Renfe-chauffeur worden? Dit wordt bereikt in haar opleidingscentra met 300 vrije plaatsen

Nieuws

Hoe word je een Renfe-chauffeur? Zonder twijfel een van de vragen die Spanjaarden zichzelf sinds hun kindertijd hebben gesteld. Wat velen niet weten is dat dit staatsbedrijf dat wel heeft 12 opleidingscentra verspreid over heel Spanje, waar alle opleidingsaanbiedingen worden verzameld om te leren hoe het werk van een machinist eruit ziet en de stappen om de licentie en het bijbehorende diploma te verkrijgen. Aanstaande zaterdag 11 mei wordt er een open dag gehouden, waar ruim 900 mensen op afkomen.

Zoals Renfe meldde, ontvingen de aanwezigen gedurende de dag informatie over de verschillende spoorwegdiensten die er bestaan, hoe het proces is om het diploma en de licentie te behalen voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van de Professional Technical School of Driving and Operations (ETPCO). Ook over wat er nodig is om de examens van de State Railway Safety Agency (AESF) af te leggen.

Renfe opent in september een nieuwe opleiding tot machinist

september Het biedt nieuwe kansen voor alle mensen die vastbesloten zijn machinist te worden en de noodzakelijke studies te volgen. Zoals gemeld door het bedrijf, is de aanmeldingsperiode voor registratie voor de XVIII promotie van de Machinist Aspirant-cursus bij de ETPCO van de Renfe Group. Het heeft een beschikbaarheid van 300 nieuwe vacatures en zal plaatsvinden in elf van de twaalf trainingscentra van het bedrijf.

Concreet zal het worden ontwikkeld in de Renfe-trainingscentra in Madrid, León, Barcelona, ​​Sevilla, Valencia, Oviedo, Santiago de Compostela, Miranda de Ebro, Zaragoza, Bilbao en Santander. Het zal bestaan ​​uit 1.150 uur, waarvan ruim 250 stages effectief rijden.

Bovendien zullen in totaal 75 studenten de cursus volgen in het Madrid Training Center, waardoor dit het centrum is met de meeste kandidaten in Spanje. “Van de rest zijn degenen met het grootste aantal studenten die uit León, met 37 plaatsen; Barcelona, ​​met 28; die van Sevilla en Valencia, met elk 24; en Oviedo en Santiago de Compostela, met elk twintig”, leggen ze uit.

Hoeveel verdient een Renfe-chauffeur?

Een Renfe-chauffeur heeft momenteel een salaris dat varieert tussen de 20.000 en 55.000 euro per jaar, afhankelijk van het type werkdag, gedeeltelijk of volledig. Dit is vastgelegd in de II CAO waarin de reductie al is opgenomen werkdag dat de regering van Spanje van plan is 37,5 uur wekelijks.

Hieraan moeten we bepaalde aanvullingen toevoegen, zoals de oudheid. Degenen die net zijn afgestudeerd en hun rijbewijs hebben behaald, zonder startfunctie, krijgen een brutosalaris van 20.180 euro per jaar voor het rijden van gemiddeld 200 minuten per dag. Afhankelijk van de afgelegde kilometers kunnen ze echter oplopen tot ongeveer 700 euro per maand en nog eens 167 euro als veiligheidsbonus.

Door een benaderende berekening te maken, kan een Renfe-chauffeur of machinist een maandelijks bedrag krijgen dat rond is 2.000 euro per maand, of wat hetzelfde is, 28.000 euro per jaar.