en heb je misschien de kans gehad om je CPF te gebruiken.
  • Of uw werkgever heeft u een interne opleiding aangeboden, die u hebt aanvaard, om uw vaardigheden te verbeteren.
  • Eindelijk, als recent afgestudeerde van een gerenommeerde school of hogeschool, heb je de snaren aan je boog van vaardigheden toegevoegd.

Alles wat waarde kan toevoegen aan uw sollicitatie, moet op uw cv worden vermeld. Hierdoor kunt u de recruiter zo nauwkeurig mogelijk informeren over uw profiel en kan hij u ook een vergoeding aanbieden die past bij uw vaardigheden.

Ons advies : als de opleidingssectie van uw bijgewerkte cv te veel regels bevat, kunt u uzelf machtigen om oude diploma’s die niets toevoegen aan uw aanvraag, zoals bijvoorbeeld het college-patent, te verwijderen.

De beroepservaring moet de verworven vaardigheden zo goed mogelijk weerspiegelen.

Het bijwerken van uw cv houdt niet in dat u bovenaan het gedeelte “Professionele ervaring” een regel toevoegt met vermelding van uw laatste functie, en waarom niet de huidige. Het up-to-date cv moet de recruiter in staat stellen om meer te weten te komen over de vaardigheden die je tijdens je verschillende functies hebt opgedaan. Als je een rijk cv hebt, is het erg belangrijk dat je nadenkt over wat je naar voren wilt brengen. Het synthetiseren van informatie kan erg complex zijn als alle elementen van een carrière relevant lijken. Dit werk zal dus zeker wat tijd in beslag nemen, maar het is hard nodig.

Ons advies : deze syntheseoefening is essentieel om geen CV op 3 pagina’s te hebben. Zelfs een up-to-date cv moet op één pagina passen. Zo kun je na een paar jaar ervaring jezelf de vermeldingen van je eerste stages ontnemen.

Opmaak: de laatste fase van het bijgewerkte CV

Je schrijft je cv voor de eerste keer, doet je cv na een paar jaar opnieuw of werkt het gewoon bij. In deze drie hypothesen mag je de opmaak van je cv nooit over het hoofd zien.

Afhankelijk van je stemming van de dag, werd je bij elke facelift van je cv verleid door het invoegen van kleine kleuraccenten. Of misschien heb je zoveel ervaring opgedaan dat je niet alles op één pagina kunt passen. Dus besloot je te spelen met lettergroottes en stijlen op je cv.

De conclusie is duidelijk: vergeet dat allemaal! één sleutelwoord voor je cv: soberheid. Het moet leesbaar en uniform zijn. Gebruik hiervoor gemakkelijk leesbare lettertypen, een basiskleur die overal kan worden gebruikt, zoals blauw of zwart, en duidelijke opmaak.