Reis door Europa, alle kosten betaald met het Europees Solidariteitskorps

Nieuws

Europees Solidariteitskorps is een programma van de Europese Unie dat alle uitgaven dekt vrijwilligers tussen 18 en 30 jaar oud die willen deelnemen aan solidariteitsprojecten in het buitenland of in eigen land. Het hoofddoel van het programma is het stimuleren van de betrokkenheid van jongeren in de samenlevingwaarbij de waarden van solidariteit, inclusie en wederzijds respect worden geconsolideerd.

Je kunt als vrijwilliger werken, deelnemen aan lokale solidariteitsprojecten, deel uitmaken van humanitaire hulpinitiatieven en betrokken raken bij terreinen als onderwijs, burgerschap, het milieu, migratie en nog veel meer processen.

De projecten Ze duren meestal tussen de 2 en 12 maanden, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid en de voorkeuren van de vrijwilliger kunnen variëren. Als deze periode wordt overschreden, kun je ook teamvrijwilligerswerk uitvoeren en deelnemen aan stage- en werkgelegenheidsprojecten.

Wat houdt het vrijwilligersprogramma in?

De Europese Unie zorgt voor de vluchten, accommodatie, eten, ziektekostenverzekering, taallessen en voorziet jou ook van een kleine maandelijkse betaling.

  • Vluchtkosten: Ze dekken de transportkosten van uw woonplaats naar de plaats waar het project plaatsvindt, hoewel vrijwilligers binnen hun mogelijkheden het meest economische vervoermiddel moeten kiezen.
  • Accommodatie en onderhoud: De accommodatie kan variëren afhankelijk van het project dat je kiest. Je kunt in een residentie met een eenpersoonskamer verblijven of in een gedeeld huis wonen met andere vrijwilligers. Ook de dagelijkse diëten zijn gedekt.
  • Ziektekostenverzekering: Vrijwilligers zijn verzekerd voor de duur van het project. De verzekering omvat ook een noodrepatriëring en aansprakelijkheidsdekking.
  • taal klassen: Er zal een docent aanwezig zijn die lessen zal geven om de kennis van de taal waarin je gaat werken te verbeteren.
Zie dit bericht op Instagram

Een gedeeld bericht van Noticias Trabajo (@noticiastrabajo)

Hoe sluit ik mij aan bij het Europees Solidariteitskorps?

Om alleen mee te doen U moet zich registreren op het portaal van het Europees Solidariteitskorps of via geassocieerde verenigingen en woonachtig zijn in een van de programmalanden.

De volgende stap zou zijn vul het registratieformulier in met persoonlijke gegevens zodat de organisatie uw profiel kan beoordelen en een interview kan afnemen. Als je wordt geaccepteerd, ontvang je een e-mail met bevestiging om de vrijwilligersovereenkomst te ondertekenen en de reis te organiseren.