Salarissen van 57.000 euro: het meest legale land van Europa zoekt Spanjaarden om Spaans te werken

Nieuws

Nederland heeft gepubliceerd via de EURES-netwerk en in overleg met de Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), meer dan 128.000 vacatures. Dit land, dat wordt beschouwd als een van de meest legale plaatsen in Europa, heeft de hoogste salarissen op het continent, meer dan 57.513 euro per jaar. Bovendien kunnen Spanjaarden werken zonder dat ze een VISA nodig hebben.

Een van de goede dingen om voor te werken in Nederland, afgezien van het salaris, is dat het BBP per hoofd van de bevolking (indicator van de levensstandaard) op de 13e plaats staat op de ranglijst, wat betekent dat burgers een goede levensstandaard ten opzichte van de 196 landen waaruit de ranglijst bestaat (Spanje bezet positie 36). Bovendien behoort het tot de landen met minder corruptie van de wereld en gemakkelijker te ondernemen bedrijf.

Hij het gemiddelde salaris in Nederland bedraagt ​​57.513 euro per jaar, wat neerkomt op 4.792,75 euro per maand verdeeld over 12 maandelijkse betalingen. Dit betekent een stijging van 49,31% ten opzichte van het gemiddelde salaris in Spanje, dat 28.360 euro per jaar bedraagt ​​(2.363,33 euro per maand). Wat het interprofessioneel minimumloon betreft, bevindt dit zich in de 1.684,80 euro en de minimumprijs per uur werk bedraagt ​​10,80 euro, zoals gepubliceerd op de website van het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie, hoewel de gegevens uit 2021 komen.

Hoewel het normaal is dat voor elke baanaanbieding in Nederland kennis van het Nederlands (moedertaal) vereist is, is het waar dat er veel vacatures zijn waarvoor je hoeft alleen Spaans te kennen.

Bovendien, en aangezien Nederland deel uitmaakt van het Schengengebied, hebben Spanjaarden geen speciale vergunning of visum nodig om daar te werken. Zij hoeven de autoriteiten bij aankomst in Nederland alleen maar op de hoogte te stellen van hun aanwezigheid, zoals iedere burger van de Europese Unie.

Hoe krijg ik een baan in Nederland?

Van de 128.764 vacatures die via het EURES-portaal zijn gepubliceerd werk in Nederland93.019 hebben flexibele uren, 33.401 zijn voltijds en 2.893 hebben een deeltijds arbeidscontract. Dit zijn enkele van de vacatures die ze voor deze maand april hebben gepubliceerd:

  • Installateurs van elektronische apparatuur in voertuigen/installateur van elektronische apparatuur in voertuigen.
  • Verpleegsters
  • Medewerkers ouderenhulp
  • Schilders
  • Metselaars en bouwvakkers.
  • Chauffeurs
  • Magazijnmedewerkers voor diverse logistieke centra
  • Obers en koks voor diverse restaurants in Amsterdam.
  • Deurmonteur/deurmonteur, timmerman/timmerman, Raammonteur/raammonteur.

Al deze vacatures en meer zijn te raadplegen via de volgende link op het EURES-portaal.

Wat heb ik nodig om in Nederland te werken

Volgens het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie op haar website, bij aankomst Nederlandis de eerste stap het registreren als werkzoekende in de arbeidsbureau UWV WERKbedrijf. Ze stellen ook voor om het banenportaal van het EURES-netwerk te gebruiken om naar vacatures te zoeken.

Voor werkverblijven van minder dan drie maanden is het niet nodig om een ​​verblijfsvergunning te verwerken. Als het verblijf nu langer dan drie maanden duurt, is het nodig om een ​​verblijfsvergunning te verkrijgen. Aan de andere kant is het ook belangrijk om een ​​RSZ-kaart te verkrijgen, naast de verplichting om een ​​ziektekostenverzekering af te sluiten.

Wat vakanties betreft, heeft elke werknemer recht op vakantie met behoud van loon. Het exacte aantal vakantiedagen varieert afhankelijk van de cao die geldt in het bedrijf waar je werkt.