Salarissen van 41.800 euro: het gelukkigste land van Europa zoekt Spanjaarden om te werken

Nieuws

Een van de nieuwjaarsdoelen van sommige Spanjaarden is ongetwijfeld om in het buitenland te wonen. Het is een verrijkende ervaring waarmee je niet alleen persoonlijk kunt groeien en nieuwe culturen en talen leert kennen, maar ook professioneel. Dat moeten ze allemaal weten het gelukkigste land ter wereld zoekt personeel en de salarissen zijn helemaal niet laag, want ze kunnen oplopen tot 41.800 euro.

Maar over welk land hebben we het? Finland, dat in 2023 voor de zesde keer op rij door de vereniging World Happiness Report werd geselecteerd als het gelukkigste land ter wereld, na analyse van 156 landen. De natuurlijke landschappen hebben er zeker veel mee te maken, aangezien 75% van de oppervlakte uit bossen bestaat en er meer dan 40 nationale parken en 185.000 meren zijn.

Als we daar de levenskwaliteit aan toevoegen, die in heel Europa wordt erkend, is het niet verrassend dat deze organisatie het land opnieuw heeft beloond. Bovendien hebben de Spanjaarden een voordeel: als burgers van een lidstaat van de Europese Unie U heeft geen verblijfsvergunning of visum nodig om in Finland te wonen en te werken.. Wat nodig is als u langer dan drie maanden gaat leven, is dat u uw verblijfsrecht registreert.

Vacatures om in Finland te werken

Het EURES-netwerk, waartoe ook de openbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) behoort, heeft een speciale sectie waar u vacatures per land kunt vinden. Wat Finland betreft, is er momenteel een roep om werk als verpleegster in Lathihoewel de verwachting is dat het aantal vacatures zal toenemen zodra 2024 aanbreekt.

In deze oproep worden 27 plaatsen aangeboden voor verschillende specialismen: operatiekamers, gespecialiseerde zorgcentra, medische kamers, poliklinieken… Op zoek naar zowel pas afgestudeerde als ervaren verpleegkundigen. Zoals beschreven in het aanbod, “is dit een unieke kans om te werken in een ziekenhuis dat een van de beste gezondheidszorgsystemen in Europa vertegenwoordigt.”

Gezien de voorwaarden wordt er een contract van onbepaalde duur van 8 uur aangeboden voor een salaris tussen de 2.689 en 3.485 euro per maand (respectievelijk minimum en maximum), dus het jaarsalaris zou tussen de 32.268 en 41.820 euro liggen. Ook belangrijk is de taalkwestie: ze hebben professionals nodig met een goed niveau van Engels, zowel gesproken als geschreven. Integendeel, ze vragen niet om Fins of Zweeds, en leggen uit dat ze “gratis intensieve taalkundige en interculturele training zullen geven vóór de overdracht.”

Wat je nodig hebt om in Finland te werken

De SEPE heeft een reeks interessante links voor iedereen die in Finland wil wonen en werken. Eén daarvan is ‘Infofiland’, waarin wordt uitgelegd dat je als Spanjaard of afkomstig uit een EU-lidstaat geen verblijfsvergunning of visum nodig hebt. Ze vragen echter wel om een ​​reeks procedures uit te voeren, en dat is ook zo het persoonlijk identiteitsnummer en een belastingkaart verkrijgen.

Dit laatste kunt u opvragen bij het dichtstbijzijnde belastingkantoor, waar u in sommige gevallen ook het persoonlijk identiteitsnummer kunt opvragen. Anders kunt u dit aanvragen bij het Agentschap voor Digitalisering en Burgerlijke Stand. Hiervoor dient u een geldig identiteitsbewijs of paspoort en een arbeidsovereenkomst mee te nemen.

Als de baan langer dan drie maanden duurt, moet u ook solliciteren registratie van het verblijfsrecht als EU-burgervia de dienst Enter Finland van de immigratiedienst of bij het openbare servicekantoor van deze organisatie.