Personeelszaken: salarisschalen 2015

Loon

Goed nieuws voor payrollexperts: de salarissen stijgen fors. En voor allemaal eindigt de proefperiode vaker met een salarisherziening. Ook de variabele delen worden belangrijker. Dit onthult het salarisonderzoek 2015 van het wervingsbureau Hays, exclusief onthuld door op 9 januari 2015.

Functies die evolueren

De rol van HRD groeit binnen bedrijven. De meest gewilde profielen in 2015 zijn die van controllers sociaal beheer en HRIS-experts. Ook payrollexperts zullen gevraagd worden, in een veranderende positie: ze moeten dagelijks sociaal toezicht houden en zijn niet langer louter performers. Voor alle human resources-beroepen zijn vloeiend Engels, internationale cultuur en kennis van het bedrijf essentiële vaardigheden geworden.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die beoefend in andere regio’s kunnen tot 15% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).