Supply chain, inkoop en logistiek: salarisschalen 2015

Loon

“Hoewel deze beroepen grotendeels hun legitimiteit hebben verworven in internationale groepen, blijft het volwassenheidsniveau heterogeen in termen van beloning”, verklaart het beloningsonderzoek 2015 van het wervingsbureau Hays, exclusief onthuld door op 9 januari, met betrekking tot de toeleveringsketen, inkoop en logistieke sectoren . Nog niet alle bedrijven hebben de noodzaak begrepen om gespecialiseerde profielen in te huren en voelen zich daarom niet altijd gecompenseerd tegen hun reële waarde.

Transversale functies vermenigvuldigen zich

Na een goede start in 2014 zou het wervingsniveau in deze sectoren in 2015 op peil moeten blijven. Maar het gaat vooral om de junior en middle management beroepen. De meest gewilde profielen zijn die welke in staat zijn om cross-functionele of managementfuncties te bekleden: indirecte inkoopspecialisten, voorspellers, planners.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die beoefend in andere regio’s kunnen tot 20% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).