Sollicitatiegesprek: hoe beantwoord je rare vragen

Zoek werk

De reactie van het bedrijf

(Dat is jouw keuze) Als je een nieuw brein zou kunnen kopen, welke zou je dan kiezen? Ik geloof niet dat succes een kwestie van het brein is… Het gaat erom vrijwillig te zijn, dorst te hebben naar menselijke ontwikkeling en in een proces van kruisbestuiving te zitten. Die van een HRD. Ik weet zeker dat het nooit is gebruikt. Hoe belangrijk is geld voor jou? Geen. Niets is belangrijker dan de inhoud van de baan en de spannende uitdagingen die het biedt. Toen ik jong was, dacht ik dat geld het belangrijkste in de wereld was. Nu ik wat ouder ben, weet ik het zeker (Oscar Wilde). Weet u hoeveel mensen er in ons bedrijf werken? Drieduizend tweehonderd acht. Ik heb uw website grondig bestudeerd voordat ik naar het interview kwam. Ongeveer de helft. Kunt u mij uitleggen waar een adviseur voor is? Dit bestaat grofweg uit het brengen van maximale toegevoegde waarde naar haar klanten met het oog op transversaliteit en multifunctionele mobilisatie. Het bestaat uit het kennen van 99 manieren om de liefde te bedrijven, maar nul partners. Werk je graag in teamverband? Om me ziek te maken… Ik kan me geen leven voorstellen zonder interpersoonlijke samenwerking. Succes kan alleen komen door te delen. Neen. Waar zie je jezelf over tien jaar? In hetzelfde gezelschap natuurlijk, talloze rijke ontmoetingen gemaakt die zo van elkaar verschillen. Ik kan het je vertellen, maar daarna zal ik je moeten vermoorden… Oh nee, ik ga je meteen vermoorden. Ben je bijgelovig? Natuurlijk niet. Voor mij wordt onzekerheid getemd met piloten, goed gedefinieerde deliverables en back-planningen die naar wens worden getimed. Natuurlijk niet. Het brengt ongeluk. Hoeveel ramen zijn er in Manhattan? Een zeker aantal… Ik hou van humor! Hoi! Hoi! Hoi Bevolking: 1,5 miljoen Laten we zeggen 3 ramen per persoon (2 thuis, 1 op kantoor) Totaal: 4,5 miljoen. Alstublieft. Hoe zwaar een Airbus A380? Uh… Ervan uitgaande dat het zo groot is als een voetbalveld… En dat je daar 100 auto’s kunt parkeren… Of 50 vrachtwagens… Die elk wegen… uh… Ouh la la… Het hangt ervan af: voor of na het tanken van kerosine? Wat vind je van de scheiding? Het is helaas het laatste redmiddel wanneer twee levenspaden niet langer met elkaar verenigd kunnen blijven in een vruchtbaar en harmonieus momentum. Het is het legale alternatief voor moord. Hoeveel kost een metrokaartje? €1,80 natuurlijk! Maar ik geef de voorkeur aan de fiets, om mezelf lichamelijk te ontwikkelen en de opwarming van de aarde tegen te gaan, wat een echte uitdaging voor ons is t… Maar waarom zet je deze kettingzaag buiten? Goedkoper dan volledige ontharing.